Semne de întrebare despre autism
Buna seara. Sunt mama unui băiețel de 3 ani si o luna. Ceea ce ma îngrijorează foarte mult este ca nu vorbește. Cand vrea ceva se duce unde le stie locul întinde mana si face gesturi cu mana sa ii dau. Dar nu arată cu degetul. Dacă eu întind degetul sa ii arat ceva atunci arată si el. Este foarte atasat de ambii părinți, este iubitor, dacă ii ceri pupi îți da, dacă il intreb spre exemplu dacă vrea un corn el stie la ce ma refer. Doar ca comportamentul lui nu este adecvat pentru 3 ani. Am fost la un neuropsihiatru si mi-au spus sa aprofundam pentru ca ar fi suspect de autism, dar mai multe semne sunt ca nu ar fi. Are momente cand dacă il strig pe nume se uita, alta data trebuie să tip sa se uite la mine. Si cand e bucuros țopăie mereu. Oricine poate sa imi răspundă va rog orice parere e bine primită. Face pipi la baie, ii place sa se spele pe dinti. Își ia periuta si pasta si mă duce de mana la baie. Are frica de animale si de copiii mai mici ca el se ferește. Tin sa precizez ca din cauza muncii de la 2 la 3 ani a stat mult singur in casa doar cu bunica lui. As avea multe de povestit dar deja am scris un roman.
1 comentarii
Buna dimineata
As dori sa va fac sa fiti mai optimista. Din ceea ce relatati este mai mult vorba de o intarziere a vorbirii, caci copilul pare sa fie interesat de activitati cotidiene si are initiative, nu specificati sa aiba perioade de agitatie psihomotorie fara o cauza anume. Sunt copii care, datorita unui blocaj identificabil sau, de cele mai multe ori, nedescoperit, vorbesc dupa varsta de 4 ani. Poate ar trebui sa va adresati si unui logoped sa faca cateva sedinte... Sanatate si sarbatori lipsite de griji !
As dori sa va fac sa fiti mai optimista. Din ceea ce relatati este mai mult vorba de o intarziere a vorbirii, caci copilul pare sa fie interesat de activitati cotidiene si are initiative, nu specificati sa aiba perioade de agitatie psihomotorie fara o cauza anume. Sunt copii care, datorita unui blocaj identificabil sau, de cele mai multe ori, nedescoperit, vorbesc dupa varsta de 4 ani. Poate ar trebui sa va adresati si unui logoped sa faca cateva sedinte... Sanatate si sarbatori lipsite de griji !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tratament cu risperidona pt copil cu autism usor, note auiste
- 0Primele semne ale autismului
- 15Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- 3Fetiță de 4 ani cu trei diagnostice:hiperactivitate autism si hiperkinetic
- 3Caz de autism?
- 6Semne autism?
- 0Semne autism?
- 1Copil 3 ani cu tulburari de spectru autist?
- 2Semne autism?
- 2Posibil autism?
- 1Bebeluș 10 luni flutura manutele
- 1Autism virtual???
- 1Autism
- 6Raspuns urgent, va rog! Copil de 4 luni suspect de autism
- 0Băiețel 2 ani și 1 luna semne de autism
- 2Autism?
- 0Autism sau nu?
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
Mai multe informații despre: Autismul copilul meu are autism?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: