as dori un sfat de la un medic: am inceput sa iau anticonceptionale mai devreme cu o zi
Cum am mai spus am inceput sa iau anticonceptionalele cu o zi(cred) mai devreme de debutul menstruatiei(am avut o scurgere sangerie si am crezut ca incepe menstruatia) iar urmatoarele zile am avut o scurgere rosiatica-maronie in cantitate foarte mica.Este necesara protectie suplimentara sau sunt protejata? Va rog domnule doctor sa-mi raspundeti!
8 comentarii
Sunteti protejata, acea scurgere era chiar menstruatia.
as dori si eu un sfat...acum cateva zile am avut o scurgere putina...maronie rosiatica.Mentionez ca nu iau anticonceptionale si ca ultima oara am facut sex neprotejat. Poate fi vorba despre sarcina ? sau ceva mai grav ? Deobicei cand imi vine menstruatia imi curge foarte mult..m-am speriat cand am vz ca nu imi mai vine. deja mi-a intarziat 3 zile..
Da, se poate ca, la aproximativ 10 zile de la concepţie, când embrionul se cuibăreşte în mucoasa uterină, acest lucru să se manifeste la exterior în modul descris.
Desigur, există şi numeroase alte cauze care pot determina sângerări. Un banal test de sarcina va va ajuta sa clarificati situatia.
Desigur, există şi numeroase alte cauze care pot determina sângerări. Un banal test de sarcina va va ajuta sa clarificati situatia.
mi-am facut test de sarcina si mi-a iesit negativ...ce alte motive ar mai putea fi sa imi intarzie menstruatia ? daca am stat pe rece poate fi si acesta un motiv ? mentionez ca uneori imi curge maro la menstruatie chiar negru si am fost diagnosticata cu haemophilius...dar am luat tratament, Am avut si o rana pe uter..care sangera dar mi-a dat tratament si urmeaza maine sa ma duc sa vad daca mi-a trecut.. se poate ca intarzierea ciclului si scurgerea maronie rosiatica care acum a devenit maro deschis sa fie de la asta ? va multumesc.
Intarzieri ale menstruatiei de pana la 10 zile sunt socotite normale. Peste aceasta limita, este un motiv de prezentare la medicul dv. Sunt multe cauze posibile (in linii mari de 3 clase: endocrine, ginecologice şi de alt fel), dar un lucru e clar: "rana pe col" nu face parte dintre ele.
Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. In urma cu o luna de zile am avut probleme urinare in sensul ca aveam usturimi in timpul urinarii, am luat Uricol dupa cum mi-a recomandat farmacistul si usuturimea a disparut partial, acum am usturimi doar la debutul urinarii. O alta problema ar fi ca ieri am avut o scurgere vaginala cu niste firisoare de sange si azi o scurgere maronie. Eu am urmat un tratament de 9luni de zile pt ovare micropolichistice cu anticonceptionale Yaz, acest tratament finalizandu-se in luna februarie. De atunci ciclul menstrual este de 33-35 zile, deci astazi ar trebui sa fie ziua 21. Intotdeauna am avut contact sexual protejat folosind prezervativ
Nu stiu daca este semnificativ dar ar trebui sa spun si am inceput sa iau capsule Echinacea in urma cu 3 zile. Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti, as fi foarte recunoscatoare, pentru ca la ginecolog nu pot ajunge deoarece de luni o sa fiu plecata din localitate si ma intorc peste o saptamana, deci la control as putea sa merg destul de tarziu. Va multumesc frumos.
Pana la urma mi-a venit mai devreme cu 2 saptamani, si menstrele au un flux slab spre mediu si de o culoare inchisa. Daca ati putea sa imi spuneti va rog daca este posibil sa fie din cauza ovarelor micropolichistice, v-as fi foarte recunoscatoare. Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11pastila problema!!!
- 2administrarea altor produce medicamentoase
- 3anticonceptionale... de unde? de care?
- 4Am luat anticonceptionale 1 an jumate fara pauza!
- 9astept parerea unui medic urgent. prezervativ spart in timpul actului
- 7Harmonet.. ciclu menstrual neregulat
- 5prima pastila in a 7 zi de ciclu?
- 4sunt diabetica, recomandati-mi un contraceptiv
- 40e insarcinata?
- 15melleva 35
- 3As putea sa fiu insarcinata? sau care sunt motivele pentru care am doar asa putina menstruatie?
- 6am luat pastila rigevidon in prima zi asa cum scrie pe prospect.. tre sa le iau si pe cele maro?
- 6in luna aprilie mi-a venit menstruatia de 2 ori iar eu am inceput sa iau anticonceptionale
- 26Anticonceptionale luate in afara menstruatiei pt prima data!
- 2Urgent! Anticonceptionale si raceala
- 0Anticonceptionale pt prima data!
- 5menstruatie de doua ori in aceeasi luna
- 1SOPC si dereglari ale ciclului menstrual
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
- 1Pentru un chist hemoragic mi s-au prescris anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor ciclul menstrual
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: