Daca puteti sa-mi explicati acest rezultat

Buna ziua.
Ieri mi-am facut analize (UROGRAFIE) si am primit urmatorul verdict:
- Pe renala simpla se evindetiaza o opacitate calcara milimetrica in dreptul apofizei transverse al lui L4, pe stinga.
- La 10 min. rinichii secreta si se opacefiaza bilateral, normal pe dreapta, la nivelul calicelor pe stinga, (calice rotunjita si usor dilatata), normal situati.
- Pe dreapta sistem pielo-caliceal spastic, cu uterul de aceasi parte opacefiat intermitent cu traiect si calibru normal.
- Pe stinga la 30 min. se opaceefiaza si bazinetul, usor ddilatat, bifid, si ureterul, usor dilatat pina la nivelul opacitatii calcare descrise pe renala simpla(hidronefroza fradul I)
- Vezica urinara se opacefiaza neomogen prin suprapuneri e structuri anatomice, contur net, regulat.
DACA PUTETI SA MA AJUTATI SA-MI EXPLICATI CE INSEAMNA ACEST LUCRU.
VA MULTUMESC
Ieri mi-am facut analize (UROGRAFIE) si am primit urmatorul verdict:
- Pe renala simpla se evindetiaza o opacitate calcara milimetrica in dreptul apofizei transverse al lui L4, pe stinga.
- La 10 min. rinichii secreta si se opacefiaza bilateral, normal pe dreapta, la nivelul calicelor pe stinga, (calice rotunjita si usor dilatata), normal situati.
- Pe dreapta sistem pielo-caliceal spastic, cu uterul de aceasi parte opacefiat intermitent cu traiect si calibru normal.
- Pe stinga la 30 min. se opaceefiaza si bazinetul, usor ddilatat, bifid, si ureterul, usor dilatat pina la nivelul opacitatii calcare descrise pe renala simpla(hidronefroza fradul I)
- Vezica urinara se opacefiaza neomogen prin suprapuneri e structuri anatomice, contur net, regulat.
DACA PUTETI SA MA AJUTATI SA-MI EXPLICATI CE INSEAMNA ACEST LUCRU.
VA MULTUMESC
1 comentarii

Ai o hidronefroza litiazica prin obstructia incompleta cu un calcul pielo- caliceal renal stang.Sistemul pielo -caliceal, o structura din alcatuirea rinichiului este dilatata din cau litiazei renale stangi.Hidronefroza poate fi secundara litiazei, adica sa fi aparut ca urmate a obstructiei creeate de piatra, dar se poate ca hidronefroza sa fi avut-o dintotdeauna, adica o hidronefroza congenitala care sa fi determinat aparitia litiazei la rinichi.Este important ca urologul sa faca aceasta distinctie.Numai bine!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Infectie rinichi Indicație nefrectomie
- 1Glucoza și corpi cetonici în urina copilului
- 1Durere din cauza unui stent ureteral
- 1Rinichi unic chirurgical
- 3Peretii vezicii ingrosati iar urocultura buna
- 1Usturime varful penisului ?
- 0Angiomiolipom, chist cortical
- 5Fisura anală
- 2Cistita radica
- 2Chist parapielic renal