Care e diferenta intre risperidona si paliperidona?

01-07-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am auzit ca sunt foarte asemanatoare...doctorul meu se gandeste sa imi schimbe in viitor Rispolept Consta cu Xeplion, e o idee buna?Ar fi bine?E mai bun Xeplion?Deci care este mai bun Rispolept Consta sau Xeplion?
Si care e diferenta, am inteles ca paliperidona e metabolitul activ al risperidonei, dar cine imi poate explica mai pe scurt sa inteleg de ce se aseamana?Daca am luat Rispolept Consta e posibil sa imi mearga si cu Xeplion nu?
Ca sunt asemanatoare.
Deci, care e diferenta mai exacta dintre cele 2?
Si inca ceva, face cineva Xeplion si il ajuta?
5 comentarii
1
01-07-2019, ora 18:49
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Eu am luat de amandoua si is similare. Doar ca de la invega nu am starea aia de somnolenta mai mereu. Acum fac injectii cu xeplion si mi se pare mai bun decat risperodona.
2
08-07-2019, ora 21:07
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Multumesc!
De la Xeplion mai aveti stare de somnolenta?
Nu ati avut nicio reactie adversa de la xeplion?Se poate trece usor de pe rispolept consta pe xeplion?
1
09-07-2019, ora 07:36
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Pentru putin!
Da dar semnificativ mai putina sedare.
Nu stiu sa-ti spun ca eu n-am trecut direct de la risperidona la paliperidona, am fost pe alt antipsihotic inainte de a trece ppe invega.
Eu am in continuare libido scazut, hipotensiune arteriala si un simptom extrapiramidal banui ca efect advers de la xeplion.

Medicul tau stie mai bine diferentra intre cele doua si care e mai bun!
1
10-07-2019, ora 10:08
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Ce te deranjeaza la rispolet consta? De ce vrei sa schimbi, antipsihoticul?
1
13-07-2019, ora 23:03
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Imi da somnolenta si ar fi si el de vina pentru problemele de tip cognitiv, concentrare, atentie etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: