confuzii mentale pot fi provocate de bolile renale?
Buna ziua!
Tatal meu in varsta de 48 ani in urma cu un an a fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica st II; Hipertensiune arteriala st II; Nefroangioscleroza (in urma unei biopsii) CIC.
a urmat tratamentul de un an si regim alimentar dar de cateva luni aproximativ 4 nu a mai respectat regimul alimentar si mentionez k este fumator 1 pachet pe zi si consuma alcool moderat cu toate ca ia tratamentul ! Problema cu care ma adresez este ca de 3 luni prezinte confuzizi mentale, tulburari de comportament si isi imagineaza tot felul de lucruri ireale pe care le sustine cu certitudine..apoi "crizele" dispar si se comporta de parac el nu a vorbit nimic! Pot sa fie simptome in urma bolii? la ultimele analize creatinina i-a scazut de la 2, 5 la 1.9 si ureea este 60 si TA este controlata medicamentos.
Trebuie facut un control phihologic?
va multumesc!
Tatal meu in varsta de 48 ani in urma cu un an a fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica st II; Hipertensiune arteriala st II; Nefroangioscleroza (in urma unei biopsii) CIC.
a urmat tratamentul de un an si regim alimentar dar de cateva luni aproximativ 4 nu a mai respectat regimul alimentar si mentionez k este fumator 1 pachet pe zi si consuma alcool moderat cu toate ca ia tratamentul ! Problema cu care ma adresez este ca de 3 luni prezinte confuzizi mentale, tulburari de comportament si isi imagineaza tot felul de lucruri ireale pe care le sustine cu certitudine..apoi "crizele" dispar si se comporta de parac el nu a vorbit nimic! Pot sa fie simptome in urma bolii? la ultimele analize creatinina i-a scazut de la 2, 5 la 1.9 si ureea este 60 si TA este controlata medicamentos.
Trebuie facut un control phihologic?
va multumesc!
3 comentarii
Ureea in exces poate cauza anumite tulburari mentale(asa-numita encefalopatie uremica).Totusi nu cred ca este valabil in situatia data intrucit valorile ureei nu sint asa mari.Alcoolul e posibil sa ii creeze probleme hepatice si, in plus, sa fie la originea alterarii mentale(daca consumul e de mult timp).Nu strica evaluare si a functiei hepatice.Au fost perioade cind ureea / creatinina au fost mai mari decit cele mentionate?
multumesc de raspuns.transaminazele la ficat sunt bune, acum 5 luni creatinina era 3, 5 si ureea a fost 90 dar sub 60 nu a scazut.dar a urmat tratament ci auronal.atacand si enalapril si metroprolol.acum de 2 luni consuma alcool in canitatiu mai mari :(
E important sa siti un lucru:Majoritatea substantelor toxice di norganism(deci si alcoolul dar si multe medicamente medicamente se elimina prin rinichi.In insuficienta renala eliminarea e greoaie iar substantele ramin mai mult in organism.In plus gindeste-te ca medicamentele prescrise de psihiatru vor interactiona dramatic cu alcoolul, generind efecte f. neplacute.E de inteles situatia:omul probabil se gindeste la boala lui si la moarte.Incearca sa il faci sa se simta util, gaseste-i o ocupatie.evita sa il tii tot timpul in pat ca pe un bibelou...Repausul absolut de multe ori face mai mult rau
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 8buna seara! am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra.
- 3Cauterizare, sangerare, menstruatie, sarcina, fumat, HPV
- 3fumatul afecteaza cresterea penisului ?
- 3gingia din jurul dintilor de sus a inceput sa se innegreasca, o fi de la fumat?
- 5HTA in sarcina
- 2ulcer duodenal, dureri si arsuri gastrice + fumator
- 3Diabet zaharat tip 2 + hipertensiune
- 34Ajutor!ce sa fie? plamanii, bronhiile, astm, tbc?
- 6fumatul... cam de 10 ani, acum fumez mai mult
- 2Alergie la paracetamol
- 6durere imensa de cap, friguri, tremurat necontrolabil, limba grea si amortita si senzatia de lesin =
- 9am atac de panica?
- 4Stari de greata, fara voma.. de cand mi-e rau am mai renuntat la tigari
- 6usturime mana stanga si intepaturi in zona inimii
- 2hipertensiune arteriala esentiala stadiul II
- 4Posibile probleme cardiologice ?
- 3Tensiune mare, tratamentul nu are efect
Mai multe informații despre: Insuficienta renala cronica Hipertensiunea arteriala (HTA) Fumatul Confuzia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Delirul sau statusul confuzional acut
- Insuficiența renală cronică - IRC
- Manifestari cutanate ale fumatului
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Sevrajul nicotinic
- Boala cronică de rinichi la copii
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Confuzie
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Regim insuficienta renala cronica
- Dieta pentru fumatori - alimentele care reduc din efectele negative ale fumatului
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: