avort fara sa afle parintii
bine v-am regasit. am si eu o intrebare. prietena mea are 15 ani, si dintr-o foarte mare prostie a ramas gravida. si am strans bani tot, ca sa faca avort. intrebarea este : poate face avort la un cabinet particular fara sa afle parintii? ca nu vrem sa se intample chestia asta
9 comentarii
Din cate stiu eu legal trebuie sa aibe 16 ani impliniti, altfel e nevoie de prezenta unui parinte/tutore legal.
si daca as da medicului sa zicem o suma in jur de 150 lei, ar reusi sa faca fara sa afle parintii ?
Tu daca ai fi medic, ti-ai risca dreptul de a practica meseria pentru care ai invatat si muncit minim 11 ani (doar facultatea si specialitatea) si mai mul, t sa risti sa ai dosar penal sau chiar sa intri la inchisoare pentru 150 lei? Daca gasesti pe cineva care sa faca asta probabil ca persoana respectiva are grave tulburari si probleme si ar trebui sa fie un mare semn de intrebare cat discernamant trebuie sa ai sa iti expui prietena unui asemenea risc. Pentru ca si curetajul presupune o gramada de riscuri posibile, complicatii pe care cineva trebuie sa si le asume.
Recomandarea mea este sa incercati sa vorbiti cu parintii, daca sunt persoane fara probleme psihice. Daca nu, incercati cu o ruda cat mai apropiata a ei in care puteti avea incredere. DAR nu pierdeti vremea si NU va expuneti la niste riscuri ce pot fi evitate, mai ales ca pretul platit poate fi mult mai mare decat este aparent.
Recomandarea mea este sa incercati sa vorbiti cu parintii, daca sunt persoane fara probleme psihice. Daca nu, incercati cu o ruda cat mai apropiata a ei in care puteti avea incredere. DAR nu pierdeti vremea si NU va expuneti la niste riscuri ce pot fi evitate, mai ales ca pretul platit poate fi mult mai mare decat este aparent.
Da, va inteleg. Aveti dreptate in ceea ce spuneti. Nu conteaza cat costa. Eu ma ocup de tot. Singurul lucru, ca nu vreau sa afle parintii ei. :(
ovy, cred ca e mai cinstit si corect sa-ti asumi raspunderea si sa stati de vorba cu mama ei, in urma unei astfel de interventii pot survenii tot felul de complicatii.nici un medic nu se angajeaza la a face un avort unei minore, asa ca ai grija ce faci.tu cati ani ai???
eu am 16 ani :( si intr-adevar aveti dreptate si cand spune-ti sa vorbim cu mama ei ! Dar sincer ne este frica. Ei ii este foarte mare frica de tatal ei, si mie la fel. Daca afla ai mei nu stiu ce s-ar putea intampla :-. Mama ei probabil ar intelege, dar tatal ei, nu prea:(
Si chiar daca am vorbi cu mama ei, nu putem creste copil de acum si sa ne lasam de scoala :(. Si inca o chestie. Este posibil ca eu sa ma mut din vara in Spania alaturi de parintii mei! Ce fac, o las singura sa creasca copilul ? :(
eu nu am spus sa pastrati copilul, aceasta este decizia voastra, dar mama ei trebuie sa va sustina si sa mearga la medic cu voi.trebuie sa va continuati scoala, sunteti prea mici pentru o asa responsabilitate.multa bafta si grabiti-va, ca zilele trec si sarcina creste, de la o varsta a sarcinii nu se mai poate face intrerupere.Dumnezeu sa va ocroteasca.
Sa va auda Dumnezeu :-. Sa fie cu noi :-. Dar mi-e mare frica sa ii spunem mamei ei. Ca dupa afla si parintii mei :- si dupa ce ca mama e bolnava cu inima :- sa ii mai spun si asta :((
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Sarcina in sapt. 14. Ce riscuri pot aparea daca fac avort?
- 8NU stiu DE CE SUFAR...
- 3am 16 ani si am spondilita anchilozanta
- 9In Romania exista pastila aia in loc de avort chirurgical?
- 4mustata la o fetita
- 11Viol in adolescenta.cu repercursiuni
- 4Sunt insarcinata! Imi e foarte frica sa fac chiuretaj
- 4Despre vocea subtire la adolescent
- 5chist osos: urmari, recuperare...
- 4Doresc sa ma lamuriti va rog !
- 4Transpiratie excesiva pe timpul noptii
- 6In urma unui avort am decis sa imi implantez sterilet
- 4va rog sa ma ajutati: am probleme cu tenul
- 7avort, anticonceptionale, prostinor
- 10Sunt disperat
- 3Am 16 ani si o inima ciudata.
- 8intreruperea de sarcina se poate face doar cu avort sau si cu medicamente
- 2Avort in 18 saptamani
- 0Drama unui avort
Mai multe informații despre: Avortul Adolescentul Sarcina la adolescente avortul la adolescente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: