Semne de întrebare despre autism

06-12-2018
GABRIELAEDUARD
Nu este medic/terapeut
GABRIELAEDUARD
Buna seara. Sunt mama unui băiețel de 3 ani si o luna. Ceea ce ma îngrijorează foarte mult este ca nu vorbește. Cand vrea ceva se duce unde le stie locul întinde mana si face gesturi cu mana sa ii dau. Dar nu arată cu degetul. Dacă eu întind degetul sa ii arat ceva atunci arată si el. Este foarte atasat de ambii părinți, este iubitor, dacă ii ceri pupi îți da, dacă il intreb spre exemplu dacă vrea un corn el stie la ce ma refer. Doar ca comportamentul lui nu este adecvat pentru 3 ani. Am fost la un neuropsihiatru si mi-au spus sa aprofundam pentru ca ar fi suspect de autism, dar mai multe semne sunt ca nu ar fi. Are momente cand dacă il strig pe nume se uita, alta data trebuie să tip sa se uite la mine. Si cand e bucuros țopăie mereu. Oricine poate sa imi răspundă va rog orice parere e bine primită. Face pipi la baie, ii place sa se spele pe dinti. Își ia periuta si pasta si mă duce de mana la baie. Are frica de animale si de copiii mai mici ca el se ferește. Tin sa precizez ca din cauza muncii de la 2 la 3 ani a stat mult singur in casa doar cu bunica lui. As avea multe de povestit dar deja am scris un roman.
1 comentarii
0
07-12-2018, ora 10:04
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
As dori sa va fac sa fiti mai optimista. Din ceea ce relatati este mai mult vorba de o intarziere a vorbirii, caci copilul pare sa fie interesat de activitati cotidiene si are initiative, nu specificati sa aiba perioade de agitatie psihomotorie fara o cauza anume. Sunt copii care, datorita unui blocaj identificabil sau, de cele mai multe ori, nedescoperit, vorbesc dupa varsta de 4 ani. Poate ar trebui sa va adresati si unui logoped sa faca cateva sedinte... Sanatate si sarbatori lipsite de griji !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: