Epilepsie si medic

16-09-2010
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Buna ziua, / Buna seara,

As dori sa stiu daca pot sa practic medicina in conditiile in care sufar de epilepsie. Nu este un caz grav. Nu am crize la intervate de timp egale si atunci cand sunt, sunt foarte rare.

Astept cu interes raspunsul unei persoane care cunoaste bine legistaltia.
2 comentarii
0
16-09-2010, ora 21:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
La noi nu cred ca este o legislatie in acest sens.acele adeverinte medicale care sunt puse la dosarul de inscriere nu au nici o valoare.contra cost, de la cap la coada acestea sunt toate perfecte, pentru candidati perfect sanatosi.nu te supara pe mine, dar dupa parerea mea, cei cu probleme psihiatrice nu ar trebui sa practice medicina.eu am avut colegi cu astfel de afectiuni.doar o parte din ei au terminat cu greu facultatea , dar apoi ori nu au mai profesat deloc, ori foarte putin datorita problemelor avute la locul de munca.E o facultate unde se intra usor, dar care este foarte grea si stresul este pe masura.Acum depide de cand esti bolnav, daca depinzi total e tratament, cam cate crize faci pe luna, cam ce nivel de performanta intelectuala ai [ cu ce medie ai terminat liceul, ce nota ai la bac ], daca crizele apar si sunt accentuate de stres, de perioada de examen etc..
0
17-09-2010, ora 10:06
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Va multumesc foarte mult d-na doctor. Desigur, mi se pare justificat raspunsul dumneavoastra, dar la mine problema nu este deloc grava. Bacalaureatnul l-am promovat din prima cu o nota foarte buna si am fost intr-o clasa re real (matematica-informatica), am avut cateva rezultate la olimpiade si la stres rezist destul de bine.
Eu ma gandeam doar la probleme legale cu privire la practicarea acestei meserii. Legea 308/ 28 iunie 2004, prevede in unul dintre articolele sale urmtatoarele:

"ART. 14
(1) Exercitarea profesiei de medic este incompatibila cu:
[...]
d) starea de sanatate fizica sau psihica necorespunzatoare pentru exercitarea profesiei
medicale."
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.