tratament pentru hipertensiune arteriala diastolica
Am virsta de 51 de ani, greutate corporala 82 kg inaltime 1, 7 si am tensiunea sistolica 10.8 iar cea diastolica 9. care este cauza si cum sa o micsorez hipertensiunea diastolica fara sa afectez tensiunea sistolica?
7 comentarii
Buna ziua,
Am o tensiune de 140-145/95-100 de 7 zile de cand sunt la mare.fac tratament cu exforge 1 pe zi, dar tensiunea acesta marita o am de cand sunt la mare.am avut niste stari emotionale de confict dar care sau rezo;vat, dar tensiunea mai ales cea mica a ramas.Am dublat doza la doua patile de 25 mg /zi si am adaogat su normotensiv un produs naturiat de reglare a tensiunii.Am si un rinichi scos dar celalat ramas este ok.Ce recomandari aveti? Multumesc frumos.Varsta 45 de ani
Am o tensiune de 140-145/95-100 de 7 zile de cand sunt la mare.fac tratament cu exforge 1 pe zi, dar tensiunea acesta marita o am de cand sunt la mare.am avut niste stari emotionale de confict dar care sau rezo;vat, dar tensiunea mai ales cea mica a ramas.Am dublat doza la doua patile de 25 mg /zi si am adaogat su normotensiv un produs naturiat de reglare a tensiunii.Am si un rinichi scos dar celalat ramas este ok.Ce recomandari aveti? Multumesc frumos.Varsta 45 de ani
salutare tensiune pe care o aveti este ridicata in principal datorita alimentatiei.
Trebuie sa va fie clar : Toate alimentele de origine animala contin colesterol
Toate produsele de origine vegetala cu exceptia : avocado si spirulina nu contin colesterol
Ficatul isi produce singur necesarul de colesterol fara a manca produse animale.
Colesterolul este un simbol al grasimilor din sange care se depun pe vasele de sange cu timpul lucru ce forteaza inima sa pompeze mai des pentru ca sangele sa treaca prin aceste vase mult ingustate. Tineti minte faptul ca un om normal poate sa aibe vase de sange infundate pana chiar si la 80% fara sa aiba vreun simptom foarte clar in afara de tensiune marita. Daca se depaseste acest procent care poate fi variabil va surveni mai mult ca sigur un accident vascular(infarct, preinfarct) sau chiar un accident cerebral.
Tensiunea ridicata este datorita aportului de produse animale si a excesului de sare. Dupa o anumita varsta sensibilitatea papilelor gustative scade si implicit consumul de sare creste. Incercati pe cat posibil sa reduceti consumul de sare inclusiv sarea din mancarea gatita URGENT si limitati pe cat posibil consumul de carne si evitati total consumul de lactate si in special de branzeturi care sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de sare dintre toate produsele alimentare de orice fel existente.Desi vi s-ar parea ciudat ca branza contine foarte multa sare va spun ca aceasta contine sodiu in cantitati extrem de mari sodiul facand parte din formula chimica a sarii de bucatarie.
Va recomand consum de legume si fructe cat mai mare. Legume frunzoase precum salata, stevie, spanac, brocoli, conopida fara numar sa le mancati.
Leguminoasele sa nu va lipseasca : mazare, fasole, naut, linte, hrisca
Tineti minte ca bolile de inima nu se vindeca prin tratament alopatic la doctor.Acesta trateaza doar simptomele PUNCT.
Daca vreti sa va vindecati trebuie sa va schimbati regimul alimentar din temelii si nu in ultimul rand sa evitati total consumul de uleiuri ncu exceptia uleiului de masline si uleiului de in. Uleiul de in nu se foloseste la gatit ci doar luat ca atare sau in salate.
Trebuie sa va fie clar : Toate alimentele de origine animala contin colesterol
Toate produsele de origine vegetala cu exceptia : avocado si spirulina nu contin colesterol
Ficatul isi produce singur necesarul de colesterol fara a manca produse animale.
Colesterolul este un simbol al grasimilor din sange care se depun pe vasele de sange cu timpul lucru ce forteaza inima sa pompeze mai des pentru ca sangele sa treaca prin aceste vase mult ingustate. Tineti minte faptul ca un om normal poate sa aibe vase de sange infundate pana chiar si la 80% fara sa aiba vreun simptom foarte clar in afara de tensiune marita. Daca se depaseste acest procent care poate fi variabil va surveni mai mult ca sigur un accident vascular(infarct, preinfarct) sau chiar un accident cerebral.
Tensiunea ridicata este datorita aportului de produse animale si a excesului de sare. Dupa o anumita varsta sensibilitatea papilelor gustative scade si implicit consumul de sare creste. Incercati pe cat posibil sa reduceti consumul de sare inclusiv sarea din mancarea gatita URGENT si limitati pe cat posibil consumul de carne si evitati total consumul de lactate si in special de branzeturi care sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de sare dintre toate produsele alimentare de orice fel existente.Desi vi s-ar parea ciudat ca branza contine foarte multa sare va spun ca aceasta contine sodiu in cantitati extrem de mari sodiul facand parte din formula chimica a sarii de bucatarie.
Va recomand consum de legume si fructe cat mai mare. Legume frunzoase precum salata, stevie, spanac, brocoli, conopida fara numar sa le mancati.
Leguminoasele sa nu va lipseasca : mazare, fasole, naut, linte, hrisca
Tineti minte ca bolile de inima nu se vindeca prin tratament alopatic la doctor.Acesta trateaza doar simptomele PUNCT.
Daca vreti sa va vindecati trebuie sa va schimbati regimul alimentar din temelii si nu in ultimul rand sa evitati total consumul de uleiuri ncu exceptia uleiului de masline si uleiului de in. Uleiul de in nu se foloseste la gatit ci doar luat ca atare sau in salate.
Buna ziua! Va rog cu respect sa ma ajutati intr-o problema si anume: tatal meu are 81 ani, este hipertensiv de 3-4ani.Ziua are 13-14 fara ca sa ia nicio pastila, iar incepand de dupa orele 22 tensiunea creste brusc intre 19 si 20 chiar si 22. Medicul acum 3 ani ia dat sa ia CLONIDINA de 25mg pt ca sunt f slabe, ia cate doua.Seara dupa ce ii mai scade se culca.Dar avand insomnii ia Diazepam sau extraveral.Dupa care spre dimineata orele 4-5.iar ii creste si iar ia cate 2 clonidine apoi ii scade. Tin sa mentionez ca tatal meu isi ia tensiunea si ziua si seara respectiv noaptea si are o evidenta stricta notand totul intr-un caiet. Pt ca nu este nimic in ordine cu aceste cresteri si scaderi brusce, a venit la Bucuresti(parintii mei locuind in provincie) cu mare greutate s-a deplasat creeandu-i tensiunea probleme. S-a dus la o d-na dr.la un cabinet particular, i-a facut cateva investigatii, i-a spus ca inima este sanatoasa si i-a recomandat sa ia tot CLONIDINA dar de 100mg ca un tratament. Intrebarea mea este urmatoarea : cum sa ia tratament 2 pe zi de CLONIDINA de 100mg cand ziua ii scade tensiunea la 13-14 fara nicio pastila.Pai daca ia ziua o pastila de CLONIDINA de 100 cand si asa tensiunea este mica fara pastila...unde ajunge?iar scade extrem de mult?Tensopril i-ar fii mai bun?Va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti la aceaste intrebari.Suntem f derutati si nici nu stim ce sa facem, iar la Bucuresti numai poate sa vina pt un alt consult, care cine stie ce ii mai spune.Ca dieta:nu mananca prajeli, doar pui ciorba, gratar sau cuptor si vita ciorba sau la cuptor, verdeturi multe, branzeturi de vaca, cascaval, margarina, 2 oua fierte pe saptamana, mananca doar cateva feliute pe zi de paine, nu face exces de sare, nu exces de alcool, nu bea cafea, nu fumeaza!Nu este gras, la 1, 75 are 75kg, arata la 81 de ani ca la 65ani...dar tensiunea e un dezastru noaptea odata a ajuns si la 24 si nu gasim explicatia.La efort mic oboseste repede!Chiar daca tatal meu are 81 ani il iubesc atat de mult incat vreau sa ii prelungesc viata cu ajutorul dv sfatuindu-ne ce sa facem ca la medic a mers degeaba chiar daca a cheltuit f mult pe consultatii, investigatii, raspunsul este neasteptat de slab, adica zero.Mii si mii de multumiri!
Buna seara,
Multumesc pentru sfaturi, sunt cuptinse intr-o carte pe care o citesc acum desptre tinerete fara batranete scrisa de un domn Thomas.Am inceput sa folosesc ceai de Kambucha asociat cu yucca si Gerovital.Am inteles ca se poate folosi si alge de klamath si produse marine racemizate, pe care nu le-am gasit, poate ma ajutati in explicarea acestui termen.Tensiunea s-a stabilizat undeva la 120-135/75-90, fara medicamente.Am scos sarea din alimentatie de 2 saptamani.Va rog sa ma indrumati si in tratarea varicelor, pe care le am la un singur picior.
Va multumesc,
Pataki Marius -
Multumesc pentru sfaturi, sunt cuptinse intr-o carte pe care o citesc acum desptre tinerete fara batranete scrisa de un domn Thomas.Am inceput sa folosesc ceai de Kambucha asociat cu yucca si Gerovital.Am inteles ca se poate folosi si alge de klamath si produse marine racemizate, pe care nu le-am gasit, poate ma ajutati in explicarea acestui termen.Tensiunea s-a stabilizat undeva la 120-135/75-90, fara medicamente.Am scos sarea din alimentatie de 2 saptamani.Va rog sa ma indrumati si in tratarea varicelor, pe care le am la un singur picior.
Va multumesc,
Pataki Marius -
Pentru Elisa777
Draga Elisa consumul de branza cascaval si margarina este o cauza majora pentru problemele domnului.Continut ridicat de sare in aceste produse.Cand spun sa limitati consumul de sare asta inseamna inclusiv produsele ce contin sare, iar branza si cascavalul sunt campioni la continut de sare.La varsta domnului alimentatia trebuie sa fie mai saraca in grasimi, sare si zaharuri simple.Cum am spus si domnului Marius trebuie eliminate lactatele din alimentatie si redusa carnea la minim : eu recomand eliminata definitiv si inlocuita ca sursa de proteine cu : fasole, linte, naut, mazare.Daca nu se poate asa brusc atunci cel mult o data pe saptamana sa se consume carne.Nu uitati ce va spun si chiar va invit sa verificati informatia aceasta : fasolea boabe si mazarea contine mai multe proteine, fibre si vitamine decat carnea de vita sau carnea de pui.
Corpul uman are nevoie de grasimi din alimentatie.Exista 2 tipuri de grasimi : grasimi saturate si grasimi nesaturate.Grasimile saturate sau altfel numite grasimi solide la temperatura camerei care se regasesc in produsele animale precum : seul, sunca, carnea, slanina etc. sunt daunatoare organismului si acestea se depun pe vasele de sange, consumul de grasimi saturate fiin o alta cauza pentru cresterea tensiunii. Grasimile nesaturate sau grasimile lichide la temperatura camerei sunt cele necesare corpului precum : uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de in.Recomand uleiul de masline...este cel mai bun si cel mai sanatos ulei ce il puteti folosi.
In ceea ce priveste ouale.. ouale, organele animalelor si in primul rand creierul sunt campioni in ceea ce priveste continutul de colesterol. Un singur ou fiert mancat depaseste capacitatea ficatului de procesare a colesterolului in 24 de ore.Colesterolul este o alta cauza a infundarii vaselor de sange ce produc hipertensiune.
Nu in ultimul rand va rog sa eliminati de urgenta margarina din alimentatie datorita continutului de grasimi hidrogenate.Sunt foarte periculoase pentru sanatate si este cam acelasi lucru cand se mananca prajeli.
Si nu in ultimul rand ce se mai spune si pe la radio : PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA CONSUMATI ZILNIC FRUCTE SI LEGUME.
Draga Elisa consumul de branza cascaval si margarina este o cauza majora pentru problemele domnului.Continut ridicat de sare in aceste produse.Cand spun sa limitati consumul de sare asta inseamna inclusiv produsele ce contin sare, iar branza si cascavalul sunt campioni la continut de sare.La varsta domnului alimentatia trebuie sa fie mai saraca in grasimi, sare si zaharuri simple.Cum am spus si domnului Marius trebuie eliminate lactatele din alimentatie si redusa carnea la minim : eu recomand eliminata definitiv si inlocuita ca sursa de proteine cu : fasole, linte, naut, mazare.Daca nu se poate asa brusc atunci cel mult o data pe saptamana sa se consume carne.Nu uitati ce va spun si chiar va invit sa verificati informatia aceasta : fasolea boabe si mazarea contine mai multe proteine, fibre si vitamine decat carnea de vita sau carnea de pui.
Corpul uman are nevoie de grasimi din alimentatie.Exista 2 tipuri de grasimi : grasimi saturate si grasimi nesaturate.Grasimile saturate sau altfel numite grasimi solide la temperatura camerei care se regasesc in produsele animale precum : seul, sunca, carnea, slanina etc. sunt daunatoare organismului si acestea se depun pe vasele de sange, consumul de grasimi saturate fiin o alta cauza pentru cresterea tensiunii. Grasimile nesaturate sau grasimile lichide la temperatura camerei sunt cele necesare corpului precum : uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de in.Recomand uleiul de masline...este cel mai bun si cel mai sanatos ulei ce il puteti folosi.
In ceea ce priveste ouale.. ouale, organele animalelor si in primul rand creierul sunt campioni in ceea ce priveste continutul de colesterol. Un singur ou fiert mancat depaseste capacitatea ficatului de procesare a colesterolului in 24 de ore.Colesterolul este o alta cauza a infundarii vaselor de sange ce produc hipertensiune.
Nu in ultimul rand va rog sa eliminati de urgenta margarina din alimentatie datorita continutului de grasimi hidrogenate.Sunt foarte periculoase pentru sanatate si este cam acelasi lucru cand se mananca prajeli.
Si nu in ultimul rand ce se mai spune si pe la radio : PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA CONSUMATI ZILNIC FRUCTE SI LEGUME.
Pentru Domnul Marius
As vrea sa va spun ca problemele cu varicele si tensiunea sunt strans legate intre ele.O cura alimentara foarte bogata in vitamine ar trebui sa dea rezultate dar asta presupune sa va schimbati stilul de viata.Sa nu mai consumati carne (sau cel mult carne slaba precum file de salau sau stiuca si maxim o data pe saptamana), sa ELIMINATI complet produsele lactate de orice fel si sa consumati zilnic fructe si legume iar ca si cura : cura cu sucuri naturale de fructe si legume si nu cele din comert ci cele facute acasa la storcator.
As vrea sa va spun ca problemele cu varicele si tensiunea sunt strans legate intre ele.O cura alimentara foarte bogata in vitamine ar trebui sa dea rezultate dar asta presupune sa va schimbati stilul de viata.Sa nu mai consumati carne (sau cel mult carne slaba precum file de salau sau stiuca si maxim o data pe saptamana), sa ELIMINATI complet produsele lactate de orice fel si sa consumati zilnic fructe si legume iar ca si cura : cura cu sucuri naturale de fructe si legume si nu cele din comert ci cele facute acasa la storcator.
Buna seara,
sa inteleg ca nici branza fara sare nu este buna
sau kefirul? Pentru tratarea varicelor ce recomandati dintre metodele folosite de medici, gen scleroterapie, incizie cu laser...etc ?va multumesc, pentru raspunsuri
sa inteleg ca nici branza fara sare nu este buna
sau kefirul? Pentru tratarea varicelor ce recomandati dintre metodele folosite de medici, gen scleroterapie, incizie cu laser...etc ?va multumesc, pentru raspunsuri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5HTA + Hepatita cronica
- 3hipertensiune arteriala
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 8buna seara! am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra.
- 5HTA in sarcina
- 4recomandare coronarografie-
- 3Diabet zaharat tip 2 + hipertensiune
- 4boala halatului alb
- 2Hipertensiune arteriala
- 0Stenoza Renala
- 1Hipertensiune arteriala?!
- 0Hipertensiune in sarcina
- 1Am tensiunea crescuta
- 1Tensiune
- 1Tratament prostatita cronica
- 19puls 176 / tensiune 200 cu 100. am nevoie de parerea unui medic
- 0Tensiune arterială sistolică mare
- 0Tensiune ridicata, puls scazut
- 3Hipertensiune esentiala
- 2Tensiune arteriala foarte mare
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: