ce boala are aceste caracteristici
Buna seara! Am facut acest cont in speranta ca voi primi un raspuns cert la o intrebare ce ma macina.Un amic in varsta de 20 de ani a inceput sa se comporte foarte ciudat.Chiar daca in trecut l-am considerat un individ retras si ciudat acum ma intalnesc cu el pe strada si ma sperie.Are o privire pierduta si chiar mi-a spus ca aude voci, simte maini care il ating.Mentionez ca nu era sub influenta substantelor de niciun fel.Stiu ca acum cativa ani el facea niste injectii pentru ca avea depresii si stari de anxietate dar nu stiu detalii cu privire la medicamentele respective.Totodata are anumite idei fixe si utilizeaza termeni pe care de multe ori nu ii intelege si chiar ii foloseste in contexte in care nu se potrivesc.El locuieste cu mama sa si nu stiu daca ea obsera aceste lucruri si nu stiu daca e cazul sa o anunt, plus ca personal nu o cunosc si poate nu reactioneaza in regula.Baiatul respectiv nu este violent dar este de parere ca cei din jurul sau nu-l inteleg si prefera sa stea izolat se plimba singur, incearca sa piarda contactul cu toti cunoscutii sai.Inca un aspect ar fi acela ca zice ca nu poate si ca nu vrea sa doarma si nici sa manance, spune ca lui nu-i poate face rau nesomnul .Astept un raspuns.Va multumesc
4 comentarii
Buna zgry,
Unicul lucru pe care il poti face este sa stai de vb cu mama lui - si daca ea o sa fie de acord sa mearga cu el la un psihiatru la un control. (uneori astfel de persoane nu prea se lasa duse la un medic, alteori nici familia nu e convinsa ca ar trebui sa mearga la medic - asa incat nu te astepta sa fie ceva usor).
Ce povestesti tu seamana cu ceva, si numai un psihiatru care sta de vorba cu baiatul o sa poata sa-si formeze o imagine completa despre ceea ce se intampla.
Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Unicul lucru pe care il poti face este sa stai de vb cu mama lui - si daca ea o sa fie de acord sa mearga cu el la un psihiatru la un control. (uneori astfel de persoane nu prea se lasa duse la un medic, alteori nici familia nu e convinsa ca ar trebui sa mearga la medic - asa incat nu te astepta sa fie ceva usor).
Ce povestesti tu seamana cu ceva, si numai un psihiatru care sta de vorba cu baiatul o sa poata sa-si formeze o imagine completa despre ceea ce se intampla.
Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
din graba am postat de 2 ori acest mesaj. as dori sa-mi spuneti ce anume sa-i spun mamei lui.M-am interesat zilele astea putin si din ce mi-au povestit cunoscuti mama lui ar fi pocaita si crede ca baiatul ei e posedat sau asa ceva.Nu cred k se gandeste sa il duca la psiholog /psihiatru.Noi, ma refer la prieteni de-ai lui am putea sa-l ajutam cumva?Ne gandeam sa-l chemam afara sa facem sport sa ne plimbam poate asa nu se mai gandeste la ideile lui fixe.Citisem k poate fi doar un episod schizofrenic.E adevarat?Din cate stiu nu este cronica boala asa repede.Astept un raspuns si imi cer scuze ca am postat de doua ori.
daca maica-sa e pocaita si mai fanatica religios cred ca ii itretine baiatului psihoza.
eu spre exemplu am avut delir mistic si medicii mi-au explicat ca in cazul meu trebuie sa o las mai moale cu statul in biserica si cu rugaciunile
el ar trebui sa nu tina cont de ce crede maica-sa!
dar e greu, repet, ii face mai rau, ii intretine boala. dar poate are si ea vreo problema psihica, vre-un fanatism.
numai bine
eu spre exemplu am avut delir mistic si medicii mi-au explicat ca in cazul meu trebuie sa o las mai moale cu statul in biserica si cu rugaciunile
el ar trebui sa nu tina cont de ce crede maica-sa!
dar e greu, repet, ii face mai rau, ii intretine boala. dar poate are si ea vreo problema psihica, vre-un fanatism.
numai bine
"Doar un episod" nu e chiar asa de simplu, zgry. La varsta lui, se poate duce si singur (sau insotit de voi) la un cabinet psihiatric. Sau chiar la un spital - poate chiar de profil (de exemplu la Obregia, au multa experienta acolo). Mergeti si voi cu el, daca tot vreti sa-l ajutati cumva. Si veti afla ce si cum. Precum si recomandarile unui medic.
Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Insomnie
- 2Despre anxietatea cronică - de 15 ani sufăr de anxietate
- 6Tremor interior dupa cateva episoade de anxietate severa. Cat timp pot persista?
- 3Nu gasesc linistea interioara
- 7Psihoza sau Gaslighting?
- 1Atac de panica
- 3Am nevoie de ajutor! Am o furie si ma arde asa in piept din cauza nedreptatii
- 5Anxietate de somn.
- 1Reactii adverse la Sertralina
- 2Pareri despre efectul medicamentelor si revenirea starilor