Peretii vezicii ingrosati iar urocultura buna

07-08-2024
Adina86@
Nu este medic/terapeut
Adina86@
Bună ziua, în urma unei ecografii a fot văzută vezica cu peretii ingrosati și mi sa recomandat urocultura deși eu am făcut un set de analize înainte cu 7 zile urocultura buna, hematii prezente și oxalati de calciu. La restul analizelo a fost urobilinogen prezent, helicobacter pozitiv si proteina c crescuta plus o glucoza crescuta, restul toate sunt bune. Am repetat urocultura si e iarasi buna. Ar putea influenta analizele de mai sus vezica ?
3 comentarii
1
07-08-2024, ora 12:21
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Îngroșarea peretilor vezicii urinare observată la ecografie poate avea mai multe cauze, și este important să se continue investigațiile pentru a determina originea acestei modificări. Urocultura bună repetată indică faptul că nu există o infecție bacteriană activă în tractul urinar, ceea ce este un rezultat pozitiv. Cu toate acestea, prezența hematiilor (celule roșii din sânge) și oxalaților de calciu în urină necesită o atenție suplimentară.

Hematuria (prezența sângelui în urină) poate fi un semn al mai multor afecțiuni, de la infecții urinare până la condiții mai serioase precum calculi renali sau afecțiuni ale tractului urinar superior. Oxalații de calciu sunt adesea asociați cu formarea pietrelor la rinichi, care pot cauza disconfort și, în unele cazuri, pot duce la complicații serioase dacă blochează fluxul de urină.

În ceea ce privește celelalte rezultate ale analizelor:
- Prezența urobilinogenului poate fi normală în anumite cantități, dar niveluri crescute pot indica probleme hepatice sau hemoliză.
- Helicobacter pylori pozitiv indică o infecție gastrică care necesită tratament pentru a reduce riscul de ulcer sau alte complicații gastrointestinale.
- Proteina C reactivă crescută sugerează o inflamație în organism, dar nu indică specific locația sau cauza inflamației.
- Glucoza crescută necesită evaluare suplimentară pentru a exclude diabetul.

Recomandările ar putea include:
1. Consult urologic: Având în vedere îngroșarea peretilor vezicii și prezența hematiilor, un consult urologic ar putea fi necesar pentru investigații suplimentare, cum ar fi o cistoscopie (o procedură în care se examinează interiorul vezicii urinare cu un instrument optic) sau alte teste imagistice.
2. Monitorizarea stării renale: Acest lucru poate include teste suplimentare pentru funcția renală și posibile imagistici pentru a evalua rinichii.
3. Tratament pentru Helicobacter pylori: În funcție de simptomele gastrointestinale, tratamentul pentru eradicația H. pylori poate fi necesar.
4. Managementul glucozei din sânge: Consultații suplimentare cu un medic de familie sau un endocrinolog pentru a gestiona și monitoriza nivelurile de glucoză.

Este important să discutați aceste rezultate și următorii pași cu medicul dumneavoastră, care poate oferi recomandări personalizate pe baza istoricului medical complet și a simptomelor actuale.
0
07-08-2024, ora 12:45
Adina86@
Nu este medic/terapeut
Adina86@
Mulțumesc din suflet pentru răspuns. Am deja trimiteri pentru urologie si gastroenterologie. Urobilinogenul e crescut dar analizele nu indica ca am probleme cu anemia și nici cu transaminazele, doar eritrocitele crescut in analiza. Am probleme și cu colonul dureri în rect și scaune normale ( moi ) dar schimbate ca forma și eliminate greu..probabil îmi va face și o colonoscopie. Va mulțumesc încă o data pentru răspunsuri.
0
07-08-2024, ora 13:05
Adina86@
Nu este medic/terapeut
Adina86@
Scuzați eritrocite scazute și largimea distributiei eritrocitare crescute.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: vezica urinara cu pereti ingrosati

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: