dupa un accident rutier, m-am ales cu o splendida fractura de rotula
Pe data de 15 octombrie am avut un accident rutier in urma careia m-am ales cu o splendida fractura de rotula, practic era sparta in 5 bucati. Nu a fost nevoie de interventie chirurgicala, am avut piciorul in ghips 3 saptamani si jumatate. Acum este relativ mai bine, il pot indoi, merge, iar de durut ma doare cand il tin indoit putin mai mutl sau cand il fortez mergand pe jos. Problema ar fi urmatoarea: genunchiul este tot timpul mult mai cald, chiar spre fierbinte, si putin mai rosu, nu este chiar vanat. De deplasat nu cred ca s-au deplasat bucatile sparte, deoarece as avea dureri groaznice, deci care ar putea fi problema? Sau este ceva normal avand in vedere faptul ca acuma pe 15 dec se implinesc 2 luni de la data accidentului? Va multumesc anticipat pt. orice raspuns care mi-ar putea fi de ajutor.
3 comentarii
Buna seara!
Deplasarea fragmentelor fracturii nu este obligatoriu insotita de durere, prin urmare este absolut imposibil sa apreciati acest lucru in absenta unei radiografii...
Cat despre simptomele semnalate, acestea ar putea fi cvasi-normale in perioada consolidarii osoase.
Problema fracturii rotulei este mobilizarea genunchiului, care este permisa numai dupa osteosinteza chirurgicala a fracturii. Simpla imobilizare determina o ankiloza, ce necesita uneori luni sau ani de kineto-terapie, pentru recuperarea mobilitatii articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Deplasarea fragmentelor fracturii nu este obligatoriu insotita de durere, prin urmare este absolut imposibil sa apreciati acest lucru in absenta unei radiografii...
Cat despre simptomele semnalate, acestea ar putea fi cvasi-normale in perioada consolidarii osoase.
Problema fracturii rotulei este mobilizarea genunchiului, care este permisa numai dupa osteosinteza chirurgicala a fracturii. Simpla imobilizare determina o ankiloza, ce necesita uneori luni sau ani de kineto-terapie, pentru recuperarea mobilitatii articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
In cazul acesta voi face o radiografie pt a vedea daca nu cumva s-au deplasat fragmentele. Va multumesc frumos pt raspunsul prompt.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3investigatii in caz de accident
- 3dupa un accident de motocicleta... nu imi simt mana dreapta de la cot in jos
- 0Obezitatea creşte riscul de deces în accidentele rutiere (studiu)
- 6fractura cap femural stang, fractura la nivelul sprancenei acetabulare stangi cu deplasare
- 1Posibila leziune de plex brahial?
- 11Cum scap de durerile de plex brahial?
- 3Luxatie de rotula
- 3Luxatie genunghi (rotula sarita)
- 1am un picior mai lung in urma unui accident rutier
- 4ficatul bolnav operat
- 4dureri dupa operatia de scoatere a materialului de osteosinteza
- 2voi putea conduce masina (III)?
- 25luxatie de rotula
- 8luxatie rotula
- 1parestezie ca urmare a imobilizarii in aparat gipsat
- 0Luxatie rotula!
- 1Problema cu rotula(picior stang)
- 0Luxație rotuliana bilaterala-recidivanta