interpretare analize

16-03-2011
solarino
Nu este medic/terapeut
solarino
Am un baietel de 3 ani care in urma unei viroze a ramas cu o tuse destul de puternica. La sfatul medicului, i-am facut analize la sange, din care se evidentiaza : PLT ( trombocite ) 474, Lym % ( procent lymfocite ) 51, 8 %, Mid% (procent monocite) 8, 3, Gran % (procent granulocite) 39, 9 % la care se adauga Proteina C reactiva - prezenta. Imi puteti spune cum sa le interpretez? Ce inseamna?
4 comentarii
0
16-03-2011, ora 22:31
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara, mamica draga
Ce as face in locul dvs.?
-fiind vb. de un copil mic, as merge cu rezultatele analizelor la medicul care. m-a trimis sa le fac;
- as cere o parere si, DACA ceva nu-i inca bine, AS CERE tratament in continuare.

Sa va traiasca fiul, sanatate si s-auzim de bine.
O seara placuta!

P.S.
chiar daca, un medic v-ar raspunde,
TOT va trebui sa mergeti la medicul dvs. (al copilului) pt.a va prescrie o reteta si un tratament.
0
17-03-2011, ora 11:44
solarino
Nu este medic/terapeut
solarino
Multumesc frumos pentru raspuns, deja ia tratament dat de acelasi medic, Sinupret sirop, aerosoli cu Flixotide, picaturi Vibrocil si sirop Zyrtec. Voi merge oricum la dumnealui, dar nu mai am rabdare. Nu sunt din Bucuresti si abia vineri ajung acolo. Multumesc.
0
11-05-2011, ora 16:01
solarino
Nu este medic/terapeut
solarino
tot despre baietelul meu de 3 ani este vorba, abia isi revenise dupa viroza din iarna, ca de vinerea trecuta are mucisori verzi, tuseste si azi noapte a facut febra 39. De aseara ii dau 4ml Klacid la 12 ore, 5 ml Nurofen la 12 ore si Nettacin de 3 ori pe zi, cate o pic.in nara. Azi a facut iar 39, 2. Cand face febra ii administrez un supozitor cu paracetamol si ii dau si nurofen. Este normal ce se intampla ? Multumesc frumos
0
28-05-2011, ora 21:36
diana16
Nu este medic/terapeut
diana16
ce inseamna Anti-Borrelia burgdorferi IgM, CHEMI, LIAISON-negativ si Anti-Borrelia burgdorferi IgG, CHEMI, LIAISON-valoare 9, pentru ce sunt facute analizele acestea?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un plasture minuscul ar putea înlocui analizele de sânge
  • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •