Ce am ?! Simt un gand si un impuls sa fac asta deci nu e doar gandul, ce dracu am ?!

24-08-2021
Crema1993
Nu este medic/terapeut
Crema1993
Nu stiu ce am ca-mi vine sa-mi omor parintii asa fara nici un motiv ca au fost mereu in ordine cu mine, uneori imi venea sa fac asta si altuia asa total nejustificat. Simt un gand si un impuls sa fac asta deci nu e doar gandul, ce dracu am ?! Sunt foarte ingrijorata. Cum se numeste chestia asta ? Medicul a zis ca e asa doar un gand insa daca fac prostia asta ?! Daca impulsu ala devine mai puternic si nu ma mai abtin ?
7 comentarii
2
24-08-2021, ora 11:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti sa va vada un medic psihiatru.
1
25-08-2021, ora 08:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la psihiatru pentru evaluare și tratament, pentru că astfel de gânduri nu sunt normale. În spatele fiecărui comportament se află o cauză ce trebuie depistată. Tulburarea poate evolua dacă nu primiți tratament la timp.
1
25-08-2021, ora 22:02
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De cele mai multe ori este gând de la TOC, tulburare obsesiv compulsiva.
0
26-08-2021, ora 19:46
Crema1993
Nu este medic/terapeut
Crema1993
Am fost la medic..am zis "Medicul a zis ca e asa doar un gand insa daca fac prostia asta ?!". A zis ca nu prea a mai intalnit asa ceva si nu se prea incadreaza intr-o boala psihica in sens ca nu stie vreo boala sa aiba acest efect, iar la psiholog s-a zis ca nu se stie insa nici bani nu am sa merg. Tin sa mentionez ca apar aceste ganduri cand urca anxietatea, ptr anxietate am tratament de vreun an insa nu a trecut complet, cand anxietatea se diminueaza se cam duc si gandurile astea. Eu zic ca daca ar fi toc ar fi doar un gand insa eu eram de multe ori sa fac asta. Dar si la TOC de ce apar aceste ganduri ?! De ce n-apare gandu sa faca omul ceva bun ? Sau sa inveti mai bine ori altceva sau sa spargi un geam dar nu sa faci rau altuia sau altele ce dracu ? Sau la mine de ce cand apare anxietatea nu am alte ganduri ?! De ce am pe asta ? Ca mie nu mi-a zis nimeni cum merg chestiile astea.
1
02-09-2021, ora 23:04
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca ai anxietate când iti vine gandul este clar, e un gând compulsiv de la TOC.Probabil ți s-ar declanșat un TOC.Trebuue sa -l iei din pripa și sa fie tratat cu psiholog plus antidepresive..daca apare anxietatea as zice că e un gând pe care nu îl dorești cu adevărat, automat, compulsiv, fals, toc e o boala anxios-fobica.Daca nu aveai anxietate poate nu era Toc dar însoțit de anxietate pare a fi toc, știu fiindca și eu am avut simptomatologie asemanatoare și am fost inițial diagnosticat cu tulburare obsesiv compulsiva.
1
05-09-2021, ora 19:14
Crema1993
Nu este medic/terapeut
Crema1993
Dar de ce vine gandul asta ?! De ce nu-mi vine sa alerg sau sa iubesc pe cineva sa pup pe cineva ? Ce legatura are anxietatea cu acest gand urat ?! E una sa am o frica si alta sa imi vine sa fac idiotenia asta, nu vad legatura, ma poti lamuri ?
1
05-09-2021, ora 22:50
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Nu poate să îți fie frica de ceva pozitiv și frumos.Anxietatea e frica puternica sau panica.
In TOC așa îți vin gânduri aiurea și rele, caută despre harm OCD, asta avem noi că și mie îmi vin aceste gânduri și a zis doctorul că e de la TOC.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetările descoperă legătura dintre atitudinea negativă și amânarea îndeplinirii sarcinilor
  • Privarea de somn declanșează amintiri intruzive prin perturbarea somnului REM
  •