Anxietate/Tulburare de panica/Tensiune
Buna ziua, am fost diagnosticat recent cu tulburare de panica dupa o perioada de chin in care nu mai stiam ce sa fac si am ajuns la psihiatru. Am primit tratamnrnt cu cipralex si anxiar dar inca nu simt o modificare f mare dupa 9 zile. Decat ca acum pot sa dorm dar depresia inca o am, nu am placere pentru nimic. Problema mea e insa ca nu stiu de ce am tensiune 136 145 / 70 si puls marit cand imi iau tensiunea, dar cand sunt in repaus am un puls normal de 70 maxim. Am fost la cardiolog si mi a spus ca am inima ok, n am nimic. Dar ma deranjeaza tensiunea asta, de ce o am? (21 ani)
6 comentarii
Daca tensiunea o aveti de cand luati Cipralexul, luati legatura cu medicul psihiatru.
O am dinainte, de cand am mers la medicul de familie inital si m a trimis la cardiolog si psihiatru
Tensiunea se ia corect la jumatate de ora dupa orice efort sau masa. Daca o luati corect si este mare, este posibil sa aveti nevoie si de tratament pentru tensiune. 70 nu este puls marit. Este bun.
Efectele complete de la tratament le veti simti la o luna dupa initierea tratamentului. Mai aveti putina rabdare.
Daca nu se stabilizeaza tensiunea, adresati-va medicului de familie pentru tratament.
Efectele complete de la tratament le veti simti la o luna dupa initierea tratamentului. Mai aveti putina rabdare.
Daca nu se stabilizeaza tensiunea, adresati-va medicului de familie pentru tratament.
Inteleg ce spuneti clara_p, ideea e ca am impresia ca mereu incepe sa mi bata inima mai tare cand imi iau tensiunea, si mi creste pulsul, nu stiu daca o fii de la emotii sau dar imi oscileaza de ex la medic de fam parca aveam emotii am avut 150 pe urma mi a mai luat o o data 145, la cardiolog iarasi incepuse sa mi bata inima tare 145. Dar acasa parca sunt mai linistit dar nici asa, am avut 130 si ceva
Asteptati sa treaca o luna de la initierea Cipralexului. Daca dupa o luna pulsul va fi peste 100, adresati-va medicului de familie. Nu e normal.
@clara_p in ce am spus mai sus era vorba de tensiune nu de puls
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10hipertensiune
- 2hipertensiune arteriala ii, aritmie extrasistolica v
- 26atacul de panica
- 3adolescent si HTA oscilant
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 7contraindicatii Argentum nitricum
- 5Neuronita sau Cauza Virala-Hipertensiune Arteriala?
- 9hepatita B+hipertensiune
- 1Hipertensiune si medicamentatie
- 0tensiune arteriala
- 1Tensiune
- 19puls 176 / tensiune 200 cu 100. am nevoie de parerea unui medic
- 0Hipertensiune
- 0Oboseala dupa inceperea tratamentului pt. Hipertensiune
- 0Tratament
- 0Hipertensivii pot zbura cu avionul?
- 0Tensiune ridicata, puls scazut
- 1Tensiune, puls mare
- 0Puseu de tensiune
- 1Palpitatii
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: