2 radiografii in decurs de 2 luni - prea mult?
Buna ziua,
Am efectuat 2 radiografii in decurs de 2 luni (prima cervicala in 16 decembrie, doza 0.25 mGy, si a doua pulmonara in 10 februarie, doza 0.1 mGy). Greseala mea a fost ca la a doua radiografie nu am informat medicul in legatura cu prima radiografie. Cat este de grava aceasta greseala? Sunt acceptabile aceste 2 radiografii la acest interval daca nu mai fac altele anul acesta, sau este depasita norma considerata sigura? Ce mai pot face acum? Care ar fi regula ce trebuie urmarita legata de intervalul acceptabil dintre radiografii?
Va multumesc.
Am efectuat 2 radiografii in decurs de 2 luni (prima cervicala in 16 decembrie, doza 0.25 mGy, si a doua pulmonara in 10 februarie, doza 0.1 mGy). Greseala mea a fost ca la a doua radiografie nu am informat medicul in legatura cu prima radiografie. Cat este de grava aceasta greseala? Sunt acceptabile aceste 2 radiografii la acest interval daca nu mai fac altele anul acesta, sau este depasita norma considerata sigura? Ce mai pot face acum? Care ar fi regula ce trebuie urmarita legata de intervalul acceptabil dintre radiografii?
Va multumesc.
1 comentarii
Daca ati fi medic radiolog? Sigur, mi-ati putea raspunde ca ati purta sort, ca ati sta dincolo de un paravan sau in alta camera...Dozele de radiatii incasate sunt in general mici la aparatele moderne, sigur ca daca repetam expunerea ele se sumeaza, dar nu veti pati absolut nimic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1cancer de la o radiografie?
- 3Radiografie lombara
- 2radiografiile panoramice
- 4Radiografie in sarcina!!!!!
- 0radiografie coloana cervicala si dorsala
- 3Interpretare radiografie
- 2radiografie dentara in timpul sarcinii
- 3radiografie sarcina
- 0rezultatul radiografiei la coloana cervicala
- 2radiografie coloana
- 4Pata neagra la radiografie