Ceva negru si mic pe amigdale - cum tratez?

40 comentarii 1 2
0
09-04-2012, ora 06:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalele trebuie vazute de un medic orl
el decide daca trebuie operate clasic sau micsorate in volum cu rradiofrecventa sau numai tratate
personal cred ca trebuie micsorate si de tinut regim fara acru, acidulatbsi citric, facut dupa fiecare masa gargara.
altfel amigdalitele repetate duc la complicatii
0
09-04-2012, ora 08:44
leustean dorin
Nu este medic/terapeut
leustean dorin
se poate face cancer din cauza amigdalelor?
0
09-04-2012, ora 10:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cancerul se poate face din cauza unei gandiri gresite... negative !!!.
Indispozitia.., supararea, teama, frica de boala. sunt mari consumatori de energie pozitiva si duc la mari dereglari hormonale.. care baga organismul in dereglari metabolice..si implicit.. probleme !!!!
0
09-04-2012, ora 17:15
leustean dorin
Nu este medic/terapeut
leustean dorin
va multumesc frumos, si foarte tare raspunusl dumneavoastra.
0
04-05-2012, ora 23:32
sandra86
Nu este medic/terapeut
sandra86
Buna ziua domule doctor, am fost operata de amigdale acum 2 saptamani si acum am observat ca in urma extirparii acestora au ramas doua gauri in care se acumuleaza mancare si nu reusesc sa o elimin cu gargara sau band multa apa. Motivul pentru care am facut acesta operatie a fost ca erau niste amigdale criptice inflamate si tot timpul pline de infectii. Ceea ce ma ingrijoreaza in momentul de fata sunt aceste gauri ramase in urma extirparii si mancarea care se acumuleaza in ele. Puteti sa imi spuneti daca vor disparea cu timpul, daca e posibil asa ceva sau daca inca e prea devreme sa imi fac griji si ar trebui sa mai astept putin sa se vindece locul de tot? Multumesc mult
0
05-05-2012, ora 14:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
numia medicul care a operat.. poate sa va spuna ce este acolo
1 poate fi locul amigdalelor.. care in timp se acopera cu cicatrice si ramane mai putin adanc
2 poae fi rest de amigdala ramas
0
16-05-2012, ora 20:50
mihaela misha
Nu este medic/terapeut
mihaela misha
Buna ziua
Am 23 de ani si ma confrunt cu o problema de foarte mult timp: amigdalita. Tot acest calvar a incepu la varsta de 17 ani cand am ajuns la spital cu gatul plin de puroi: streptococ. Au urmat injectii, antibiotice, moldamin etc. Am crezut ca se va rezolva in timp problema, dar periodic ma simteam rau si luam antibiotice facand cate o angina pultacee. Anul trecut in iunie am ajuns ia spital cu gatul plin iar de puroi. Rezultatul: stafilococ auriu. Dupa cate luni am avut iar o angina pultacee si am refacut analize si totul era in regula: nici aslo mare, nici urma de stafilococ sau streptococ. Am urmat apoi un tratament homeopat si din noiembrie anul trecut pana in aprilie anul asta nu am mai facut infectii. Inainte de Paste o noua angina pultacee, iar acum, la nici o luna sunt in pragul unei noi infectii (ma simt rau si au inceput sa mi se albeasca amigdalele...apare puroiul...). Nu mai stiu ce sa fac. Mentionez ca in tot acest timp, chiar daca nu am avut infectii purulente, raceam foarte repede si gatul ma deranja. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sa stiu ce as putea face. Sunteti de parere ca o amigdalectomie ar fi indicata? Ce riscuri presupune aceasta operatie avand in vedere ca am un sistem imunitar slabit datorita multitudinii de antibiotice luate. Va multumesc anticipat!
0
17-05-2012, ora 08:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
solutii sunt 3
1. un regim strict alimentar pentru 3-6 luni... cu inhalatii, garagara de multe ori pe zi, cu spreiuri si tab de supt.. cu sansa de a vindeca amigdalele
2 Exista posibilitatea moderna si eleganta de a micsora amigdalele in volum cu radiofrecventa
3 operatia clasica de scos amigdalele ( se face numia in cazul daca amigdalele sunt foarte mari, hipertrofiate ) si aparatul de radiofrecventa NU poate sa le trateze din prima

ai alte 2 posibilitati
1 mergi la un medic ORL..si el sa decida, dupa aspectul amigdalelor ce este mai bine
2 sa faci cateva poze cu amigdalele si le atasezi pe mail
o sa ma pronunt eu ce e mai bine !
0
23-06-2012, ora 11:43
1976
Nu este medic/terapeut
1976
baiatul meu are 16 ani si in urma cu 3 saptamani a fost operat de amigdale si vegetatii adenoide.este obligatoriu sa mergem la control peste 1 luna sau putem consulta si alt medic orl de la noi din oras?este doar un control de rutina?
0
23-06-2012, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate sa va vada si alt medic ORL.. daca nu este nici o complicatie legata de interventie
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.