cicatrici depigmentate | Forumul Medical ROmedic

cicatrici depigmentate

11-03-2007
camis
Nu este medic/terapeut
camis
Am ramas cu cicatrici depigmentate la nivelul gatului si fruntii in urma unor eruptii provocate de stafilococul auriu si as dori sa intreb daca exista vreo metoda de repigmentare a lor. Mentionez ca nu sunt cicatrici cheloide. Multumesc mult de tot.
6 comentarii
0
12-03-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Cel mai indicat in cazul tau este sa faci peeling chimic. Repigmentarea cicatricilor nu este posibila prin tratamente uzuale.
0
12-03-2007, ora 00:00
camis
Nu este medic/terapeut
camis
Am citit de existenta unui aparat cu lumina intens pulsata folosit pentru stimularea producerii de melanina. Metoda e folosita cu succes in afara si m-ar interesa daca se gaseste si la noi in tara un astfel de aparat.
Am mai gasit informatii si despre terapia cu laser (cu o anumita lungime de unda) dar se pare ca e mai dureroasa decat prima varianta.

De ce caut alta varianta si nu incerc peelingul? Pentru ca n-am inteles modul in care poate stimula producerea melaninei. Mi-e foarte greu sa adun de una singura informatii, cu parere de rau va spun ca medicii la care am fost pana acum nu m-au ajutat.

Va multumesc oricum pentru timpul acordat.

http://www.topdocs.com/display_procedure.php?id=relume
0
13-03-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Informatiile pe care le ai sunt corecte. Nu cunosc daca la noi in tara se gaseste varianta cu ReLume, eu una n-am auzit.
Peelingul te poate ajuta nu prin stimularea productiei de melanina in cicatrici ci prin diminuarea si " stergerea" lor in momentul in care se elimina straturile superficiale ale pielii (acesta fiind principiul metodei). Obiectivul tau trebuie sa fie, in opinia mea, disparitia cicatricilor si nu repigmentarea lor, prima varianta fiind cea mai la indemana si cu rezultate foarte bune dupa peeling. Incearca deci sa mai cantaresti variantele si sa o alegi pe cea mai potrivita.
0
camis
Nu este medic/terapeut
camis
Multumesc mult pentru raspuns.
Ar fi prea mult daca v-as mai cere o informatie? Ce este mai indicat in cazul meu un peeling chimic sau o dermoabraziune? Puteti sa-mi recomandati un medic sau o clinica in Timisoara?

O zi buna va doresc.
0
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru peelig puteti apela in Timisoara la d-na dr. Teodora Petrescu, Str. Budai Deleanu Nr.12, tel 0256452311.
0
14-03-2007, ora 00:00
camis
Nu este medic/terapeut
camis
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •