Decimentare pivot
Buna ziua!
In urma unui tratament de canal gresit (pasta de obturatie s-a retras), am infectie la radacina dintelui. Desi am luat antibiotic, fistula nu s-a retras. Am fost la medic si mi-a spus ca singura solutie este un nou tratament pe canal, la microscop. Dar, la acel dinte frontal eu am pivot de metal si coroana. Am citit ca se poate rupe radacina daca se umbla la pivot. Cat de mari sunt riscurile? Cu microscopul, riscurile sunt mai mici? Exista alta solutie? Nu as vrea sa raman fara dinte in timpul procedurii.
Multumesc!
In urma unui tratament de canal gresit (pasta de obturatie s-a retras), am infectie la radacina dintelui. Desi am luat antibiotic, fistula nu s-a retras. Am fost la medic si mi-a spus ca singura solutie este un nou tratament pe canal, la microscop. Dar, la acel dinte frontal eu am pivot de metal si coroana. Am citit ca se poate rupe radacina daca se umbla la pivot. Cat de mari sunt riscurile? Cu microscopul, riscurile sunt mai mici? Exista alta solutie? Nu as vrea sa raman fara dinte in timpul procedurii.
Multumesc!
2 comentarii
Buna ziua! Riscul fracturii radacinii este in functie de grosimea si lungimea pivotului, cu cat acestea sunt mai mari, cu atat riscul mai mare. Puteti atasa o radiografie. Microscopul in sine nu fereste de fractura, dar medicul poate vedea mai bine santul/limita pivot/ dinte si ' freza ' cu exactitate acolo.
Multumesc pentru raspuns!
Aceasta e radiografia:
https://ibb.co/TYRW49y
Aceasta e radiografia:
https://ibb.co/TYRW49y
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Abces dupa retratament masea
- 3Ajutor - Gingia s-a inflamat si am dureri sacaitoare chiar cu nurofen si antibiotic
- 3Probleme tratament de canal
- 9Pansament devitalizant
- 6Interpretare radiografie dentara
- 5Inflamare molar superior
- 2Ajutați-mă va rog! abces dupa curatare canale
- 1Help, va rog! retratamentul de molar să îl fac mecanic sau la microscop?
- 1Al doilea tratament pe canal - canale infundate. Solutie ?
- 1Retratament canal
- 1Tratare tesut sub dinte (apical)
- 2Tratament pe canal la microscop finalizat cu abces în gingie
- 1Durere de măsea
- 2Tratament de canal molar 47 cu sealer fara conuri de gutaperca
- 1Durere și umflarea obrazului post tratament endodontic
Mai multe informații despre: retratamentul endodontic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: