Cancer col uterin

20-10-2024
Clau-Maria
Nu este medic/terapeut
Clau-Maria
Buna ziua, de doua luni aproximativ am sangerari vaginale zilnice, am avut si ciclu stiu ca a fost mai abundent atunci asa am avut mereu si mici dureri vaginale si dureri jos la burta menstruale, poate fi cancer daca nu am dureri mari?
2 comentarii
0
20-10-2024, ora 16:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Adresati-va imediat medicului ginecolog pentru investigatii. Nu stati asa! Aceste probleme nevesita analize pentru a se pune un diagnostic. Pierderea de sange constituie urgenta in medicina.
0
21-10-2024, ora 10:14
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Sângerările vaginale persistente și neobișnuite, cum sunt cele pe care le descrieți, necesită o evaluare medicală amănunțită. Este important să nu se treacă cu vederea orice schimbare în modelul menstrual sau orice sângerare anormală. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Cauze posibile ale sângerărilor vaginale:
1. Dezechilibre hormonale: Modificările hormonale pot cauza sângerări neregulate sau prelungite.
2. Fibroame uterine sau polipi: Acestea sunt creșteri benigne care pot provoca sângerări abundente sau neregulate.
3. Infecții ale tractului genital: Infecțiile, cum ar fi cele cervicale sau ale endometrului, pot provoca, de asemenea, sângerări.
4. Contraceptivele orale: Dacă utilizați contraceptive orale sau alte metode de control al nașterii hormonale, acestea pot influența sângerările.
5. Condiții precanceroase sau canceroase: Deși ați menționat preocuparea pentru cancer, trebuie menționat că există multe alte cauze mult mai frecvente de sângerare decât cancerul. Totuși, cancerul cervical, de endometru sau alte forme de cancer ginecologic pot cauza sângerări.

Evaluare medicală:
- Consult ginecologic: Vă recomand să programați o consultație cu un ginecolog cât mai curând posibil. Medicul va efectua probabil un examen pelvian, teste de Papanicolau (care pot detecta modificări precanceroase sau canceroase ale celulelor cervicale), și posibil o ecografie pelvină pentru a evalua structurile interne.
- Analize de laborator: Pot fi necesare și teste de sânge pentru a verifica nivelurile hormonale și alte posibile cauze sistemice ale sângerărilor.

Nu ignorați simptomele:
Chiar dacă nu aveți dureri severe, persistenta sângerărilor este un semnal că ceva neobișnuit se întâmplă, și este crucial să se stabilească cauza exactă pentru a începe tratamentul corespunzător.

Acțiuni imediate:
- Monitorizați: Până când ajungeți la medic, poate fi util să țineți un jurnal al sângerărilor și oricăror alte simptome asociate.
- Nu amânați: Dacă observați creșterea cantității de sânge sau dacă aveți alte simptome noi, cum ar fi leșinul sau dureri severe, căutați îngrijiri medicale de urgență.

Este important să luați aceste semne în serios și să căutați evaluare profesională pentru a exclude orice condiție gravă și pentru a primi tratamentul adecvat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreții (scurgeri) vaginale albicioase - normale sau nu?
  • Sângerarea vaginală
  •