cate calorii trebuie sa consum zilnic pt a nu ma ingrasa?
cate calorii trebuie sa consum zilnic pt a nu ma ingrasa.am 47kg 1, 73 si fac sport de 5 chiar6 ori p sapt cate 1 ora si jum-2ore.mi-am mai calculat necesarul zilnic dar p un site imi da un nr de calorii iar p altul, alt nr si tot asa.ast rasp.va multumesc anticipat
4 comentarii
Buna ziua,
Pentru a aprecia care este greutatea ideala pentru o anumita persoana, medicina foloseste un parametru numit indice de masa corporala. El se calculeaza ca fiind raportul dintre greutate si patratul inaltimii. In mod normal, ar trebui sa se situeze intre 19-25 kg/m2. In cazul tau este 17.5!! Ai o greutate mult prea mica pentru inaltimea ta; ultimul lucru care ar trebui sa te preocupe este cum sa nu te ingrasi...
Preocuparea ta cu greutatea, precum si exercitiul fizic destul de sustinut sugereaza posibilitatea unei tulburari de alimentatie. Stiu ca nu asta a fost intrebarea ta, dar totusi vazindu-ti mesajul nu am putut sa nu iti raspund. Adreseaza-te unui medic pentru o consultatie, si ulterior daca ajungi la concluzia ca poate fi o problema, psihoterapia este o solutie buna in cazul acestor probleme.
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
Pentru a aprecia care este greutatea ideala pentru o anumita persoana, medicina foloseste un parametru numit indice de masa corporala. El se calculeaza ca fiind raportul dintre greutate si patratul inaltimii. In mod normal, ar trebui sa se situeze intre 19-25 kg/m2. In cazul tau este 17.5!! Ai o greutate mult prea mica pentru inaltimea ta; ultimul lucru care ar trebui sa te preocupe este cum sa nu te ingrasi...
Preocuparea ta cu greutatea, precum si exercitiul fizic destul de sustinut sugereaza posibilitatea unei tulburari de alimentatie. Stiu ca nu asta a fost intrebarea ta, dar totusi vazindu-ti mesajul nu am putut sa nu iti raspund. Adreseaza-te unui medic pentru o consultatie, si ulterior daca ajungi la concluzia ca poate fi o problema, psihoterapia este o solutie buna in cazul acestor probleme.
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
deci...eu sunt model asa ca trebuie sa ma mentin.nu consider ca sunt prea slaba depinde mult de constructia corpului iar eu arat f bine asa.oricum multumesc pt sfaturi.
ca rasp la intrebarea initiala trebuie sa consumi in jur de 1800 kcal ca sa te mentii...si imc-ul meu e 17, 4 si nu sunt un schelet ambulant si nici nu cad pe strada.imc-ul este un concept relativ ce nu ia multe in calcul. Daca esti totusi model si vrei o cariera din asta.trebuie sa ai 18 ca imc...pentru ca nu se mai permite sub.parerea mea e ca e stupid sa pui asa un standard
Pe mine ma ajuta foarte mult Jurnalul de Calorii pe care mi-l tin. Pentru a slabi mi-a stabilit un numar mai mic de calorii pe care sa le consum zilnic(manac des, putin si sanatos). Poate te poate ajuta. E ceva online si simplu, pe Caloripedia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Cite calorii pe zi e normal de consumat in timpul unei diete?
- 2necesarul caloric
- 5calorii in eugenii
- 5pateul vegetal... cate calorii are, ingrasa?
- 5cate calorii sa consum zilnic?
- 8Numar calorii pe zi?
- 4Prin masturbare pierzi calorii si energie?
- 1TABEL Calorii Consumate
- 3rezultat necesar calorii ingerate cf calculator greutate corporala
- 0Despre RMR si calcularea consumului caloric pt o dieta
- 14Jurnal alimentar si recomandari nutritionale
- 3Ajutor calcul calorii mancare gatita.
Mai multe informații despre: Caloriile consumul de calorii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: