Capusa?
Am gasit un ceva negricios sub piele pe abdomen in lataral. Am stors ce era in interior si a iesit ceva rosiatic, rotund. Nu stiu daca era capusa ca are sub un milimetru si nu are picioare. Nu s-a umflat si nu am mancarimi cum am pațit in trecut cand m-a muscat o capușă. Sa fie oare o capușă mai mica sau alta insecta? Mentionez ca era sub piele in totalitate.
1 comentarii
Descrierea pe care o oferi sugerează că ai putea să fi întâlnit un tip de insectă sau eventual un alt corp străin sub piele. Iată câteva posibilități:
1. Capușă larvă: Capușele pot fi foarte mici în stadiul lor larvar, având doar trei perechi de picioare, și pot fi dificil de văzut cu ochiul liber. Capușele la acest stadiu pot fi sub 1 milimetru și pot provoca simptome minime.
2. Puncte negre sau comedoane: Acestea sunt de obicei formate din sebum și celule moarte ale pielii, care pot avea o culoare roșiatică sau maronie când sunt expuse la oxigen după extracție.
3. Așchie: O mică așchie sau un alt corp străin poate fi închistat sub piele, ceea ce poate duce la formarea unui mic punct negru înainte de a fi îndepărtat.
Pentru a evalua corect și a exclude orice posibile complicații sau infecții, cel mai bine ar fi să consulți un medic. Dacă ai îndoieli că ar putea fi o capușă și ai risc de transmitere a bolilor prin capușe, este prudent să păstrezi insecta (dacă este posibil) și să o arăți medicului pentru o identificare precisă.
De asemenea, monitorizează zona pentru orice semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflare sau durere crescută, și caută îngrijire medicală dacă observi orice simptome noi sau preocupante.
1. Capușă larvă: Capușele pot fi foarte mici în stadiul lor larvar, având doar trei perechi de picioare, și pot fi dificil de văzut cu ochiul liber. Capușele la acest stadiu pot fi sub 1 milimetru și pot provoca simptome minime.
2. Puncte negre sau comedoane: Acestea sunt de obicei formate din sebum și celule moarte ale pielii, care pot avea o culoare roșiatică sau maronie când sunt expuse la oxigen după extracție.
3. Așchie: O mică așchie sau un alt corp străin poate fi închistat sub piele, ceea ce poate duce la formarea unui mic punct negru înainte de a fi îndepărtat.
Pentru a evalua corect și a exclude orice posibile complicații sau infecții, cel mai bine ar fi să consulți un medic. Dacă ai îndoieli că ar putea fi o capușă și ai risc de transmitere a bolilor prin capușe, este prudent să păstrezi insecta (dacă este posibil) și să o arăți medicului pentru o identificare precisă.
De asemenea, monitorizează zona pentru orice semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflare sau durere crescută, și caută îngrijire medicală dacă observi orice simptome noi sau preocupante.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3pete maronii de la piscaturile de tantari la fetita de 2 ani
- 23alergie la intepaturi de tantar?
- 7intepatura de tantar
- 4Muscatura de viespe
- 1urgent va rog! am fost ciupita de un paianjen
- 2Infecţie în urma unei înţepături de bondar
- 1Intepatura tantar
- 1Durere până picior
- 1Intepaturi de insecte
- 1Insecta necunoscuta
- 1Înțepătură Bondar
- 3Insecte necunoscute
Mai multe informații despre: Intepaturi de insecte Intepaturile de insecte Muscaturile de insecte
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: