Copil de 2, 8 ani cu intarziere de limbaj expresiv | Forumul Medical ROmedic

Copil de 2, 8 ani cu intarziere de limbaj expresiv

26-12-2018
Alexandra David
Nu este medic/terapeut
Alexandra David
Buna ziua. Am un baietel de 2 ani si 8 luni diagnosticat cu o intarziere de limbaj expresiv de un an. Are in vocabular aproximativ 40 de cuvinte pe care le foloseste zilnic. Este vesel, sociabil (merge la gradinita unde e foarte prietenos si iubit de toti copiii), doarme bine, mananca (de cele mai multe ori singur), bea apa singur din canita. Executa comenzi multiple, utilizeaza onomatopeele la vederea catorva animale, pronunta la cerere unele cuvinte (mama, tati, apa, pa-pa, OK, nani nani etc.). Raspunde cu Nu atunci cand nu isi doreste un lucru si cu Da atunci cand raspunsul e pozitiv. Ii place contactul vizual, ii plac imbratisarile. Constientizeaza pericolele. E energic, neastamparat, jovial, pus pe sotii. Dar, la o ultima evaluare, in cadrul unei clinici psihosomatice, i-a fost pus diagnosticul note de autism pentru ca: merge ocazional pe varfuri, se roteste (dar o face in jocurile lui, in mod distractiv), aliniaza unele jucarii. Sunt confuza si nu stiu ce sa fac, la cine sa mai apelez pentru un diagnostic corect si un tratament eficient, daca e cazul. Ni s-a recomandat consult psihiatric. Ne-ar ajuta? Va multumesc pentru sfaturi. Multa sanatate!
3 comentarii
0
27-12-2018, ora 17:46
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna seara
Dupa cum descrieti copilasul nu cred ca este vorba despre autism. Pentru linistea Dvs. parinteasca ar fi util sa faceti si un consult psihiatric repetat la varste mai mari (2-3 ani) pt o interpretare cu mai mare acuratete a diagnosticului. Sarbatori lipsite de griji !
0
08-04-2019, ora 01:01
vdmt
Nu este medic/terapeut
vdmt
Buna ziua,

Fiul meu acum in varsta de 3 ani si 2 luni avea la 2 ani jumate doar 50 cuvinte in vocabular. ‘Mama’ mi- a spus cu intentie abia la 2, 7 luni. Si ce daca copilul merge pe varfuri uneori? Si ce daca mai aliniaza jucariile? TOTI pot face asta la varsta lor fara sa fie etichetati in vreun fel! Este copilul d-voastra ‘prezent’ in casa? imita? se poate juca simbolic? arunca mingea inapoi daca i-o lansati?cauta compania copiilor in parc/gradinita?intelege ce ii spuneti si raspunde la comenzile date?va arata pe strada o pasare/masina ? Daca raspunsurile sunt afirmative la ce v-am intrebat eu, atunci aveti incredere in fiul d-voastra si nu in ‘ evaluatori’!!!

Fiul meu vorbeste in fraze, canta o gramada de cantecele, stie alfabetul, culorile, raspunde la intrebari, imita si intelege TOT ce ii cer sa faca. Este PREZENT in tot ce face!

Sanatate multa!
0
23-11-2022, ora 10:58
Aureliu06
Nu este medic/terapeut
Aureliu06
Buna ziua
Am un baietel de 2 ani si 10 luni avem aceaşi problema care ați descriso dumneavoastra adica nu vorbeste merge in virfuri pe degete, intelege aproape tot zimbeste se joaca cu copii cunoaste pericolul doarme la amiaza.Am o intrebarea cum a decurs dezvoltarea mai departe la copilul dumneavoastra sau daca aveti un diagnostic?
Salutare si multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea limitată la limbaj în timpul copilăriei modifică structura creierului adult
  • Legătura dintre utilizarea acetaminofenului (paracetamol) în timpul sarcinii È™i întârzierile de limbaj la copii
  • Noi descoperiri în structura creierului copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului
  •