Chist arahnoidian, epilepsie mioclonica
Ce este un chist arahnoidian?Ce pericol prezinta cand este amplasat in creier in polul temporal dreapta la o bolnava de epilepsie mioclonica.Cum se formeaza chistul?El a fost descoperit dupa o investigatie in urma careia a avut loc o problema conflictuala ce a generat cu o pareza pe partea stanga inclusiv faciala.De 2 ani de zile chistul s-a dublat ajung la dimensiunea 37/14 mm.Ce este de facut?Va rugam se ne explicati in termeni usor de inteles pt noi.Multumesc anticipat.
3 comentarii
Arahnoida este una din foitele care acopera creierul. Chistul arahnoidian este ca o "bula" plina cu aer sau cu lichid, situat la nivelul arahnoidei; formarea lui nu are pana in prezent o explicatie certa, ci doar supozitii, printre care si cea genetica. Pericolul pe care il are este reprezentat de faptul ca el comprima creierul si in functie de zona in care este situat determina diverse simptome. In cazul de fata localizarea in regiunea temporala dr. a dus la epilepsia mioclonica si pareza stanga.
Conduita de urmat ar fi probabil extirparea sa, dar aceasta indicatie o da medicul neurochirurg, iar operatia se efectueaza dupa ce pacientul si-a dat acordul.
Conduita de urmat ar fi probabil extirparea sa, dar aceasta indicatie o da medicul neurochirurg, iar operatia se efectueaza dupa ce pacientul si-a dat acordul.
LILIANA.am gasit si eu mesajul tau si vreau sa te intreb ce tratament ai urmat sau urmezi pt ca si eu am fost diagnosticata cu chist arahnoidian si stii cum parerile sunt impartite unii zic ca se opereaza altii zic ca nu, sunt f dezorientata si imi este si frica, vreau sa te rog sa raspunzi daca poti, multa sanatate, DOAMNE AJUTA!!!!
Doamna Dr. Mihaela,
Eu sunt "mandra detinatoare" a unui chist arahnoidian de pol temporal anterior stang care masoara 36*20mm in planul axial.
Acest rezultat provine in urma unui scaner cerebral en contrast spontan.
Medicul O.R.L care imi va opera sinusurile, a cerut acest scaner si nu m-a informat de prezenta chistului.
Eu stiu din raportul facut de medicul radiolog.
Cat de grav este?
Trebuie sa consult un neutolog?
Medicul O.r.L poate si are dreptul sa dreneze acest chist in timpul interventiei chirurgicale de sinusuri frontale si maxilare drepte si stange?
Ce simptome poate determina?
O femeie tanara de 30 de ani, isi poate continua viata normal?
Mai creste acest chist?
situatia se poate agrava?
Multumesc din suflet, draga dr mihaela
Eu sunt "mandra detinatoare" a unui chist arahnoidian de pol temporal anterior stang care masoara 36*20mm in planul axial.
Acest rezultat provine in urma unui scaner cerebral en contrast spontan.
Medicul O.R.L care imi va opera sinusurile, a cerut acest scaner si nu m-a informat de prezenta chistului.
Eu stiu din raportul facut de medicul radiolog.
Cat de grav este?
Trebuie sa consult un neutolog?
Medicul O.r.L poate si are dreptul sa dreneze acest chist in timpul interventiei chirurgicale de sinusuri frontale si maxilare drepte si stange?
Ce simptome poate determina?
O femeie tanara de 30 de ani, isi poate continua viata normal?
Mai creste acest chist?
situatia se poate agrava?
Multumesc din suflet, draga dr mihaela
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 31epilepsia...ereditara?
- 4epilepsie? cum sa scad in greutate?
- 1Epilepsie?
- 78am un chist arahnoidian congenital de fisura choroidiana dreapta..
- 18chist arahnoidian frontal drept
- 81Diagnosticul pentru fiica mea este schizofrenie paranoida
- 7Epilepsie si regimul alimentar
- 6Epilepsie si pierderi de memorie
- 2Epilepsie si medic
- 14Absente, tulburari de memorie, blackout-uri. Oare am epilepsie?
- 10Episoade depresive, Elilepsie sau Schizofrenie
- 2fiica mea e suspecta de epilepsie
- 0Chist arachnoidian
- 3Epilepsie
- 0Instant pe baza de cicoare interzis bolnavilor de epilepsie?
- 1O problema - epilepsie
- 6Epilepsie?
- 2Neuro - chist arahnoidian de fosa posterioara
Mai multe informații despre: Epilepsia chist arahnoidian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: