Cum scap de durerile de plex brahial?

17-10-2012
csokanyp
Nu este medic/terapeut
csokanyp
Am avut anul trecut in 18.06.2011 un accident de masina in urma caruia mam ales cu o pareza totala de plex brahial stang cauzat prin avulsia celor 5 nervi din maduva dar am niste dureri cumplite in degete si in incheietura maini spunetim va rog cum scap de dureriiau tot felul de medicamente cum ar fi DHC Grimodin Simbalta imi amelioreaza cat de cat dar tot ma doare mai ales cand se schimba vremia pot sa iau cu galeata medicamente. Nu se poate face nimic chirurgical cum faci la o masea ii omori nervul si nu te mai doare dar nervi mei sunt smulsi si totusi pana la cot simt nu clar dar simt
11 comentarii
0
17-10-2012, ora 21:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca nu ati pierdut in totalitate simtul, inseamna ca leziune nu este totala. este greu de apreciat ce leziuni aveti.
trebuie sa cautati un chirurg de plex brachial, in romania nu exista, Stamate mai face ceva la Iasi insa daca vreti un profesionist trebuie sa treceti granita. cel mai apropiat este prof. dr. Sandor Pinter, Szeged Ungaria, urmatorul este Wiena si Hannover
0
17-10-2012, ora 22:09
csokanyp
Nu este medic/terapeut
csokanyp
am fost la bucuresti si ma operat profesoara doina dumitrescu si a spus ca nu avea ce sami faca ca am toti nervi smulsi am sati citez ce scrie in iesire Diagnostic secundar.. Dupa efectuarea investigatilor clinice si paraclinice necesare pe 26.09.2012 se intervine chirurgicalpracticandu-se explorarea plex brahial stang in scop diagnostic si terapeutic.Intraoperator se constata avulsiacompleta a radacinilor plexuluibrahial din maduva cu retractia acestira retroclaviculara, situatie ce face imposibila reconstructia microchirurgicala in vederea optineri macar a flexiei antebratului pe brat si a sensibilitati protective a maini. Diagnostic externare...1.Pparalizie plex brahial stang prin avulsie smulgere-1an si 3 luni- cu luxatie scapulohumerala si atrofiimarcante, fizioterapie de la 3 saptamani de la accident. 2. Paralizie incomplecta plex cervical(de investigat si precizat). 3. paralizie incomplecta plex toracic stang, asimetrie+atrofie marcantatranssupramamelonara. 4. Inegalitate pupilara-ptoza palpebrala-Sdr.Horner. Va rog ami spune ce este de facut in primul rand vreau sa scap de durere spunetim cum va rog
0
17-10-2012, ora 22:56
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
daca a facut aceasta operatie si adat acest diagnostic inseamna ca habar nu are de chirurgia plexului brachial (mai degraba habar nu are nici de diagnosticarea leziunilor). pentru acest diagnostic ar fi fost suficienta o mielografie cu care s-ar fi putut da seama de avulsie, cu un EMG ar fi putut da seama care nervi sunt afectati. a facut o operatie riscanta numai pentru a diagnostica ceva, care ar fi putit sa-l diagnostice si prin metode neinvazive
in diagnostic nu descrie exact care radacini sunt afectata, daca este un "total root avulsion" sau nu. daca nu ar fi nici olegatura intre maduva spinarii si mana, cum ati putea simtii durerea? care nerv transmite semnalul durerii?
cautati-l pe prof. Pinter la Szeged ca sa aveti macar o parere profesionala
0
18-10-2012, ora 09:32
csokanyp
Nu este medic/terapeut
csokanyp
Am facut un EMG in 22.02.2012 va citez rezultatul si spunetim va rog ce inseamna. Studiu de conducere nervoasa pe toti nervii examinati median, ulnar, radial, motorsisenzitiv nu optine potential. EMG in muschi proximali si distali ai membrului superior optine activitate electrica spontana abundenta in toti muschiiexaminati insa fara PUM voluntare. EMG in trapez estenormal.
0
18-10-2012, ora 13:04
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Domnule doctor Adamantium, cititi cu atentie ce scrie pacientul nostru mai sus:' se intervine chirurgical practicandu-se explorarea plex brahial stang in scop diagnostic si terapeutic', 'Intraoperator se constata avulsia completa a radacinilor plexului brahial din maduva cu retractia acestira retroclaviculara'. Prin urmare, se mentioneaza' total root avulsion'( total = completa, root=radacina, avulsion= avulsie). Sunt medic rezident la Clinica de Chirurgie Plastica; Microchirurgie Reconstructiva SUUB, iar doamna profesor Doina Dumitrescu este sefa Clinicii si am asistat la cateva interventii chirurgicale de reconstructie a plexului brahial facute de doamna profesor. La domnul Csokany, doamna profesor a intervenit
pentru ca pacientul si-a dorit foarte mult operatia de reconstructie a plexului barahial si pentru ca, teoretic, exista posibilitatea ca radacina inferioara a plexului brahial sa nu se smulga, interventia s-a facut la mai mult de 1 an de la accident ( iar aceasta perioada indelungata de la accident inseamna prognostic redus al rezultatului operatiei prin denervare si atrofie musculara). Am vazut operatia si din pacate:(, nu mai erau radacini emergente din maduva cervicala, de fapt intre clavicula si coloana cervicala nu am vazut nici o structura nervoasa, nu existau nici nervi spinali cervicali intre muschii scaleni.
Domnule Csokany, durerea pe care o acuzati este caracteristica pentru dezaferentare( smulgerea radacinilor) si se pare ca amputatia nu o amelioreaza ( poate ati citit despre dureri in membrul fantoma). O indicatie pentru amputatie ar fi absenta functiei membrului superior paralizat, membru care poate incomoda.
Pentru ameliorarea durerilor, ar fi util un tratament analgetic prescris de catre un neurolog. puteti consulta si un medic homeopat( Hypericum 15CH si Allium cepa 5 CH, cate 1 doza-2 doze pe zi, 1 doza insemnand 5 granule; acest tratament este indicat de homeopati si pentru persistenta durerilor in membrul fantoma).
0
18-10-2012, ora 14:25
csokanyp
Nu este medic/terapeut
csokanyp
Buna elina daca toti nervi mis smulsi atunci cum iti explici ca pana in cot simt numai din cot in jos nu simt. Si apropo profa mia spus ca imi spune sigur ca asta nui o durere fantoma. Acuma ce sa cred?In alta parte am primit o gramada de indemnari sa merg la seged in ungarea la un profesor numit Sandor Pinter
0
18-10-2012, ora 14:46
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Incearca si la Iasi la Stamate..macar asta e in tara si e cat de cat mai aproape.
Eu nu spun ca este un geniu dar avand in vedere ca un chirurg din Italia ( Torino mai exact si expert in plex brahial) mi l-a recomandat mie pt prietenul meu eu zic ca merita incercat.

NICIODATA IN ROMANIA NU-I BINE SA IEI DE BUN DIAGNOSTICUL UNUI SINGUR DOCTOR.NICI MACAR PENTRU O BANALA RACEALA. Cat timp prietenul meu a stat la terapie intensiva in Municipal fiecare doctor de acolo plus cei 3 neurochirurgi care veneau sa-l vada ( asta cand isi aduceau aminte) dadeau cate un diagnostic. Iar cand era in coma aia de la ATI ziceau ca e in coma iar neurochirurgul spunea ca a iesit din coma.deci noi nu mai stiam ce mama naibii sa mai credem. Slava Domnului ca a scapat de blestematul ala de spital.

Drept dovada a incompetentei celor de la Neurochirurgie il dau exemplu pe prietenul meu. In urma traumatismului cranian suferit la vreo 4 saptamani i-au facut Ct pt ca facea febra si doctorita de la ATI ( una tanara) s-a gandit sa se uite si la creier ( care nu mai fusese examinat de 2.5 saptamani de catre cei de la neurochirurgie...deoarece spuneau mereu si mereu ca totul este OK)..si a vazut atunci ca facuse hidrocefalie posttraumatica si avea destul lichid cefalorahidian acumulat in creier si de aia nu-si revenea mai repede( adica sa vorbeasca si sa fie mai lucid).
Dobitocul de Romeo Dragan de la neurochirurgie nici nu a vrut la inceput sa-i puna sunt in cap ca sa-i dreneze lichidul deoarece dupa parerea lui operania nu i-ar fi imbunatatit starea deloc. Si atunci rudele au luat legatura cu Prof. Iacob Gabriel care a fost de acord sa-i puna suntul...insa si acesta a facut o operatie de rahat deoarece nu i l-a pus cum trebuie si acum la 5 luni de la operatie inca mai are lichid in creier si trebuie noi sa-i apasam pe valva ca sa-i dreneze lichidul ( 2 doctori au vazut CT-ul lui si au spus clar ca nu a fost bagat cum trebuie.unul de la Bagdasar Arsenie si unul de la Elias)

Asa ca Municipalul nu-i un spital in care sa te duci cu speranta ca pleci de acolo mai bine..in cel mai bun caz poti pleca la fel cum te-ai dus sau si cu alte boli pe care le iei de acolo.
0
18-10-2012, ora 15:14
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Ti-am trimis mesaj privat cu numarul de telefon
0
18-10-2012, ora 20:38
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
doamna Dr. Alina Maria Bălţăţeanu - diagnostica la o asemenea nivel se face inainte de operatie. si ce diagnostica s-a facut? ce interventie chirurgicala a facut pentru imbunatatirea situatiei? cu o mielografie si RMN simpla ar fi putut da seama de avulsii. daca are un total root avulsion, de ce nu a incercat o reimplantatie? o procedura acceptabila in asemenea situatii. de ce nu a incercat un crossover de la cealalta parte (foarte la moda in ultima vreme)?, de ce nu a facut o plastie functionala cu muschi garicilis cu neurotizare intercostala? de ce nu a facut artrodeza umarului luxat? de ce nu a facut transferul trapezului functional pe tuberculum maius pentru a obtine abductia umarului? au fost analizate toate posibilitatile? a exclus toate din cele enumerate?
numai o explorare? eu am lucrat pe vremea rezidentiatului intr-un centru universitar unde se fac sute de inteventii anual pe plex brachial, credeti-ma cei care lucreaza acolo sunt la ani lumina de romania (din pacate) in chirurgia plexului brachial, care in romania este la nivel de incepator
EMG-ul descrie functie normala in trapezius, care are inervatie din n. accesorius si C3-4.
eu nu cunosc personal pe doamna Dumitrescu insa am vazut cam cum stau lucrurile in romania la FESSH 2010 Bucuresti, unde nu amintesc ca ea ar fi prezentat ceva. singurul care a mai aratat ceva de nivel incepator era Stamate, in rest catastrofa, de acea eu m-as orienta catre strainatate
0
05-03-2014, ora 10:20
csokanyp
Nu este medic/terapeut
csokanyp
Tin sa anunt ca mam operat in Ungaria si dupa sase saptamani dupa operatie pot sa ridic bratu de la umar si prin vara mai fac o operatie si o sa pot inchide pumnul si indoi cotul.Imi pare bine ca nu mam luat dupa profa de la spitalul de urgenta Bocuresti si sami aputez mana asa cum incerca sa ma lamureasca ca doarece nci unde in lume nu se mai poate face nimic ca sa imi amelioreze situatia. Sa stiti ca in multe alte tari se face deci nu va pierdeti speranta asa cum nu miam pierduto si eu. Va doresc multa sanatate tuturor
0
02-04-2018, ora 23:34
ladyy
Nu este medic/terapeut
ladyy
Salut, am vazut ca ai scris prin 2014 ca teai operat..spunemi te rog acum cum te simti, cum mina ? am si eu aceeasi problema, ti-am scris si in privat.ajutama te rog si pe mine cu un sfat bun de urmat...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: