bebelus de 5 luni si premergatorul
6 comentarii
In premergator bebelusul poate merge daca sta in picioare sustinut - asta de obicei in jur de 7 luni, dar depinde de dezvoltarea lui musculara si motorie la momentul actual.
Nu vorbesc din postura de medic, ci din cea de mamica. Am doi baieti si pe amandoi i-am pus in premergator imediat dupa 6 luni, cand am observat ca stateau in piciore destul de bine cu sustinere axilara. Erau f neastamparati si nu mai puteam sa-i las nici o clipa pe pat singuri. Premergatorul a fost o solutie. Desie extrem de controversat si am primit foarte multe critici din acest motiv, eu nu am nici o remuscare pana in prezent. Au mers in picioare singuri inainte de a implini 9 luni. Cel mic are acum 10 luni si umbla toata casa, deschide dulapuri, se intinde si ia singur obiecte de pe masa etc. Sunt f bine dezvoltati si nu vad cu ce am gresit.
Daca ei sunt mai bine dezvoltati motor, nu cred ca se intampla nimic grav daca-i puneti in premergator mai devreme, mai ales daca stau in picioare cu sprijin.
baietelul meu are aproape 8 lunii si sa stitii ca paseste daca il sustin dar nu vrea nici cum sa stea in premergator.sta 5 min si daca rece cineva pe linga el intinde mainile sa il ia, vrea sa meaga dar nu in premergator
depinde si de greutatea copilului, varsta la careincepe sa umble.Si eu am un baietel de 5, 5 luni si sincer inca nu m-am gandit sa-l pun in premergator.Tu decezi ce este mai bine pt. copillu tau
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sugarul pina la un an si premergatorul
- 3baietelul meu merge cu capul rasucit spre partea dreapta
- 57Bebe calca stramb
- 1mersul la bebe de 9 luni
- 2bebe de 1 an si 4 luni care nu merge singur
- 1Despre mers si vorbit la bebelus
- 1Ortopedie pediatrica
- 4Mersul copilului cu piciorusele spre exterior (laba piciorului inclinata spre exterior)
- 2Solduri fetita 11 luni - a inceput sa mearga si mi se pare ca taraie un picior
- 2Bebe 11 luni, se deplaseaza stand in sezut topaind
- 1Mersul de-a bușilea, bebe 9luni
- 1Bebe calca stramb
- 1Bebe nu se ridica in picioare
Mai multe informații despre: mersul sugarului