Proteză fixa sau mobilă la nivel maxilar pe 5 implanturi
Bună ziua, anul trecut in luna a patra de sarcină paradontoza mea a devenit acută. Infectie la aproape fiecare dinte. Cum tratament cu Metronidazol nu am putut face din cauza sarcinii am renuntat la 21 de dinți si măsele rămânând ca după naștere si perioada de lactație să recurg la o variantă definitivă.
M-am înțeles cu medicul ca să mai scoatem si ultimi 3 dinți rămași în maxilar să putem pune o proteză totală pe 5 implanturi.
Sunt tentată sa aleg proteza fixă fiindca este mai finuță si nu mai simt nici un corp străin in cerul gurii.
Dar aș vrea să o pot curața independent la nevoie și să pastrez o igienă riguroasă lunând in calcul ca am deja pardontoză.
Ce mă sfătuiți să aleg, proteza mobilă chit că este mai mare dar o pot curața singură sau proteza fixă, este mai mică si mai fixă nu se vor aduna resturi alimentare atat de usor sub ea încât nu va fi necesară demontarea și curațarea foarte des (lunar)
M-am înțeles cu medicul ca să mai scoatem si ultimi 3 dinți rămași în maxilar să putem pune o proteză totală pe 5 implanturi.
Sunt tentată sa aleg proteza fixă fiindca este mai finuță si nu mai simt nici un corp străin in cerul gurii.
Dar aș vrea să o pot curața independent la nevoie și să pastrez o igienă riguroasă lunând in calcul ca am deja pardontoză.
Ce mă sfătuiți să aleg, proteza mobilă chit că este mai mare dar o pot curața singură sau proteza fixă, este mai mică si mai fixă nu se vor aduna resturi alimentare atat de usor sub ea încât nu va fi necesară demontarea și curațarea foarte des (lunar)
2 comentarii
Buna ziua,
Avand in vedere varsta dvs, va recomand o punte fixa pe implanturi, este asemanatoare cu o punte fixa pe dinti.
Avand in vedere varsta dvs, va recomand o punte fixa pe implanturi, este asemanatoare cu o punte fixa pe dinti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17proteza elastica
- 6Mi-am inghitit proteza, va mai iesi cand fac treaba mare?
- 1umflatura obrazului din cauza protezei?
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 4proteza prea mare
- 9mi-au cazut dinti din partea de sus in cativa ani
- 3proteza dentara rupta
- 5Proteze acrilice care se rup repetat
- 8durere cu proteza provizorie
- 1Proteza
- 1O proteza dentara de culoare verde
- 4Lucrare dentara totala
- 1Proteza parțiala pe arcada cu dinti îmbrăcați
- 1Durere de dinti
- 1Tehnici moderne de realizare a protezelor totale
- 5Proteza cu croseta, sau totala ?
- 1Chirurgie dentara - gingia este in valuri si trebuie sa ma taie pe gingie si sa ia din os
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2Proteza dentara
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: