candidoza la barbati
multumesc mult pentru raspuns, o sa ii spun sa mearga la doctor.si zice ca nu stia ca trebuie sa ia si barbatul tartatment.oricum, multumesc din suflet pentru raspuns
Buna ziua! De vreo luna si jumatate am observat cateva bubite mici in zona preputului. Observand ca acestea se tot maresc am intrebat o amica (asistenta medicala) ce sa fac. Ea mi-a spus ca este candidoza si sa iau lomexim crema. Iau acest medicament de aproape o luna (cam de 2 ori pe zi, dimineata si seara) insa nu se intampla mare lucru. Din cand in cand observ ca o parte din bubita se face neagra si cade insa per total efectul este foarte putin vizibil. Imi puteti recomanda ceva mai eficient?
Multumesc.
Multumesc.
buna ziua! oare e vb de candidoza la barbati daca exista urmatoarele simptome: pete albicioase si rosii pe capul penisului(cu exfoliere usoara a pielii), mancarime iar pielea din jurul capului inflamata si iritata! persoana respectiva a folosit lomexin unguent...si simptomele s-au ameliorat ..dar e a doua oara in intervalul de 6 luni cand apare aceasta afectiune...ce sa fie oare??? si care ar fi cel mai bun tratament? multumesc (mentionez ca a avut un singur partener sexual in aceasta perioada iar persoana feminina nu reprez nici un simptom )...ce sa fie oare?
Pentru florin86:
Cred ca ar fi util sa mergeti mai intai la un dermatolog pentru a afla exact ce diagnostic aveti si abia dupa aceea sa incercati un tratatment!
Cred ca ar fi util sa mergeti mai intai la un dermatolog pentru a afla exact ce diagnostic aveti si abia dupa aceea sa incercati un tratatment!
Poate fi vorba despre candidoza, iar faptul ca a reaparut la un interval de 6 luni nu este un motiv de ingrijorare!
Trebuie stabilit din ce cauza a reaparut!
Trebuie stabilit din ce cauza a reaparut!
multumesc pt raspuns..mai am o intrebare:care ar fi cel mai eficient tratament?sau puteti enumera cateva care ar fi mai eficiente?? si cam in cat timp se trateaza????multumesc
De obicei o candidoza cedeaza in 7 zile numai cu tratament local, adica cu bai cu solutie de bicarbonat de sodiu si creme antimicotice de tipul Pimafucin, Pimafucort, Travocort, Lomexin.
Uneori trebuie asociat si Fluconazol, o capsula de 50 mg pe zi, timp de 7 zile.
Uneori trebuie asociat si Fluconazol, o capsula de 50 mg pe zi, timp de 7 zile.
Buna, sunt nou pe forum si ma intereseaza o pproblema pe care o am de un an. Acum un an in perioada unui examen foarte greu cu mult stres, fara sa fi avut vreo relatie sexuala de cateva luni, mi-a aparut pe penis niste pustule mici rosii pe partea superioara a glandului cu mancarimi rare, mentionez ca erau si niste pustule de data asta albe pe preput adica in santul dintre partea superioara si gland. M-am dus la dermatolog si m-a diagnosticat ochiometric ca am balanita candidozica. Am primit un tratament cu o crema nu-i mai tin numele timp de 2 saptamani. A fost bine o perioada insa a apraut din nou. De data asta am fost sa-mi fac un examen de secretie din care nu am primit vreun rezultat concludent. Adica aveam aceste manifestari dar in rezultat zicea ca nu. Nu stiu ce tratament sa mai urmez! Va rog sa ma indrumati daca se poate! Va multumesc!
Incearca sa speli capul penisului in fiecare dimineata numai cu apa calada simpla si vezi cum evolueaza boala.
Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare ca cele citite mai sus..
-dupa un act sexual neprotejat acum 1 luna juma, mi-au aparut niste bubite rosii/pete rosii pe "capul" penisului, cu mancarimi usoare seara si blanita, simptomele unei candidoze genitale
-tin sa mentionez partenera fusese la medic ginecoloc pt ca observase o mica secretie din vagin sau ceva de genul, si-a facut testele si medicul i-a zis ca nu e nici o problema si nu a avut tratament deloc.banuiesc ca defapt avea ea candida si am luat-o si eu de la ea...
-am observat, dupa un timp de la apartia acelor simptome au disparut, petele mici/bubitele reapar usor dar dispar repede fara alte simptome.
Doresc sa stiu si eu cum ma pot trata, daca infectia este periculoasa pentru viitor netratata (1 luna juma netratat doar cu spalturi simple cu apa/sapun), daca si partenera trebuie sa faca ceva, daca necesita mersul la doctor dermatolog sau ginecolog si cam cat costa consultatia si tratamentul.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si ajutor ! tibi -20ani
Am si eu o problema asemanatoare ca cele citite mai sus..
-dupa un act sexual neprotejat acum 1 luna juma, mi-au aparut niste bubite rosii/pete rosii pe "capul" penisului, cu mancarimi usoare seara si blanita, simptomele unei candidoze genitale
-tin sa mentionez partenera fusese la medic ginecoloc pt ca observase o mica secretie din vagin sau ceva de genul, si-a facut testele si medicul i-a zis ca nu e nici o problema si nu a avut tratament deloc.banuiesc ca defapt avea ea candida si am luat-o si eu de la ea...
-am observat, dupa un timp de la apartia acelor simptome au disparut, petele mici/bubitele reapar usor dar dispar repede fara alte simptome.
Doresc sa stiu si eu cum ma pot trata, daca infectia este periculoasa pentru viitor netratata (1 luna juma netratat doar cu spalturi simple cu apa/sapun), daca si partenera trebuie sa faca ceva, daca necesita mersul la doctor dermatolog sau ginecolog si cam cat costa consultatia si tratamentul.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si ajutor ! tibi -20ani
Bunza ziua!
Probleme de genul asta am si eu... Nu stiu daca e candidoza sau balanita (sau e una si aceeasi?) dar a aparut in felul urmator:
In timp ce faceam dus dintr o data a inceput sa ma usture glandul (o vina aici o am eu. din cand in cand foloseam sapunul de baie si pentru curatarea adidasilor). Nu am dat atentie si din urmatoare zi au inceput sa apara depunderi albicioase sau branzoaze, pe deasupra si urat mirositoare. Nu am intrat in panica, m am gandit ca mi trece (nu am avut probleme de genul si nu aveam de unde sa stiu ca e o boala sau ceva de genul). Dupa o saptamana am vazut ca treaba devine serioasa, adica nu mi trecea deloc. M am uitat pe net si am vorbit cu medicul de familie (prin telefon, deci nu am fost la un consult) si mi a recomandat bai caldute, curatarea zonei cu un sapun pentru nou nascuti apoi igienizare cu bicarbonat dizolvat in apa calduta si o crema numita Canesten. O folosesc de doua ori pe zi + schimbatul lenjeriei intime tot de doua ori pe zi.
Chestia e ca primele semne de bine au aparut chiar dupa 24 de ore. Nu mai aveam usturimi si parca acele mici bubite nu mai erau. Nu stiu sigur daca mi a trecut, folosesc acel unguent de 5-6 zile. Spun ca nu stiu sigur daca mi a trecut pentru ca m am uitat mai cu atentie la gland si am vazut ca prin parti unde se delimiteaza glandul de preput mai sunt si pe partea stanga si pe dreapta cateva bubite tot ca varful de ac. Acele mici bubite cred ca se intind pe o lungime de un cm (sunt puse in linie una in fata celeilalte pe forma glandului). Ele nu ma deranjeaza nici daca le ating nici daca fac baie un pic mai fierbinte, sa zicem.
Pana acum am folosit mereu prezervativul dar am luat o hotarare impreuna cu prietena mea ca ea sa foloseasca anticonceptionale. Nu as vrea sa se infecteze din cauza mea. Pana la urma cum imi dau seama daca sunt complet vindecat si nu exista risc de infectie a partenerei?
Probleme de genul asta am si eu... Nu stiu daca e candidoza sau balanita (sau e una si aceeasi?) dar a aparut in felul urmator:
In timp ce faceam dus dintr o data a inceput sa ma usture glandul (o vina aici o am eu. din cand in cand foloseam sapunul de baie si pentru curatarea adidasilor). Nu am dat atentie si din urmatoare zi au inceput sa apara depunderi albicioase sau branzoaze, pe deasupra si urat mirositoare. Nu am intrat in panica, m am gandit ca mi trece (nu am avut probleme de genul si nu aveam de unde sa stiu ca e o boala sau ceva de genul). Dupa o saptamana am vazut ca treaba devine serioasa, adica nu mi trecea deloc. M am uitat pe net si am vorbit cu medicul de familie (prin telefon, deci nu am fost la un consult) si mi a recomandat bai caldute, curatarea zonei cu un sapun pentru nou nascuti apoi igienizare cu bicarbonat dizolvat in apa calduta si o crema numita Canesten. O folosesc de doua ori pe zi + schimbatul lenjeriei intime tot de doua ori pe zi.
Chestia e ca primele semne de bine au aparut chiar dupa 24 de ore. Nu mai aveam usturimi si parca acele mici bubite nu mai erau. Nu stiu sigur daca mi a trecut, folosesc acel unguent de 5-6 zile. Spun ca nu stiu sigur daca mi a trecut pentru ca m am uitat mai cu atentie la gland si am vazut ca prin parti unde se delimiteaza glandul de preput mai sunt si pe partea stanga si pe dreapta cateva bubite tot ca varful de ac. Acele mici bubite cred ca se intind pe o lungime de un cm (sunt puse in linie una in fata celeilalte pe forma glandului). Ele nu ma deranjeaza nici daca le ating nici daca fac baie un pic mai fierbinte, sa zicem.
Pana acum am folosit mereu prezervativul dar am luat o hotarare impreuna cu prietena mea ca ea sa foloseasca anticonceptionale. Nu as vrea sa se infecteze din cauza mea. Pana la urma cum imi dau seama daca sunt complet vindecat si nu exista risc de infectie a partenerei?
Dupa o depistare la un examen de secretie cu ureaplasma, am urmat un tratament cu doxiciclina 10 zile si ovule Klion, am fost ok iar in ultimele zile mi-a revenit o mai veche problema, cred ca o infectie urinara, si o candida destul de "agresiva". Luni urmeaza sa imi fac o urocultura iar marti sa repet analiza secretiei pentru ureaplasma. (nu am putut sa fac testul mai devreme deoarece am luat antibiotic pentru infectie urinara) Intrebarea mea este: Pot trata candida cu ovule lomexin, 2 zile, cum ati zis dvs, diflucan 150 mg doza unica si eu si partenerul si lomexin crema fara a influenta analiza urinei de luni si rezultatul pentru ureaplasma de marti??
Buna ziua!! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Prietenul meu are candidoza de ceva timp si tot nu a reusit sa merge la medic, in schimb mie nu mia aparut bubitele alia doar am dureri in timpul actului sexual, si am avut niste scurgeri cu un miros neplacut dar mia trecut.Vreau sa va intreb daca infectia asta este grava?Are complicatii?Va multumesc!!!!Astept raspunsul.
Pentru tibster:
Citeste tratamentul recomandat lui duuh.
Citeste tratamentul recomandat lui duuh.
Pentru GabriELoS88:
Renunta la sapun si spala numai cu solutia de bicarbonat.
Renunta la sapun si spala numai cu solutia de bicarbonat.
Pentru Elenna07:
Puteti face tratamentul fara a fecta analiza.
Puteti face tratamentul fara a fecta analiza.
Pentru vikusea:
Trebuie sa faceti un examen ginecologic dvs.!
Trebuie sa faceti un examen ginecologic dvs.!
"Spalati cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar, dupa recomandarile de mai sus si aplicati Lomexin crema sau Travocort crema, timp de o saptamana." acesta ?
Infectia este periculoasa pentru viitor netratata (1 luna juma netratat doar cu spalturi simple cu apa/sapun), partenera trebuie sa faca ceva, daca necesita mersul la doctor dermatolog sau ginecolog si cam cat costa consultatia si tratamentul?
Infectia este periculoasa pentru viitor netratata (1 luna juma netratat doar cu spalturi simple cu apa/sapun), partenera trebuie sa faca ceva, daca necesita mersul la doctor dermatolog sau ginecolog si cam cat costa consultatia si tratamentul?
Va multumesc din inima! Am stat cu grija ca poate iar nu imi pot face analiza sa depistez daca am scapat sau nu de ureaplasma... Este intr-adevar o bacterie asa periculoasa? Adica poate provoca infertilitate ? Este destul de frecventa ca aparitie printre bolile cu transmitere sexuala?? Eu nu stiu cum am dobandit-o si de cand o am pentru ca pana acum la analiza secretiei nu mi s-a dat niciodata sa fac testul de micoplasma si de obicei descopeream doar candida...Multumesc anticipat!
Pentru tibster:
1.Intr-o luna si jumatate ati intretinut candidoza prin spalare cu sapun !!!
2.Partenera trebuie sa faca un examen ginecologic.
3.Fiecare cabinet are propriile tarife.
1.Intr-o luna si jumatate ati intretinut candidoza prin spalare cu sapun !!!
2.Partenera trebuie sa faca un examen ginecologic.
3.Fiecare cabinet are propriile tarife.
Buna ziua in special pt domnu doctor midorin,
Am fost diagnosticat cu candida albicanis in urma unei analize pe limba.
iar fungigrama arata astfel :
Amphtericine B - Sensibil
Nystatine - Sensibil
Econazole - Sensibil
Fluconazol - REZISTENT
Miconazole - REZISTENT
Ketoconazole - REZISTENT
Fluctisoin - Sensibil
Problema este ca de 7 luni ma confrunt cu aceasta boala cred am nevoie de ajutorul Dvs. ca nu mai vad luminita de la capatatu tunelului.
Totul a inceput in luna august :
aveam o scurgere alb - galbuie in fiecare dimineata nemirositoare si usturimi la urina + ca ma dureau inghinalii si putin un testicul si am fost la doctor si mi'a dat tratament flucoric 1 pe zi la 3 zile + tiberal in fiecare zi la pranz + 2 pastile de unidox pe zi una dimineata una seara, dupa 2 saptamani a disparut scurgerea dar mai aveam usturimea la urina iar apoi mi'a dat iar unidox 10 zile 2 pe zi... mi'a disparut si usturimea de la urina dar totusi este rosu locul acolo.. iritat nu a disparut...
Iar de atunci dupa ce am scapat de secretie cu si de ustirimi... tot am ramas cu aceasta "iritatie" sa ii zic asa... am tot folosit tot felu de creme... advantan, aciclovir, Pimafucin, si tot nu mi'a trecut...
Aceasta roseata defapt constai in faptul ca mi se irita preputul si mi se strange pielea ca o fimoza... si ustura momentan.. trece in 4-5 zile iar apoi reapare iar dupa 1-2 sapt.. timp in care nu am mai avut contacte sexuale de ceva timp.
ultima oara cand am fost la doctor mi s'a spus ca nu la ce este sensibila candida mea nu sunt medicamante pe piata.. si mi'a dat flucoric care din cate vad eu este flucanozaol care este rezistent.. din fungigrama mea :|
deci mare branza nu cred ca facem... sunt din constanta... am fost la 3 doctori pana acum si tot nu reusesc sa scap... mentionez ca am si limba foarte alba...
Si inca o intrebare as mai avea pt Dvs., este posibil ca tatal meu sa ia si el aceasta ciuperca, balanita daca a folosit acelasi prosop pe care l'am folosit si eu ? deoarece de ceva timp aceleasi simptome de balanita le are si el... insa el nu a avut nici'o data scurgeri sau chestii de genu.
Multumesc anticipat.
Am fost diagnosticat cu candida albicanis in urma unei analize pe limba.
iar fungigrama arata astfel :
Amphtericine B - Sensibil
Nystatine - Sensibil
Econazole - Sensibil
Fluconazol - REZISTENT
Miconazole - REZISTENT
Ketoconazole - REZISTENT
Fluctisoin - Sensibil
Problema este ca de 7 luni ma confrunt cu aceasta boala cred am nevoie de ajutorul Dvs. ca nu mai vad luminita de la capatatu tunelului.
Totul a inceput in luna august :
aveam o scurgere alb - galbuie in fiecare dimineata nemirositoare si usturimi la urina + ca ma dureau inghinalii si putin un testicul si am fost la doctor si mi'a dat tratament flucoric 1 pe zi la 3 zile + tiberal in fiecare zi la pranz + 2 pastile de unidox pe zi una dimineata una seara, dupa 2 saptamani a disparut scurgerea dar mai aveam usturimea la urina iar apoi mi'a dat iar unidox 10 zile 2 pe zi... mi'a disparut si usturimea de la urina dar totusi este rosu locul acolo.. iritat nu a disparut...
Iar de atunci dupa ce am scapat de secretie cu si de ustirimi... tot am ramas cu aceasta "iritatie" sa ii zic asa... am tot folosit tot felu de creme... advantan, aciclovir, Pimafucin, si tot nu mi'a trecut...
Aceasta roseata defapt constai in faptul ca mi se irita preputul si mi se strange pielea ca o fimoza... si ustura momentan.. trece in 4-5 zile iar apoi reapare iar dupa 1-2 sapt.. timp in care nu am mai avut contacte sexuale de ceva timp.
ultima oara cand am fost la doctor mi s'a spus ca nu la ce este sensibila candida mea nu sunt medicamante pe piata.. si mi'a dat flucoric care din cate vad eu este flucanozaol care este rezistent.. din fungigrama mea :|
deci mare branza nu cred ca facem... sunt din constanta... am fost la 3 doctori pana acum si tot nu reusesc sa scap... mentionez ca am si limba foarte alba...
Si inca o intrebare as mai avea pt Dvs., este posibil ca tatal meu sa ia si el aceasta ciuperca, balanita daca a folosit acelasi prosop pe care l'am folosit si eu ? deoarece de ceva timp aceleasi simptome de balanita le are si el... insa el nu a avut nici'o data scurgeri sau chestii de genu.
Multumesc anticipat.
Da in prima faza am fost la domnul doctor Nocivin.
Nu mi'a mai facut analiza la aceea secretie vaginala, mi'a dat direct tratament 2 unidox pe zi + 1 tiberal pe zi + 1 flucoric de 150 cate 1 la trei zile. El a a spus ca e "probabil" sa fi avut o gonoree, deoarece aveam in fiecare dimineata cate o scurgere alb galbuie, ma ustura la urinat si aveam senzatie de arsura, intradevar dupa vreo 10 zile m-am dus iar la control si imi trecuse scurgerea insa ma mai ustura putin la urinat si aveam capu penisului pigmentat + ca era si preputul iritat ( mentionez ca astea au fost primele simptome, inainte sa imi apara accea scurgere alg - galbuie mi s'a format cu cateva zile inainte o fimoza care ustura tare rau, + ca eu am avut fimoza cand am fost mic si nu am fost operat, am fost decalotat )
Domnu doctor Nocivin a zis ca am scapat de boala... sa mai iau flucoric vreo 2 luni de zile si gata nu mai am probleme, insa cineva m'a sfatuit sa imi fac o fungiograma timp in care am descoperit ca am candida - albicanis care este si rezistenta la flucazonal de unde deduc eu ca este rezistenta si la flucoric.
si de vreo 7 luni de zile am mai fost pe la vreo 3 doctori cu renume din constanta si nici unul nu stie exact ce am, ultimul doctor mi-a zis ca am balanita care se datoreaza candidei care imi iese pe limba, mentionez ca am si limba foarte alba tipic pt candida, iar raspunsu doctorilor este ca tipul de antibiotic care este sensibil la candida mea nu se gaseste pe piata..
Si mai este o chestie am o jena si intre testicol + inghinal... este posibil sa aibe legatura cu aceasta cauza ?
Dumneavoastra ce parere aveti ? ce ar trebui sa fac..
Nu mi'a mai facut analiza la aceea secretie vaginala, mi'a dat direct tratament 2 unidox pe zi + 1 tiberal pe zi + 1 flucoric de 150 cate 1 la trei zile. El a a spus ca e "probabil" sa fi avut o gonoree, deoarece aveam in fiecare dimineata cate o scurgere alb galbuie, ma ustura la urinat si aveam senzatie de arsura, intradevar dupa vreo 10 zile m-am dus iar la control si imi trecuse scurgerea insa ma mai ustura putin la urinat si aveam capu penisului pigmentat + ca era si preputul iritat ( mentionez ca astea au fost primele simptome, inainte sa imi apara accea scurgere alg - galbuie mi s'a format cu cateva zile inainte o fimoza care ustura tare rau, + ca eu am avut fimoza cand am fost mic si nu am fost operat, am fost decalotat )
Domnu doctor Nocivin a zis ca am scapat de boala... sa mai iau flucoric vreo 2 luni de zile si gata nu mai am probleme, insa cineva m'a sfatuit sa imi fac o fungiograma timp in care am descoperit ca am candida - albicanis care este si rezistenta la flucazonal de unde deduc eu ca este rezistenta si la flucoric.
si de vreo 7 luni de zile am mai fost pe la vreo 3 doctori cu renume din constanta si nici unul nu stie exact ce am, ultimul doctor mi-a zis ca am balanita care se datoreaza candidei care imi iese pe limba, mentionez ca am si limba foarte alba tipic pt candida, iar raspunsu doctorilor este ca tipul de antibiotic care este sensibil la candida mea nu se gaseste pe piata..
Si mai este o chestie am o jena si intre testicol + inghinal... este posibil sa aibe legatura cu aceasta cauza ?
Dumneavoastra ce parere aveti ? ce ar trebui sa fac..
vroiam sa va intreb totusi daca este posibil sa am inca o gonoree sau altceva ? sau la aceste boli gen gonoree, chlamydia, throcomonis, nu apar micoze gen balanita ?..
am urmat un tratament cu clortrimazol si spalaturi cu bicarbonat, pt. balanita candidozica, dar inca imi mai apare dimineata asa ca o pielita pe gland...inseamna ca nu mi-a trecut
?
?
Pentru Shadows_89:
Imi pare rau, insa nu stiu cum sa va ajut !
Imi pare rau, insa nu stiu cum sa va ajut !
Pentru dragao:
Poate ca nu este vorba despre o balanita candidozica.
Incearca sa inlocuiesti Clotrimazolul cu Triderm crema.
Poate ca nu este vorba despre o balanita candidozica.
Incearca sa inlocuiesti Clotrimazolul cu Triderm crema.
pai dumneavoastra ce parere aveti daca am candida albicanis in gura este posibil sa se transmita si jos, sa se formeze o balanita ?.
cam atat vroiam sa imi spuneti,
cam atat vroiam sa imi spuneti,
Buna ziua domnule doctor.Am si eu o problema, de 2 zile m-i s-a inflamat preputul si penisul in varf este rosu si exista o mancarime usoara.Ce ma sfatuiti sa fac sau ce tratament sa iau?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9candidoza veche
- 0herpes genital si candida
- 7tratament candidoza pls
- 8candidoza bucala- te duci la dermatologie sau med interna
- 3tratament naturist pentru Candidoza
- 4tratamentul meu pt candida il poate folosi si prietenul meu?
- 8Candidoza serologie
- 6de 3 zile am inceput tratament pentru candidoza si astazi mi-a venit menstruatia
- 5Nu mai scap de candida vaginala
- 4Probleme in git
- 7Saliva abundenta, limba incarcata, puroi amigdala
- 8puncte rosii pe cerul gurii
- 1Aciclovir uz intern?
- 0Candida sau colecist?
- 2tratament candida
- 1Am candidoza vaginala si bucala
- 0Flucoric (Fluconazol) 150 mg la 4 zile
- 5Candida bucala Krusei
- 1Prurit anal - am dezvoltat candidoza bucala și nu mai pot scăpa de ea
- 4Candidoza recurenta de 2 ani de zile !
Mai multe informații despre: Candidoza genitala Candidoza orala Candidoza candidoza bucala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: