Probleme cu absorbtia, slabire, probleme dentare

20-11-2023
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc Daniela, am 33 ani 1.6m si 53kg.
Am un metabolism foarte rapid adaog anxietatea si eventual depresia, sensibilitate emotionala exagerata, sunt mama singura, adaog probleme dentare urate, adaog gastrita cronica congestiva si colon iritabil. O fiere lenesa, o lipsa de fier cred ca micuță, constipatie cronica.

Problema este ca nu ma pot ingrăsa si slabesc foarte repede, daca nu dorm bine si nu mananc bine de tot, adica 4 mese mari pe zi plus gustari multe, dulciuri..nu imi mentin greutatea de 53kg. Foarte greu rrusesc sa pun un 500g pe mine, si din pacate, de obicei cand exagerez cu dulcele pun pe mine dar imediat dau jos inapoi.

Problema este dantura, jos o am facuta, coroane dentare plus proteza imobilizabila insa sus nu am masele si mestec insuficient, banuiesc eu ca de aceea slabesc, pt ca nu se digera mancarea daca nu e nici macar mestecata bine.
Momentan nu imi permit sa imi fac partea desus a danturii si am nevoie mare de niste sfaturi, cum pot inlocui mesele, in afara de a pasa mancarea.
Pasez si mananc doar moale dar e foarte greu si as dori sa stiu daca exista ceva shakeuri sau vitamine, proteine de cumparat, sau ceva idei de mancare care sa ofere calorii multe si nu necesaita masticatie prea multa.
Suna stupid poate dar imi este foarte greu sa imi mentin greutatea, la o raceala sa am de unde da jos. De mestecat mestec greu, sa ma satur stau la masa jumatate de ora si..clar nu am timpul asta si mananc mai putin de cat am nevoie. Noroc cu dulciurile
2 comentarii
0
25-11-2023, ora 23:38
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Greutatea și indexul de masă corporală sunt normale, dar dacă într-adevăr slăbiți prea repede, ar trebui să măsurați glicemia și să faceți teste pentru tiroidă.

Fresubin (flacoane de 200 ml, cu 200 de calorii) are și proteine și grăsimi, puteți lua din când în când.
Dar oricum, soluția nu stă în suplimente alimentare.
Iar combinația de stres și dulciuri nu este bună deloc,
Sunteți tânără, nu merită să vă stricați metabolismul sau să faceți diabet.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
10-12-2023, ora 14:14
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Multumesv frumos pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •