Alimente care intaresc sistemul imunitar
- lapte de capra
- polen
- propolis
- vitamina C
- zinc
- ceai de echinaceea
- cartofi
- ceai
- spanac
- usturoi
- iaurt de vaca, capra
- grapefruit
- migdale
- varza
- pepene rosu
- ciuperci
- afine
- conopida
- nuci
- kiwi
- ardei gras
- ou
- seminte de floarea soarelui
- morcov
- peste
- ardei gras
- carne de vita
- dovleac
- kefir
- branza de vaci
- supa de pui
- patrunjel
- marar
- citricele
- mere
- prune
- struguri negri
- rosii
- gulii
- ridichii
- mierea
- fistic
- ceai
- ceapa
- banane
- smochine
- arahide
- polen
- propolis
- vitamina C
- zinc
- ceai de echinaceea
- cartofi
- ceai
- spanac
- usturoi
- iaurt de vaca, capra
- grapefruit
- migdale
- varza
- pepene rosu
- ciuperci
- afine
- conopida
- nuci
- kiwi
- ardei gras
- ou
- seminte de floarea soarelui
- morcov
- peste
- ardei gras
- carne de vita
- dovleac
- kefir
- branza de vaci
- supa de pui
- patrunjel
- marar
- citricele
- mere
- prune
- struguri negri
- rosii
- gulii
- ridichii
- mierea
- fistic
- ceai
- ceapa
- banane
- smochine
- arahide
1 comentarii
O alimentație echilibrată care să cuprindă alimente din toate grupele alimentare este benefica pentru buna functionare a organismului si consecutiv a sistemului imun:
- grupa cerealelor și derivatelor din cereale, de preferat integrale;
- grupa fructelor și legumelor, in stare proaspata (intregi, nu sub forma de sucuri), pe cat posibil de sezon, din surse sigure, legumele fiind indicate sa fie consumate la fiecare masa; in aceasta categorie sunt incluse si fructele si semintele oleaginoase;
- grupa lactatelor, in special a iaurtului care, prin continutul sau in probiotice, proteine de calitate, vitamine (vitamina B12!) si minerale (calciu, magneziu, zinc), are un rol important in sustinerea functiei imune;
- grupa alimentelor bogate in proteine (oul, carnea slaba, carnea de peste, organele, leguminoasele- naut, soia, mazare, fasole boabe, linte);
- grupa alimentelor care trebuie consumate cu moderatie si ocazional (uleiurile vegetale, untul- cu moderatie, dulciurile si alimentele procesate concentrate in zahar, sare, grasimi saturate, bauturile indulcite din comert- ocazional, de maxim 4 ori intr-o luna).
Deoarece compoziția diferă de la un aliment la altul, de la o grupa alimentara la cealalta, nu este indicata alimentatia selectiva, monotona care sa cuprinda „alimente care produc un anumit efect”, in acest caz intarirea sistemului imunitar, ci o dieta zilnica variata prin intermediul careia organismul sa primeasca nutrientii necesari pentru a functiona la un nivel optim global, si nu doar la nivel de organ sau sistem.
De asemenea, activitatea fizica realizata in mod regulat, de cel putin 30 de minute intr-o zi poate fi benefica asupra sistemului imunitar, insa doar in contextul unei alimentatii sanatoase si a lipsei comportamentelor nocive pentru sanatate cum sunt consumul excesiv de alcool, fumatul, stresul, privarea de somn, etc.
Pentru dobandirea si mentinerea starii de sanatate si implicit, a functiei imune optime, este nevoie de o modificare a stilului de viata si de multa vointa. Schimbarea alimentatiei reprezinta doar o etapa!
- grupa cerealelor și derivatelor din cereale, de preferat integrale;
- grupa fructelor și legumelor, in stare proaspata (intregi, nu sub forma de sucuri), pe cat posibil de sezon, din surse sigure, legumele fiind indicate sa fie consumate la fiecare masa; in aceasta categorie sunt incluse si fructele si semintele oleaginoase;
- grupa lactatelor, in special a iaurtului care, prin continutul sau in probiotice, proteine de calitate, vitamine (vitamina B12!) si minerale (calciu, magneziu, zinc), are un rol important in sustinerea functiei imune;
- grupa alimentelor bogate in proteine (oul, carnea slaba, carnea de peste, organele, leguminoasele- naut, soia, mazare, fasole boabe, linte);
- grupa alimentelor care trebuie consumate cu moderatie si ocazional (uleiurile vegetale, untul- cu moderatie, dulciurile si alimentele procesate concentrate in zahar, sare, grasimi saturate, bauturile indulcite din comert- ocazional, de maxim 4 ori intr-o luna).
Deoarece compoziția diferă de la un aliment la altul, de la o grupa alimentara la cealalta, nu este indicata alimentatia selectiva, monotona care sa cuprinda „alimente care produc un anumit efect”, in acest caz intarirea sistemului imunitar, ci o dieta zilnica variata prin intermediul careia organismul sa primeasca nutrientii necesari pentru a functiona la un nivel optim global, si nu doar la nivel de organ sau sistem.
De asemenea, activitatea fizica realizata in mod regulat, de cel putin 30 de minute intr-o zi poate fi benefica asupra sistemului imunitar, insa doar in contextul unei alimentatii sanatoase si a lipsei comportamentelor nocive pentru sanatate cum sunt consumul excesiv de alcool, fumatul, stresul, privarea de somn, etc.
Pentru dobandirea si mentinerea starii de sanatate si implicit, a functiei imune optime, este nevoie de o modificare a stilului de viata si de multa vointa. Schimbarea alimentatiei reprezinta doar o etapa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3imunitate slabita
- 7Urmarile meningitei? Imunitate slaba transmisa genetic?
- 35Amigdalita cronica
- 33imunitate la copii prin homeopatie
- 6Ce analize sunt necesare ?- Imunitate scazuta
- 5Tratament crestere imunitate la copil de 4 ani
- 9sirop imunitate
- 8Stafilococul auriu - localizat mai intai in ureche
- 5imunitate la copil de aprox 3 ani
- 4Iaurturi probiotice
- 1imunitatea cum o cresteti?
- 0Eficient pentru cresterea imunitatii
- 5streptococ recurent copil 5 ani
- 1Tratament pentru imunitate
- 1Imunitate
- 3imunitate/imunizare copil 8 ani
Mai multe informații despre: Sistemul imunitar stimularea imunitatii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: