bebe de 3 luni cu cutia craniana inchisa

28-05-2010
gabry_80bo
Nu este medic/terapeut
gabry_80bo
buna ziua.bebe are acum 3 luni iar de la 2, 5luni am descoperit ca cutia craniana este inchisa.sa imi fac griji sau se mai intampla ca din cate stiu trebuie sa se inchida pana la 1 an.si la 1 luna am descoperit ca la gat in partea dreapta are o umflatura.iam facut ecografie si a reiesit ca e muschiul umflat.mentionez ca am facut cezariana pt ca nu era pozitionat cu capul in jos.mi s-a spus sa-i fac gimnastica dar pana acum nu se vede nici un rezultat.inca nu-si tine bine capul si cand il pun pe burtica il ridica un pic dar nu il tine drept, tot pe dreapta il lasa
multumesc
7 comentarii
0
28-05-2010, ora 12:19
LAVOLA
Nu este medic/terapeut
LAVOLA
Buna.Nu vreau sa te sperii dar sa stii ca e destul de serioasa problema daca are cutia craniana inchisa. Nepotica prietenei mele avea aceeasi problema, s-a nascut asa si la spital (eu sunt in Milano) la 3 luni i-a zis ca deocamdata e ok dar ca trebuie tinuta sub control pt ca, creierul nu se poate dezvolta bine. Avand in vedere ca sora prietenei mele are o situatie materiala destul de buna, s-a dus la un alt doctor (din cate am inteles e unul dintre cei mai buni din Europa-e la Firenze)si acesta a sfatuita sa o opereze deoarece exista riscul sa aiba probleme destul de mari cand o sa mai creasca. Acum o saptamana s-au intors de la operatie si fetita sta foarte bine si din cate am inteles nu a fost o operatie foarte invaziva dar din pacate astfel de operatii le fac doar la Firenze (cel putin asa am inteles).Orcum sfatul meu e sa mergi si sa te informezi cat mai repede.
0
28-05-2010, ora 12:31
gabry_80bo
Nu este medic/terapeut
gabry_80bo
buna.si eu stau in torino.deja m-am prenotat pt o radiografie la craniu pe 8 luna ce vine
sincer m-ai cam speriat, iar situatia noastra materiala e destul de proasta, mai ales ca sotul meu a ramas fara servici.oricum multumesc mult.sa vedem ce imi zice doctorul pe 8, si poate imi dai si mie adresa de la firenze.
0
28-05-2010, ora 12:52
LAVOLA
Nu este medic/terapeut
LAVOLA
ok. Te ajut cu cea mai mare placere.Intre timp am sa intreb si pe prietena mea alte detalii.Iti recomand sa asculti mai multe parerii.Multa bafta
0
28-05-2010, ora 13:21
gabry_80bo
Nu este medic/terapeut
gabry_80bo
eu in timpul sarcinii am luat vit.multicentrum materna, un antibiotic ca am fost racita da doar 3 zile iar copilului ii dau vit d de la 14 zile pana la 1 an.da toti copiii iau vit d in primul an de viata.
0
28-05-2010, ora 18:31
gabry_80bo
Nu este medic/terapeut
gabry_80bo
nu te supara da vit d se da la toti copiii.asa ca nu cred ca asta sa fie problema
0
29-05-2010, ora 13:38
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Ar trebui să consultaţi medicul pediatru să verifce starea fontanelei şi să vă spună ce este de făcut. În principiu sigur NU are cum să fie exces de vitamina D, pentru că în primul an de viaţă în special necesarul este foarte foarte mare pentru dezvoltarea corectă a oaselor şi creşterea normală- deci proabil alta este cauza- trebuie investigată împreună cu un medic pediatru bun şi văzut ce este de făcut.
0
29-06-2010, ora 21:11
gigi
Nu este medic/terapeut
gigi
copilul meu in varsta de 4 luni are circumferinta craniului ca de 2 luni ce repercursiuni poate avea in dezvoltarea urmatoare. nu sunt inchise fontanelele
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •