chist dentar infectat
Buna seara, va rog un sfat!
In urma cu o luna am inceput un plan de schimbare a unor plombe mai vechi (la molari).
Pe rx panoramica aparea si o pata mica neagra deasupra incisivilor - stanga.
Doctorul m-a intrebat daca m-a durut vreodata (nu m-a durut, nu s-a infectat niciodata), m-a palpat... nu s-a pronuntat atunci.
Insa, in urma cu 5 zile a inceput sa ma doara in locu unde era pata neagra, si sa se umfle.
Doctorul acum a zis ca e vorba de un chist si o sa ma contacteze pt operatie.
Problema e ca intre timp s-a umflat acolo. L-am contactat pe doctor si a zis ca e infectat si citez "acu nu te mai opereaza nimeni". Mi-a spus sa iau Augmentin timp de o saptamana si ramane sa ne reauzim.
Nu mi-a placut tonul, parea parca indignat ca l-am deranjat cu aceasta problema minora.
In fine, deci in ultimele 2 zile ma tratez cu Augmentin 1g, am luat si Nurofen pt ca durerile erau insuportabile.
Acu m-au mai lasat durerile, dar simt ca se umfla din ce in ce mai mult. Deja nu mai pot calca pe dintii de jos, nici vorba de mestecat pe partea stanga. simt o pulsatie continua.
Oare nu e de ajuns acest tratament cu antibiotic? Ma sperie faptul ca se umfla tot mai rau, desi azi e a 3-a zi de tratament.
Chiar nu ma pot opera acu? Astept sa se retraga infectia? (nu da semne ca se va retrage)
Va multumesc anticipat.
In urma cu o luna am inceput un plan de schimbare a unor plombe mai vechi (la molari).
Pe rx panoramica aparea si o pata mica neagra deasupra incisivilor - stanga.
Doctorul m-a intrebat daca m-a durut vreodata (nu m-a durut, nu s-a infectat niciodata), m-a palpat... nu s-a pronuntat atunci.
Insa, in urma cu 5 zile a inceput sa ma doara in locu unde era pata neagra, si sa se umfle.
Doctorul acum a zis ca e vorba de un chist si o sa ma contacteze pt operatie.
Problema e ca intre timp s-a umflat acolo. L-am contactat pe doctor si a zis ca e infectat si citez "acu nu te mai opereaza nimeni". Mi-a spus sa iau Augmentin timp de o saptamana si ramane sa ne reauzim.
Nu mi-a placut tonul, parea parca indignat ca l-am deranjat cu aceasta problema minora.
In fine, deci in ultimele 2 zile ma tratez cu Augmentin 1g, am luat si Nurofen pt ca durerile erau insuportabile.
Acu m-au mai lasat durerile, dar simt ca se umfla din ce in ce mai mult. Deja nu mai pot calca pe dintii de jos, nici vorba de mestecat pe partea stanga. simt o pulsatie continua.
Oare nu e de ajuns acest tratament cu antibiotic? Ma sperie faptul ca se umfla tot mai rau, desi azi e a 3-a zi de tratament.
Chiar nu ma pot opera acu? Astept sa se retraga infectia? (nu da semne ca se va retrage)
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
Antibioticul adica Augumentin trebuie sa il iei in continuare 5-6 zile sau cat ti-a prescris medicul si pentru durere poti sa iei Ketonal.
Multumesc pentru raspuns.
Durerile sunt acum suportabile, Enervante, dar suportabile.
Ce pot sa iau ca anti-inflamator?
Durerile sunt acum suportabile, Enervante, dar suportabile.
Ce pot sa iau ca anti-inflamator?
ketonalul este bun si ca anti-inflamator si am uitat sa mentionez antibioticul iti va acumula toata infectia intr-un loc si te va putea opera.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Care este cea mai sigura si simpla metoda de a avea o alta masea?
- 7Durere insuportabila de masea
- 4durere de masea
- 82Ma doare o masea plombata ieri
- 9infectie la masea
- 4Pulpa Inflamata Molar
- 9Arsenic, dar dureros doresc raspuns urgent!! DURERE mare
- 8rezectie apicala + infundarea narii pe partea cu maseaua
- 6Probleme mari stomatologice
- 6molar 2 superior fara radacina?
- 5Implant molar de minte
- 1Se poate face ceva cu dintele acesta?
- 7Infectie masea si alaptarea
- 2un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?
- 1Molar crescut stramb
- 7Sinusul spart la o măsea :(
- 6Durere dupa extragere nerv
- 3chist dentar
Mai multe informații despre: molarul chistul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: