chisturii lamblii
buna ziua
fiul meu a fost diagnosticat, dupa un examen copro, cu chisturi de lamblii. asi dori ca cineva sa ma lamureasca cum au ajuns aceste chisturi in organism, sau, ceva le-a depozitat acolo?, cine le-a eliminat?. termene stiintifice tot am gasit pe internet dar nu am prea inteles mare lucru.asi dori ceva pe intelesul tututror.
va multumesc
fiul meu a fost diagnosticat, dupa un examen copro, cu chisturi de lamblii. asi dori ca cineva sa ma lamureasca cum au ajuns aceste chisturi in organism, sau, ceva le-a depozitat acolo?, cine le-a eliminat?. termene stiintifice tot am gasit pe internet dar nu am prea inteles mare lucru.asi dori ceva pe intelesul tututror.
va multumesc
1 comentarii
Boala copilului se numeste lambliaza sau giardioza.Ea este provocata de un parazit numit Giardia lamblia.Acest parazit se gaseste sub forma de chisturi in materiile fecale ale persoanelor infectate Chisturile sunt forma de rezistenta in afara organismului a parazitului si se gasesc in apa contaminata cu materii fecale, alimente contaminate cu fecale, maini murdare.Copilul s-a putut contamina de la scoala, gradinita unde a folosit toaleta si apoi nu s-a spalat pe maini, sau a baut apa dintr-un loc unde apa potabila a fost contaminata cu apa de canal, sau a consumat alimente nespalate etc.. Chistul parazitului, ajunge din aceste surse contaminate in organismul omului, in intestinul subtire.Se fixeaza pe peretele intestinului unde sufera niste transformari si incepe sa se inmulteasca.De aici, parazitii pot migra in caile si vezica biliara.Parazitii se elimina, din cand in cand, din organism, prin materiile fecale, sub forma de chisturi.Toti membrii familiei ar trebui sa faca tratament daca igiena personala lasa de dorit sau daca folosesc o sursa de apa contaminata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: