Cum pot sa-mi fortific sistemul imunitar ?

Cum pot sa-mi fortific sist imunitar ?nu am boli uracioase, dar mi-e teama sa nu inhat ceva. Am imunitatea joasa
9 comentarii

Scaderi ale imunitatii se intalnesc rar la adultul sanatos, poate doar in contextul unei astenii intense sau unui stress major.
Pentru prevenirea bolilor infectioase se pot face vaccinurile curente (antigripal) sau unele optionale (anti papilomavirus, antipneumococic, anti-Haemophilus influenzae, etc.). De asemenea, sexul protejat, igiena atenta (dar nu excesiva), evitarea aglomeratiilor in sezonul virozelor, scad riscurile de contactare a bolilor infectioase.
Dintre stimulatoarele sistemului imunitar putem enumera Vitamina C, zincul, preparatele homeopate (Oscillococcinum), continand Echinacea sau lactoferina (Activit Imuno), unele fiind suplimente hormonale. De aemenea, un regim alimentar echilibrat, continand fructe si legume si o hidratare adecvata (2, 5 l lichide pe zi).
Pentru prevenirea bolilor infectioase se pot face vaccinurile curente (antigripal) sau unele optionale (anti papilomavirus, antipneumococic, anti-Haemophilus influenzae, etc.). De asemenea, sexul protejat, igiena atenta (dar nu excesiva), evitarea aglomeratiilor in sezonul virozelor, scad riscurile de contactare a bolilor infectioase.
Dintre stimulatoarele sistemului imunitar putem enumera Vitamina C, zincul, preparatele homeopate (Oscillococcinum), continand Echinacea sau lactoferina (Activit Imuno), unele fiind suplimente hormonale. De aemenea, un regim alimentar echilibrat, continand fructe si legume si o hidratare adecvata (2, 5 l lichide pe zi).

Cum stam cu sportul?Se practica un anumit tip de sport care sa te ajute asemenea sa-ti ridici imunitatea?

Tot ce ti-a fost recomandat anterior este bine.Poti de asemenea sa te adresezi si unui nutritionist care sa te invete cum sa te alimentezi corect pentru ca organismul tau sa functioneze bine in orice situatie si daca este nevoie sa-ti recomande suplimenti de nutritie pentru aceasta! dr diana

despre boala crohn stiti ceva??am fost diagnosticata de 2 luni cu aceasta boala si am ceva tratament cam dificil si cu reactii adverse grave mi s a spus.mi s a prescris prednison si salofalk, , , stiti ceva??...

BOALA CHRON ESTE O INFLAMATIE A MUCOASEI COLONULUI CU SIMPTOMATOLOGIA PE CARE DEJA O CUNOASTETI.TRATAMENTUL RECOMANDAT ESTE CORECT.IN CEEA CE PRIVESTE REACTIILE ADVERSE ELE NU SUNT DELOC DE NEGLIJAT SI ESTE ALEGEREA PACIENTULUI DACA SI LE ASUMA SAU NU. DACA DORITI SI ALTE RECOMANDARI VA POT SPUNE CA SUCUL DE ALOE ARE UN EFECT ANTIINFLAMATOR ASUPRA MUCOASEI TUBULUI DIGESTIV FARA EFECTE SECUNDARE SI CHIAR VA RECOMAND SA FACETI O CURA DE TREI LUNI CEL PUTIN IAR CRESTEREA IMUNITATII CU AJUTORUL ATIOXIDANTILOR AR FI FOARTE BUNA.

Dr Di iti multumesc de raspuns.am hotarat sa scand doza de prednison si salofalk din cauza efectelor secundare, fac tratamentul de aproape 3 luni...si m am hotarat sa fac un tratament naturist.o sa va contactez pentru mai multe detalii dupa ce o sa reduc totol doza de medicamente

am 27 de ani iar analiza la ana total(hep2)* mi-a iesit echivoc. ce inseamna acest lucru?sunt cam 3 ani de cind ma simt obosita, la cel mai mic efort obosesc, am slabit.celelalte analize imi ies bune.multi doctori cred ca ma simt rau datorita anginelor repetate care le fac si aş streptococului betahemoliti, dar precizez ca acum fac moldamin iar streptococul a disparut dar eu tot ma simt obosita. va rog sa imi spuneti ce inseamna faptul ca mi-a iesit ana totaol echivoc.multumesc

Stimata doamna,
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase (Chron) o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi repetata.
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase (Chron) o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi repetata.
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Pot sa-i administrez septilin copilului meu?
- 3sistem imunitar slabit
- 3imunitate slabita
- 8tratament pt intarirea imunitatii
- 67imunitatea scazuta
- 9cresterea imunitatii la bb de 6 luni
- 3Dactilita
- 7Am fost diagnosticat cu lichen plan = deficit de imunitate?
- 6imunostimulatoare pt copii
- 6spondilita
- 9sirop imunitate
- 8Stafilococul auriu - localizat mai intai in ureche
- 5imunitate la copil de aprox 3 ani
- 3cresterea imunitatii copilului meu in varsta de 1 an si 1 luna
- 0Catina cu miere
- 0Eficient pentru cresterea imunitatii
- 3imunitate scazuta, baietel de 4 ani si jumatate raceste des
- 5crestere imunitate copil
Mai multe informații despre: Sistemul imunitar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: