Atac de panica sau Depresie
Am un baiat care acum are 26 de ani si care cu doi ani in urma a suferit un atac de panica in urma unei crize digestive si care de atunci abia mai mananca si nu mai vrea sa iasa din casa, fiind obsedat de boala.Desi analizele medicale i-au iesit bine, obsesia continua.Am fost de atunci la mai multi medici psihiatri/psihologi dar nu am rezolvat nimic pentru ca nu vrea sa ia nici un medicament prescris de acestia, insistand sa ia in continuare medicamente doar pentru stomac.In ultima vreme il supara si zgomotele.
Situatia persista si il afecteaza sub aspectul vietii sociale (nu a mai mers la facultate).
Ce este de facut? Poate stie cineva o solutie posibila pentru ca personal simt ca am epuizat toate posibilitatile.
Multumesc.
Situatia persista si il afecteaza sub aspectul vietii sociale (nu a mai mers la facultate).
Ce este de facut? Poate stie cineva o solutie posibila pentru ca personal simt ca am epuizat toate posibilitatile.
Multumesc.
2 comentarii
Bună ziua,
Băiatul dumneavoastră a dezvoltat cel mai probabil agorafobie (teamă faţă de un atac de panică). Dacă refuză să iasă din casă, atunci puteţi beneficia de intervenţie clinică prin psihoterapie cognitiv comportamentală, online sau telefonic.
Numai bine,
C.A.N.
Băiatul dumneavoastră a dezvoltat cel mai probabil agorafobie (teamă faţă de un atac de panică). Dacă refuză să iasă din casă, atunci puteţi beneficia de intervenţie clinică prin psihoterapie cognitiv comportamentală, online sau telefonic.
Numai bine,
C.A.N.
Buna ziua,
Acesta anxietatea anticipatorie (teama de a avea un alt atac de panica)este o problema care poate afecta considerabil viata unei persoane, prin faptul ca duce comportamente de evitare (baiatul prefera sa stea mai mult in casa, evitand situatii in care ar putea avea un nou atac de panica) si comportamente de siguranta (medicamente, in acest caz), aspecte care mentin problema.Va recomand sa apelati la un psihoterapeut. Psihoterapia cognitiv-comportamentala este foarte eficienta pentru tulburarile de anxietate.
Psih. Gentiana Nita
Acesta anxietatea anticipatorie (teama de a avea un alt atac de panica)este o problema care poate afecta considerabil viata unei persoane, prin faptul ca duce comportamente de evitare (baiatul prefera sa stea mai mult in casa, evitand situatii in care ar putea avea un nou atac de panica) si comportamente de siguranta (medicamente, in acest caz), aspecte care mentin problema.Va recomand sa apelati la un psihoterapeut. Psihoterapia cognitiv-comportamentala este foarte eficienta pentru tulburarile de anxietate.
Psih. Gentiana Nita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3E depresie? Daca da, ce sa fac?
- 26cunoasteti psihiatru bun in ploiesti pentru atacurile de panica pe care le am?
- 23Ma simt foarte rau!
- 4pui de depresie, stari de tristete...
- 18sindrom anxios depresiv
- 6Fobia de moarte; am consumat etnobotanice si mi-a fost rau o saptamana
- 4M-am afundat intr-o tristete teribila de cand fiul meu s-a instrainat de familie
- 4atac de panica, hipohondrie, depresie
- 11am facut primul pas
- 0Depresia mi-a distrus viata
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 9Tulburari anxioase cu atacuri de panica
- 5un pic nedumerit
- 3Anxietate, atacuri de panica, stres post-traumatic
- 5Ajutor va rog !! ameteala
- 7Depresie si simptome ciudate
- 12Cateva nelamuriri si intrebari
- 1Calmante si sedative
- 2Ajutati-ma - după ce ma trezesc încep sa transpir și sa ma albesc la fata