Despre debutul schizofreniei
Am o intrebare daca sunteti amabili.Prima mea consultatie la un psihiatru a fost in facultate la 23 de ani fiindu-mi pus diagnosticul de tulburare de personalitate de tip senzitiv cu idei de referinta etc, ulterior la 25 de ani, dupa ce am terminat facultatea m-i sa pus diagnosticul de sindrom discordant.Pt a-mi face pensie de urmas trebuie ca sa ma fi imbolnavit in timpul studiilor.Nu mi se poate considera pt pensia de urmas consultatia din facultate ca debut al bolii in timpul studiilor pana in 26 de ani ca sa pot lua pensie de urmas, pt ca altfel cu 234 lei pe luna sunt muritor de foame?am citit ca debutul schizofreniei poate fi necaracteristic, insiduos, pseudopshihopatic.este asa?
4 comentarii
Poate ar fi mai avantajos sa nu ai pensia aia imbecila. Odata ce scrie in actele tale ca ai avut pensie pe caz de boala psihica, PA, nu mai gasesti asa usor servici.
Aaa, acu vad ca tu zici de pensie de urmas, adica esti orfan ? E o situatie mai complicata atunci.
Ti-am dat un mesaj privat.
Ti-am dat un mesaj privat.
Eu cred ca vi se poate lua in calcul diagnosticul pus in timpul facultatii, ideile de referinta au legatura cu debutul schizofreniei.
Problema pensiei de urmas s-a reglementat printr-o lege intrata in vigoare la 1 ianuarie 2018. Copii urmasi cu pensie proprie ( de invaliditate)au drept de optiune intre pensia de invaliditate si cea de urmas.Cei cu problema asta ma puteti contacta si va lamuresc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 194tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?
- 17marijuana mi-a provocat shizofrenie?
- 8Pacient care nu-si recunoaste boala
- 7am luat un drog super blackout si m-am trezit cu depresie
- 2persoana suspecta de schizofrenie!
- 9Schizofrenia? sunt foarte speriat!
- 6dementa sau schizofrenie?
- 9Posibil din depresie in schizofrenie?
- 1Intrebare legata de schizofrenie
- 21Mama mea este schizofrenica. Cum o pot ajuta daca ea refuza tratamentul?
- 20Schizofrenie..povestea mea
- 0Schizofrenie grup suport
- 1Schizofrenia incurrabila
- 2Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?
- 8L glutamina
- 2Diagnostic psihiatric gresit - schizofrenie
- 5Citicolina reduce simptomele negative la pacienții cu schizo
- 8Cum sa îmi găsesc o ocupație frumoasa in viata și cum sa îmi înfrumusețez viata?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: