consult ginecologic bianual
buna seara,
am mai postat undeva acest subiect dar pt a fi sigura ca sunt VAZUTA, scriu si aici ce am de spus..
dupa o intarziere de 17 zile a menstrei, am facut un control ginecologic simplu. doctorul mi-a spus ca 99, 99% nu sunt insarcinata, dar pt a fi mai siguri m-a chemat la o ecografie martea viitoare (la 1 sapt de la control).
totusi;
1.la cat timp de la contactul cu pricina se depisteaza o sarcina prin control ginecologic bimanual?
2.daca ma aflu la a 17-a zi de intarziere de menstra (deci 45 zile de la finalul menstruatiei precedente) cum se calculeaza perioada fertila?
3. de ce mi-a spus doctorul sa nu am niciun contact sexual pana la ecografie???
ps. daca nu vine si nu vine, mai fac un test luni, adica la 3 si o zi sapt de intarziere a CM.
am mai postat undeva acest subiect dar pt a fi sigura ca sunt VAZUTA, scriu si aici ce am de spus..
dupa o intarziere de 17 zile a menstrei, am facut un control ginecologic simplu. doctorul mi-a spus ca 99, 99% nu sunt insarcinata, dar pt a fi mai siguri m-a chemat la o ecografie martea viitoare (la 1 sapt de la control).
totusi;
1.la cat timp de la contactul cu pricina se depisteaza o sarcina prin control ginecologic bimanual?
2.daca ma aflu la a 17-a zi de intarziere de menstra (deci 45 zile de la finalul menstruatiei precedente) cum se calculeaza perioada fertila?
3. de ce mi-a spus doctorul sa nu am niciun contact sexual pana la ecografie???
ps. daca nu vine si nu vine, mai fac un test luni, adica la 3 si o zi sapt de intarziere a CM.
2 comentarii
1) O sarcină se depistează prin control ginecologic începând cu săptpmâna a 4-a de sarcină (care corespunde în cazul unui ciclu normal săptămânii a 6-a de la ultima menstruaţie)
2) şi 3) Din cauză că nu mai putem pune preţ pe calculul anterior al perioadei fertile, nu este bine să aveţi contact sexual (afară de cazul unei sarcini dorite). Ar putea avea loc acum un contact fertil, iar sarcina să fie prea mică pentru a fi văzută ecografic. Mai departe, aţi putea pleca cu un buletin de ecografie liniştitor în poşetă, în timp ce, după mai multe săptămâni, veţi observa ceva crescând în burtă: copilul.
2) şi 3) Din cauză că nu mai putem pune preţ pe calculul anterior al perioadei fertile, nu este bine să aveţi contact sexual (afară de cazul unei sarcini dorite). Ar putea avea loc acum un contact fertil, iar sarcina să fie prea mică pentru a fi văzută ecografic. Mai departe, aţi putea pleca cu un buletin de ecografie liniştitor în poşetă, în timp ce, după mai multe săptămâni, veţi observa ceva crescând în burtă: copilul.
multumesc din suflet pentru promptitudine!!!
totusi, la un ciclu dereglat cum se calculeaza perioada de fertilitate??? sa ne referim, de exemplu, la un ciclu care dureaza mai bine de 45 de zile, sa zicem... intreb asta pt ca e foarte posibil ca sa fi facut acel sex neprotejat exact in perioada cand consideram ca se apropie menstruatia, dar.. e posibil ca fix acea perioada sa fi fost cea de fertilitate avand in vedere faptul ca acest ciclu are o durata foarte mare?
totusi, la un ciclu dereglat cum se calculeaza perioada de fertilitate??? sa ne referim, de exemplu, la un ciclu care dureaza mai bine de 45 de zile, sa zicem... intreb asta pt ca e foarte posibil ca sa fi facut acel sex neprotejat exact in perioada cand consideram ca se apropie menstruatia, dar.. e posibil ca fix acea perioada sa fi fost cea de fertilitate avand in vedere faptul ca acest ciclu are o durata foarte mare?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nelamurir dupa vizita la ginecolog
- 4marie stops - sfaturi
- 4Examen ginecologic - medicamente Zanocin si Fasigyn
- 3o persoana poate sa aiba cancer doar printr-un control?
- 4Am nevoie de un raspuns...Ce se intampla la ginecolog?
- 3vizita la ginecolog dupa contactul sexual
- 3am fost la ginecolog. dar degeaba
- 3prima data la ginecolog
- 3Pot merge fara parinti la un control ginecologic?
- 3se poate stabili prin examen varsta la care s-a produs o dezvirginare?
- 4efectele adverse ale anticonceptionalelor
- 1Analize ginecolog
- 1Interpretare analize ginecologice
- 2Controlul ginecologic.. depistare sarcina
- 0Doctor ginecolog
- 1Ginecolog
- 0Pot face test de secretie vaginala daca sunt virgina?
- 0Fișă consult ginecologic...
Mai multe informații despre: controlul ginecologic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: