Cate radiografii pot face in aceeasi zi ?
Buna ziua,
Mi s-a recomandat sa fac o radiografie in picioare, la coloana vertebrala. Ulterior am inteles ca este vorba, de fapt, despre 4 radiografii care "se lipesc" pentru a da imaginea completa - 2 pentru fata, 2 pentru profil. Este vorba despre regiunea cervicala si regiunea toraco-lombara. Imi puteti spune, va rog, daca este ok sa fac aceste radiografii in aceeasi sesiune ? Nu sunt prea multe radiatii ? Eu intelesesem ca se recomanda 1 radiografie la 6 luni.
Multumesc.
Mi s-a recomandat sa fac o radiografie in picioare, la coloana vertebrala. Ulterior am inteles ca este vorba, de fapt, despre 4 radiografii care "se lipesc" pentru a da imaginea completa - 2 pentru fata, 2 pentru profil. Este vorba despre regiunea cervicala si regiunea toraco-lombara. Imi puteti spune, va rog, daca este ok sa fac aceste radiografii in aceeasi sesiune ? Nu sunt prea multe radiatii ? Eu intelesesem ca se recomanda 1 radiografie la 6 luni.
Multumesc.
1 comentarii
se recomanda a se face cat mai putine insa totul depinde de necesitatea lor. nu exista asa ceva ca 1 pe 6 luni. si daca ar fi, ce radiografie ar fi acesta una singura? de la degetul mic sau de la plamani, sau care?
daca este necesar pot fi facute si mii de radiografii (la un politraumatism se face un CT de la cap pana la coapse (sau mai mult) cu si fara substanta de contrast care insumeaza cateva mii de radiografii)
vreti sa stiti ce grad are scolioza Dvs sau nu? daca da, atunci nu aveti incotro
daca este necesar pot fi facute si mii de radiografii (la un politraumatism se face un CT de la cap pana la coapse (sau mai mult) cu si fara substanta de contrast care insumeaza cateva mii de radiografii)
vreti sa stiti ce grad are scolioza Dvs sau nu? daca da, atunci nu aveti incotro
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1cancer de la o radiografie?
- 8rezultat radiografie
- 2Am facut o radiografie de coloana cervicala (nevralgie cervico-brahiala, mi-a amortit un brat
- 0radiografie coloana cervicala si dorsala
- 1radiografia si antibioticul in sarcina
- 3ce e de făcut?? lomb. trenantă, discop. lomb f a IIIa, st I, coxatr sec st
- 4tomograf si radiografie in prima luna de sarcina
- 3radiografie sarcina
- 0rezultatul radiografiei la coloana cervicala
- 2radiografie coloana
- 16Radiografie pulmonara si sarcina
- 4Pata neagra la radiografie
- 12 radiografii in decurs de 2 luni - prea mult?
- 15 radiografii intr-o zi
- 0Examen radiografic coloana lombara - dureri
- 2Radiografii multiple - teama de radiatii
Mai multe informații despre: radiografia radiografie coloana lombara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: