baietelul meu merge cu capul rasucit spre partea dreapta
Buna. Am in baietel de 9 luni care merge (de-a busilea) de 3 zile cu capul aplecat si putin rasucit spre partea dreapta. Este normal? A urmat pana vineri 15 mai un tratament pt. rinofaringita si pt. o usoara alergie pe burtica (Bromxexin, Clorocalcin, Zyrtec, picaturi de nas si o alifie prep. in farmacie, Romergan sirop). I-au fost examinate si urechile de catre dr. de fam. Ce ma sfatuiti sa fac?
3 comentarii
sotia unui coleg de serviciu este insarcinata in luna a 8 a si a aflat, , la ecograf 3D, , ca celui mic nu-i functioneaza un rinichi.i s-a recomandat sa nasca la un centru de medicina universitar din IASI sau BUCURESTI ca sa poata fi operat ulterior nasterii.daca as putea afla unde, la ce medic, sa mearga?Va rog frumos.Si eu sunt parinte si mi-e mila de el.
Dnei. Rodica Georgiana
Cel mic s-ar putea sa sufere de Torticolis congenital. Asta inseamna contractia sau scurtarea unilaterala a muschiului sternocleidomastoidian, muschi ce se vede din fata pe lateralele gatului. Se intampla ca leziunea sa fie evidenta la cateva luni dupa nastere. Palpati sa vedeti daca vi se pare ca muschii gatului sunt mai rigizi pe o parte decat cealalta. Incercati sa vedeti daca ii puteti indrepta capul celui mic si el sa continue sa-l tina drept.
Sa speram ca nu e asta si-o sa-i treaca. :)
Cel mic s-ar putea sa sufere de Torticolis congenital. Asta inseamna contractia sau scurtarea unilaterala a muschiului sternocleidomastoidian, muschi ce se vede din fata pe lateralele gatului. Se intampla ca leziunea sa fie evidenta la cateva luni dupa nastere. Palpati sa vedeti daca vi se pare ca muschii gatului sunt mai rigizi pe o parte decat cealalta. Incercati sa vedeti daca ii puteti indrepta capul celui mic si el sa continue sa-l tina drept.
Sa speram ca nu e asta si-o sa-i treaca. :)
D-lui Dr. Daniel Popescu
Multumesc pt. sfaturi.Am palpat muschii gatului si nu mi s-au parut rigizi iar un lucru imbucurator este faptul ca este a 3-a zi in care baietelul meu n-a mai mers cu capul rasucit, nici macar putin aplecat. Oricum pt. linistea noastra, m-am gandit ca ar fi bine sa-l vada si un fizioterapeut. Sa dea Domnul sa fie numai vesti bune.
Multumesc pt. sfaturi.Am palpat muschii gatului si nu mi s-au parut rigizi iar un lucru imbucurator este faptul ca este a 3-a zi in care baietelul meu n-a mai mers cu capul rasucit, nici macar putin aplecat. Oricum pt. linistea noastra, m-am gandit ca ar fi bine sa-l vada si un fizioterapeut. Sa dea Domnul sa fie numai vesti bune.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sugarul pina la un an si premergatorul
- 6bebelus de 5 luni si premergatorul
- 57Bebe calca stramb
- 1mersul la bebe de 9 luni
- 2bebe de 1 an si 4 luni care nu merge singur
- 1Despre mers si vorbit la bebelus
- 1Ortopedie pediatrica
- 4Mersul copilului cu piciorusele spre exterior (laba piciorului inclinata spre exterior)
- 2Solduri fetita 11 luni - a inceput sa mearga si mi se pare ca taraie un picior
- 2Bebe 11 luni, se deplaseaza stand in sezut topaind
- 1Mersul de-a bușilea, bebe 9luni
- 1Bebe calca stramb
- 1Bebe nu se ridica in picioare
Mai multe informații despre: mersul sugarului