Ajutor calcul calorii mancare gatita.
Buna ziua,
As dori va rog sa ma ajutati sa calculez caloriile pentru mancaruri gatite.
Va dau un exemplu sa vedem daca am calculat bine.
Am 100g fulgi de secara (aprox 320 calori) cu 300 ml lapte (135 calori pentru toti cei 300ml)
Rezulta 400g de continut. adica adunam caloriile la ambele si avem rezultatul final?
320+135= 455 calori la cele 400g continut.
Multumesc.
As dori va rog sa ma ajutati sa calculez caloriile pentru mancaruri gatite.
Va dau un exemplu sa vedem daca am calculat bine.
Am 100g fulgi de secara (aprox 320 calori) cu 300 ml lapte (135 calori pentru toti cei 300ml)
Rezulta 400g de continut. adica adunam caloriile la ambele si avem rezultatul final?
320+135= 455 calori la cele 400g continut.
Multumesc.
3 comentarii
Buna ziua
In general, asa se efectueaza totalul caloric al unui produs alimentar: se extrag din retetar toate ingredintele care il compun, cantitatile acestora, si se sumeaza valoarea energetica a acestora, obtinundu-se totalul caloriilor. In practica insa, pentru o interpretare cat mai corecta a valorilor si cunoasterea reala a problematicii energetice, dar si nutritioanale, trebuie tinut cont de valoarea ratei metabolice si de coeficientul de utilizare digestiva. In plus, in sectiile de spcialitate se mai aplica niste scazaminte – care au in vedere pierderi tehnologice de produs si sunt si acestea specifice, variind de la produs la produs. De exemplu, in cazul produsului dumneavoastra nu e necesar sa se aplice pierderi tehnologice.
Coeficientul de utilizare digestiva este si el diferit, de la nutrient la nutrient, dar si de la individ la individ. Ca sa va dau un exemplu, pentru un regim rational, echilibrat, CUD-ul care se aplica este de 10%.
Rata meabolica si coeficientul de utilizare digestiva sunt valori foarte specifice care ne pot da erori interpretative destul de mari calculului caloric total pe care il facem, si pot fi raspunsul la intrebarile vesnice de tipul : de ce unii mananca asa de mult si nu se ingrasa, iar altii se ingrasa doar respirand ?- bineinteles, aceste intrebari reprezinta o abordare metaforica a problematicii.
Intre toate acestea, sper ca totusi am reusit sa va fac o succinta prezentare a calculului caloric.
Pentru practica zilnica individuala va sfatuiesc sa folositi calculatoarele calorice. Multe site-uri de specialitate au sectiuni separate alocate. Aceste calculatoare iau nu iau in calcul latura acesta de specialitate, oferind niste calcule matematice. Va mai sfatuiesc sa folositi in exercitiul dumneavoastra doar un singur tip de calculator, pentru a avea o utilizare cat mai constanta in timp si rezultate echivalente in timp.
In speranta ca v-am putut oferi cateva repere despre ceva ce va intereseaza, va dorecs toate cele bune si va mai astept intrebarile!
In general, asa se efectueaza totalul caloric al unui produs alimentar: se extrag din retetar toate ingredintele care il compun, cantitatile acestora, si se sumeaza valoarea energetica a acestora, obtinundu-se totalul caloriilor. In practica insa, pentru o interpretare cat mai corecta a valorilor si cunoasterea reala a problematicii energetice, dar si nutritioanale, trebuie tinut cont de valoarea ratei metabolice si de coeficientul de utilizare digestiva. In plus, in sectiile de spcialitate se mai aplica niste scazaminte – care au in vedere pierderi tehnologice de produs si sunt si acestea specifice, variind de la produs la produs. De exemplu, in cazul produsului dumneavoastra nu e necesar sa se aplice pierderi tehnologice.
Coeficientul de utilizare digestiva este si el diferit, de la nutrient la nutrient, dar si de la individ la individ. Ca sa va dau un exemplu, pentru un regim rational, echilibrat, CUD-ul care se aplica este de 10%.
Rata meabolica si coeficientul de utilizare digestiva sunt valori foarte specifice care ne pot da erori interpretative destul de mari calculului caloric total pe care il facem, si pot fi raspunsul la intrebarile vesnice de tipul : de ce unii mananca asa de mult si nu se ingrasa, iar altii se ingrasa doar respirand ?- bineinteles, aceste intrebari reprezinta o abordare metaforica a problematicii.
Intre toate acestea, sper ca totusi am reusit sa va fac o succinta prezentare a calculului caloric.
Pentru practica zilnica individuala va sfatuiesc sa folositi calculatoarele calorice. Multe site-uri de specialitate au sectiuni separate alocate. Aceste calculatoare iau nu iau in calcul latura acesta de specialitate, oferind niste calcule matematice. Va mai sfatuiesc sa folositi in exercitiul dumneavoastra doar un singur tip de calculator, pentru a avea o utilizare cat mai constanta in timp si rezultate echivalente in timp.
In speranta ca v-am putut oferi cateva repere despre ceva ce va intereseaza, va dorecs toate cele bune si va mai astept intrebarile!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Cite calorii pe zi e normal de consumat in timpul unei diete?
- 2necesarul caloric
- 5calorii in eugenii
- 5pateul vegetal... cate calorii are, ingrasa?
- 5cate calorii sa consum zilnic?
- 4cate calorii trebuie sa consum zilnic pt a nu ma ingrasa?
- 8Numar calorii pe zi?
- 4Prin masturbare pierzi calorii si energie?
- 1TABEL Calorii Consumate
- 3rezultat necesar calorii ingerate cf calculator greutate corporala
- 14Jurnal alimentar si recomandari nutritionale
Mai multe informații despre: Caloriile mancarea gatita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: