Am gastrita, colon iritabil si steatoza la ficat, si de 8 ani au aparut gastrita si ci!
De 8 ani mananc regim cat se poare, dar cand am crizele de durere ca si acum, ma doare rau, parca am.luat un pumn in stomac, nu stiu ce sa mai iau, caci si cand stau culcata ma doare, am gastrita cu diaree! Acum iau Normix, Linex, Nexium
1 comentarii
Incearca pt o luna...doua... trei de zile sa elimini alimente care contin alergeni (gluten, lactoza, proteina animala, alune, nuci). Deasemenea, fara fructe, legume crude, fara mamaliga, cartofi sau alte mancaruri care provoaca fermentatii intestinale, respectiv gaze. Gazele sant dusmanul colonului. Fara seminte. Eu am avut o faza nasoala rau de colon iritabil. Rau-rau! La inceput am mancat trei luni de zile numai hrisca si orez. Apoi, cite putin, carne de pui DE TARA, nu pui de cumparat si branza de supermarket, nu de la tarani (paradoxal, imi facea rau cheagul folosit cu toate ca era natural si laptele natural folosit de tarani; imi era bine cu branza din lapte pasteurizat si cheag industrial de supermarket). Si branza de vaci de supermarket. Puiul de supermarket este otrava curata. Si salamul la fel. Stresul este iarasi un factor agravant, deci incearca sa-l diminuezi. In perioada asta, ia vitamine si minerale din suplimente alimentare (stiu, e de evitat dar nu ai ce sa faci daca nu le mai iei din alimentatie). Foarte important, trebuie sa-ti faci in casa suc de afine si mure ROMANESTI, nu de cultura, nu DE IMPORT. Le iei congelate de la METRO sau SELGROS la pungi de 1 kg (vezi sa fie romanesti). Le dezgheti si le bagi la storcator (de preferat storcator prin presare la rece). Daca nu ai acest tip de storcator, sucul trebuie bine-bine strecurat astfel incit sa nu bei coji si/sau samburi. Daca nu ai sita fina, folosesti tifon in multe straturi. Afinele sant de baza, dar nu le manca cu totul (coaja si samburii fac rau). Bea suc strecurat. Bafta! Mie mi-a ajutat acest regim.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7durere partea dreapta
- 5Cancer la stomac care s-a extins pana la ficat
- 6gastrita de reflux, va rog sa-mi dati niste sfaturi ce tratament sa mai iau?
- 14Probleme gastro baiat 7 ani
- 4colon iritabil
- 1Dureri abdominale, greata
- 1Boala colonului iritabil
- 0dureri abdominale in partea stinga
- 3Iesire afara des, dureri de burta, dar clinic sanatos
- 2Sindrom de colon iritabil
- 1ma doare subt ambele coaste din stanga si din dreapta.de ce ?
- 1am de circa 2 ani colon iritabil
- 3Gastrita usoara, aspect mozaicat, hiperemie, pangastrita eritematoasa, cu pliuri suple
- 1Dureri abdominale
- 1Dureri / arsuri stomac
- 3Gastrita si usturime gat
- 1Durere abdominala si stinghie picior drept
- 4Colon iritabil - tratarea durerilor
- 2Hernie hiatală, reflux gastroesofagian, colon iritabil
- 0Gastrită - mă doare stomacul mult și foarte tare nici nu pot merge pe picioare cateodata
Mai multe informații despre: Colonul iritabil Steatoza hepatica Durerea abdominala gastrita durere abdominala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Sindromul premenstrual
- Gastrita acuta
- Colon iritabil
- Steatoza hepatica - Ficatul gras
- Gastrita atrofica
- Gastrita cronica
- Gastrita indusa de stres
- Abdomenul cronic dureros la copil
- Gastrita de reflux
- Mecanismele celulare care stau la baza steatohepatitei nealcoolice
- Durere abdominală
- Durerea abdominală la vârstnici
- Durerea abdominală fără febră
- Durerea abdominală cu febră
- Durere abdominală subombilicală (durere mai jos de buric, durerea hipogastrică)
- Durere sub coaste în partea dreaptă (durere abdominală în hipocondrul drept)
- Durere sub coaste în partea stângă (subcostal stânga, hipocondrul stâng)
- Durerea abdominală - cauze în funcție de localizarea durerii
- Durere în stânga jos (abdomen, burtă)
- Durerea în dreapta jos (abdomen, burtă)
- Dieta in gastrita
- Steatoza hepatica
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: