Copil de 2, 8 ani cu intarziere de limbaj expresiv
Buna ziua. Am un baietel de 2 ani si 8 luni diagnosticat cu o intarziere de limbaj expresiv de un an. Are in vocabular aproximativ 40 de cuvinte pe care le foloseste zilnic. Este vesel, sociabil (merge la gradinita unde e foarte prietenos si iubit de toti copiii), doarme bine, mananca (de cele mai multe ori singur), bea apa singur din canita. Executa comenzi multiple, utilizeaza onomatopeele la vederea catorva animale, pronunta la cerere unele cuvinte (mama, tati, apa, pa-pa, OK, nani nani etc.). Raspunde cu Nu atunci cand nu isi doreste un lucru si cu Da atunci cand raspunsul e pozitiv. Ii place contactul vizual, ii plac imbratisarile. Constientizeaza pericolele. E energic, neastamparat, jovial, pus pe sotii. Dar, la o ultima evaluare, in cadrul unei clinici psihosomatice, i-a fost pus diagnosticul note de autism pentru ca: merge ocazional pe varfuri, se roteste (dar o face in jocurile lui, in mod distractiv), aliniaza unele jucarii. Sunt confuza si nu stiu ce sa fac, la cine sa mai apelez pentru un diagnostic corect si un tratament eficient, daca e cazul. Ni s-a recomandat consult psihiatric. Ne-ar ajuta? Va multumesc pentru sfaturi. Multa sanatate!
3 comentarii
Buna seara
Dupa cum descrieti copilasul nu cred ca este vorba despre autism. Pentru linistea Dvs. parinteasca ar fi util sa faceti si un consult psihiatric repetat la varste mai mari (2-3 ani) pt o interpretare cu mai mare acuratete a diagnosticului. Sarbatori lipsite de griji !
Dupa cum descrieti copilasul nu cred ca este vorba despre autism. Pentru linistea Dvs. parinteasca ar fi util sa faceti si un consult psihiatric repetat la varste mai mari (2-3 ani) pt o interpretare cu mai mare acuratete a diagnosticului. Sarbatori lipsite de griji !
Buna ziua,
Fiul meu acum in varsta de 3 ani si 2 luni avea la 2 ani jumate doar 50 cuvinte in vocabular. ‘Mama’ mi- a spus cu intentie abia la 2, 7 luni. Si ce daca copilul merge pe varfuri uneori? Si ce daca mai aliniaza jucariile? TOTI pot face asta la varsta lor fara sa fie etichetati in vreun fel! Este copilul d-voastra ‘prezent’ in casa? imita? se poate juca simbolic? arunca mingea inapoi daca i-o lansati?cauta compania copiilor in parc/gradinita?intelege ce ii spuneti si raspunde la comenzile date?va arata pe strada o pasare/masina ? Daca raspunsurile sunt afirmative la ce v-am intrebat eu, atunci aveti incredere in fiul d-voastra si nu in ‘ evaluatori’!!!
Fiul meu vorbeste in fraze, canta o gramada de cantecele, stie alfabetul, culorile, raspunde la intrebari, imita si intelege TOT ce ii cer sa faca. Este PREZENT in tot ce face!
Sanatate multa!
Fiul meu acum in varsta de 3 ani si 2 luni avea la 2 ani jumate doar 50 cuvinte in vocabular. ‘Mama’ mi- a spus cu intentie abia la 2, 7 luni. Si ce daca copilul merge pe varfuri uneori? Si ce daca mai aliniaza jucariile? TOTI pot face asta la varsta lor fara sa fie etichetati in vreun fel! Este copilul d-voastra ‘prezent’ in casa? imita? se poate juca simbolic? arunca mingea inapoi daca i-o lansati?cauta compania copiilor in parc/gradinita?intelege ce ii spuneti si raspunde la comenzile date?va arata pe strada o pasare/masina ? Daca raspunsurile sunt afirmative la ce v-am intrebat eu, atunci aveti incredere in fiul d-voastra si nu in ‘ evaluatori’!!!
Fiul meu vorbeste in fraze, canta o gramada de cantecele, stie alfabetul, culorile, raspunde la intrebari, imita si intelege TOT ce ii cer sa faca. Este PREZENT in tot ce face!
Sanatate multa!
Buna ziua
Am un baietel de 2 ani si 10 luni avem aceaşi problema care ați descriso dumneavoastra adica nu vorbeste merge in virfuri pe degete, intelege aproape tot zimbeste se joaca cu copii cunoaste pericolul doarme la amiaza.Am o intrebarea cum a decurs dezvoltarea mai departe la copilul dumneavoastra sau daca aveti un diagnostic?
Salutare si multa sanatate
Am un baietel de 2 ani si 10 luni avem aceaşi problema care ați descriso dumneavoastra adica nu vorbeste merge in virfuri pe degete, intelege aproape tot zimbeste se joaca cu copii cunoaste pericolul doarme la amiaza.Am o intrebarea cum a decurs dezvoltarea mai departe la copilul dumneavoastra sau daca aveti un diagnostic?
Salutare si multa sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1probleme de vorbire - copil de 2 ani
- 1La 4, 5 ani nu vorbeste
- 3cand incep copiii sa vorbeasca?
- 3fetita de 3 ani care zice doar citeva cuvinte
- 0Limba galbena si senzatie de dinti murdari
- 2nu vrea sa vorbeasca la 1an si 9 luni
- 31 an si 8 luni si nu isi da drumul la vorba
- 1Copilul de 2 ani nu vorbeste, inca?
- 0Usturime limba
- 1copil la 4 ani nu vorbeste
- 1Despre mers si vorbit la bebelus
- 0Fetita de 5 ani cu retard psihic mediu si retard limbaj grav expresiv
- 1Fetita mea de 3 ani nu vorbeste bine
- 5Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate - băiețel 2 ani nu vorbeste aproape deloc
- 1Copil 4 ani jumate întârziere in limbaj și vorbire
- 0Întârziere în vorbire
- 1Intarziere de limbaj?Please help
Mai multe informații despre: intarzierea limbajului la copii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: