Cum scapam de frica de consult ginecologic?

03-02-2019
Adda2020
Nu este medic/terapeut
Adda2020
Intreaba o femeie de 37 de ani cu copil major(o nastere si 4 chiuretaje). N-am mai fost de 12 ani la ginecolog iar maine sunt programata pt ca trebuie si pe cuvant ca deja ma ia cu transpiratii cand ma gandesc la instrumentele de tortura si umilire respectiv masa ginecologica, specullum-ul si pozitia umilitoare de a sta cracanata in fata..habar n-am cui..care poate o sa faca si vreun misto daca o sa spun ca ma doare ceva..de genul "dar cand ti-ai infipt-o nu te-a durut?"(chestie patita in trecut). Toate experientele trecute au fost oribile dar poate asta e pt ca mereu am fost in spitale de stat. Maine merg la o clinica privata. Pe cuvant daca am sa mai tolerez vreun misto de la vreun cadru medical...fara a da o replica pe masura cuvintelor ce mi se vor adresa...ca de aia nu se duc femeile cu anii de zile...e mult prea traumatizanta experienta in sine si foarte umilitoare incat sa te ia la misto si medicul deja e cireasa de pe tort.

Simt ca sunt in pragul unui atac de panica si nu stiu cum am sa depasesc momentul d.p.d.v.psihologic. Sper sa nu lesin la propriu in usa intrarii in clinica.(Am 1.80 si 100 kg). Mai mare rasul nu-i asa? Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras.

Eu sunt incurabila. Dar intrebarea este pt.femeile tinere care trebuie sa-si puna sanatatea mai presus de frica, intr-un sistem medical romanesc, in sine bolnav.
1 comentarii
1
04-02-2019, ora 12:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faptul că ați avut experiențe triste în trecut, nu înseamnă că lucrurile se vor întâmpla la fel. Gândiți-vă că sănătatea e importantă și nimic n-ar trebui să blocheze un control care să estimeze cum stăm la un moment dat. Ginecologul e medic și trebuie să gândiți la fel cum v-ați duce la un control la un medic de altă specialitate.
Controlul ginecologic a devenit o necesitate, nu un moft în condițiile în care sunt atâte cazuri de cancer uterin.
Încercați să vă imaginați că totul va fi bine și înlocuiți acele imagini din trecut cu unele cum v-ați dori să fie.
Starea de sănătate a dvs. e importantă atât pentru dumneavoastră cât și pentru familie, pentru că atâta vreme cât sunteți bine, puteți avea grijă și de ceilalți.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 sfaturi oferite de ginecolog
  • Controlul ginecologic la virgine - ce trebuie să știi
  •