Cum pot evita decompensarile??

Am fost diagnosticata cu tab, urmez un tratament cu tritico 2/3 seara si lamotrix 50 mg dimineata si 50 seara, pot spune ca nu mai sunt in depresie severa mai am momente in care plâng datorita faptului ca la gândesc ca aceasta boala nu ma lasa sa duc o viata normală, mi am dat seama ca ies din depresie odata cu venirea căldurii nu ma mai izolez, nu cred ca are de a face cu antidepresivul.As vrea sa stiu daca mai trebuie luat, il iau din luna februarie, dar imi trebuie ceva de somn pentru ca triticco ma ajuta sa dorm, mie imi este teama sa nu dau in manie de la antidepresiv, cum pot evita mania?????am un baietel de 7 ani vreau sa fiu langa el nu rapita de aceasta boala, cum pot singura sa mi dau seama ca intru in manie????in Romania se foloseste Litiu ORATATE
5 comentarii

Buna ziua, in situatia Dumneavoastra solutia pentru a evita decompensarile este o combinatie dintre medicatie si psihoterapie. Medicatia gestioneaza dezechilibrele neuro-fiziologice iar psihoterapia ofera cadrul pentru a "descarca" emotiile si a invata metode noi de gestionare a stresului.

Cand intrati in manie incepeti sa aveti mai multa energie, aveti insomnie si nu va mai e pofta de mancare. Atunci e momentul sa vorbiti cu dr dv sa va schimbe medicatia si se renunta brusc la antidepresiv.
Pentru a nu intra in episod maniacal sau psihotic, in principiu, in tab, se da si un neuroleptic. El preintampina virajele.
Pentru a nu intra in episod maniacal sau psihotic, in principiu, in tab, se da si un neuroleptic. El preintampina virajele.

Cu mancatul nu m am omorât niciodată, întotdeauna am fost o persoana energică iar cu somnul nici un depresie nu dormeam decat cu pastile si acum nu dorm ziua desi sunt obosită, daca întrerup brusc antidepresivul nu cad in depresie ? Cunoasteti un medic bun psihiatru eu sunt din sibiu ? Neuroleptic nu mi a dat nici doctorul din sibiu am mai consultat un medic din alt oras care nici el nu mi a dat asa ceva m au lasat cu acelasi tratament.

Mergeti pe ce v-a spus dr si tineti legatura lunar cu el sa va supravegheze. El trebuie sa va spuna conduita tratamentului in cazul dv. Nu cunosc medic din Sibiu.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 145Tulburarea Afectiva Bipolara (Schizo-afectiva) Partea a III-a
- 49Tulburarea afectiva bipolara - pe intelesul tuturor
- 1schizofrenie sau TAB?
- 1depresie
- 276Tulburarea Afectiv Bipolara - Solutii
- 21a mai incercat cineva BUPROPION (zyban, elontril)?
- 369Depresie, Anxietate, TOC, TAB, Schizofrenie:Gestionare, Terapii, Suplimente-Solutii ajutatoare
- 11expertiza psihiatrica in cazul unul bolnav cu tulburare bipolara
- 41Cum vor cei afectati de TAB sau alte tulburari sa fie ajutati?
- 1grad de handicap pentru TAB
- 11TAB, Bordeline sau Psihopatie?!?
- 2afectiune bipolara
- 4Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?
- 2TAB -Afectiune bipolara
- 1Tulburare schizo afectiva bipolara
- 3Tulburare Afectiva Bipolara-Permis Conducere
- 4Schimbarea diagnosticului din schizofrenie in bipolar
- 28Tratament depresie Tulburare bipolara
- 1Trecerea in faza maniacala se face brusc sau treptat (tulburarea afectivă bipolară)?
Mai multe informații despre: tulburarea afectiva bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: