Copilul 1 an si 6 luni nu arata cu degetul
Buna ziiua, am un baitel de 1.6 luni care nu arata cu degetul si nici nu vorbeste pe limba lui. Ma puteti ajuta? Programarea la medic este in luna Octombrie.
5 comentarii
Un consult pediatric este necesar ! Nu în urgență, dar în viitorul apropiat !
Buna ziua,
Ce vesti aveti despre copilasul dumneavoastra?
Baietelul meu face 1, 6 luni saptamana viitoare si de asemenea nu arata cu degetul spre ceva ce isi doreste, intinde mana si o inchide si o deschide sa i dau ce vrea.Am incercat sa i pun la inaltime sa il stimulez sa imi indice, insa nu face decat sa ceara in brate sa ajunga la obiect, si daca insist si il rog sa mi arate ce vrea, se pune pe plans.In schimb pu e degetul de carte sau pe obiecte in sens de intrebare " ce e asta?";daca vede ciori pe cer se uita spre ele si rade, arata cu degetul spre.ele, sau daca vede o pisica pe afara, daca aprind becul arata cu degetul si se uita la.mn ca si cum mu ar zice ceva.
Ma ingrijoreaza treaba asta cu aratatul cu degetul, mai ales atunci cand vrea ceva.am citit ca e un semn de autism...nu mai pot dormi noptile, nu stiu ce sa fac.Rog un medic sa imi raepunda, sau cineva in situatie asemanatoare...
Ce vesti aveti despre copilasul dumneavoastra?
Baietelul meu face 1, 6 luni saptamana viitoare si de asemenea nu arata cu degetul spre ceva ce isi doreste, intinde mana si o inchide si o deschide sa i dau ce vrea.Am incercat sa i pun la inaltime sa il stimulez sa imi indice, insa nu face decat sa ceara in brate sa ajunga la obiect, si daca insist si il rog sa mi arate ce vrea, se pune pe plans.In schimb pu e degetul de carte sau pe obiecte in sens de intrebare " ce e asta?";daca vede ciori pe cer se uita spre ele si rade, arata cu degetul spre.ele, sau daca vede o pisica pe afara, daca aprind becul arata cu degetul si se uita la.mn ca si cum mu ar zice ceva.
Ma ingrijoreaza treaba asta cu aratatul cu degetul, mai ales atunci cand vrea ceva.am citit ca e un semn de autism...nu mai pot dormi noptile, nu stiu ce sa fac.Rog un medic sa imi raepunda, sau cineva in situatie asemanatoare...
Anca Cep, eu zic sa va linistiti. Si baietelul meu a avut un comportament asemanator la aceeasi varsta.
Acum este fff bine, merge la gradinita, vorbeste, se joaca.
A spus primul cuvant cu sens la 2 ani si 2 luni si in 3 saptamani de la acest prim cuvant cu sens a inceput sa vorbeasca in propozitii.
Multa sanatate va doresc!
Acum este fff bine, merge la gradinita, vorbeste, se joaca.
A spus primul cuvant cu sens la 2 ani si 2 luni si in 3 saptamani de la acest prim cuvant cu sens a inceput sa vorbeasca in propozitii.
Multa sanatate va doresc!
Bună ziua d-na Helena83. Ce vesti aveți despre copilul dvs? Ce v a spus medicul? Sunt o mămica îngrijorată, băiețelul de 1 an și 6 luni nu arata cu degetul și nici nu vorbește. Va rog un răspuns, mulțumesc.
Buna ziua, am fost la dna Crina Nedelcu, psiholog clinician, momentan nu avem un diagnostic clar… dar facem terapie de 5 ori pe saptamana cate 2 ore …
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- 0Semne autism?
- 5Copil de trei ani suspect de autism
- 3Semne autism?
- 5Autism sau copil normal la varsta lui
- 2Posibil autism?
- 0Întrebare... autism sau întârziere?
- 3Sunt semne din spectrul autist?
- 1Autism sau nu?
- 6Autism?
- 3Posibil Asperger sau ADHD ?
- 1Posibil autism?
- 0Baietel de 2 ani si 2 luni, sunt tare ingrijorata sa nu aiba autism
- 1Semne autism..
- 1Semne autism..
- 1Autism- nu este sociabil și nu vorbeste
- 0Autism băiețel de 1 an si 7 luni? sunt foarte preocupata de comportamentul lui
- 3Autism sau intarziere in dezvoltare?
- 4Baietel 16 luni - simptome din spectrul autist (TSA)?
Mai multe informații despre: copilul meu are autism?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: