Artrita reumatoida si fibromialgie?
Buna ziua,
Sunt o femeie de 39 de ani si nu locuiesc in Romania.
Am o talasemie minora mostenita de la mama asta insemnand o Hb de maxim 10, 5. Am o intoleranta la gluten descoperita acum 5 ani, ovare polichistice si mai nou, adica in ianuarie 2021 a inceput calvarul. Am avut in decembrie o interventie dentara de curatare paradontoza si mi s-au inlocuit si niste dinti lipsa.Totul bun si frumos pana cand pe 19 ianuarie au inceput vagi dureri osoase in tot corpul.Durerile s-au accentuat in asa fel incat nu ma mai puteam misca, nu mai puteam dormi, si am sunat medicul de familie care m-a trimis la reumatolog.Dr reumatolog mi-a dat de facut analizele uzuale pentru poliartrita.Proteina reactiva 11, 1( val max 5 )
C4 - - 23.3(10-40)
Factor reumatoid - <10 ( <14.0)
CcP -0.9 (<7)
In comentarii apare ca CCP este fata de factorul reumatoid foarte bun indicator de artrita reumatoida si ca sensivitatea este de 80%. Ca se poate sa fie o poliartrita in forme incipiente cu o forma usoara de eroziune.
AM FACUT si radiografii maini si picioare, la maini aparand o osoara demineralizare cu o usoara forma de artrita reumatoida
Am inceput un tratament cu
PREDNISOLON 5 mg 5 tabl pe zi (schema de trei zile) pana am
ajuns la 1 tabl pe zi
COLECOXIB 200 mg 1 tabl pe zi
NOVAMINSULFON pic 30 pic de 3 ori pe zi
Acest tratament nu a functionat f bn, avand in continuare dureri si articulatii umflate
Am facut o scintigrafie osoasa la care ( fiind sub tratament cu prednisolon) au aparut semne de inflamatie doar la umeri)
Mi s-a oprit tot tratamentul de mai sus si acum iau
NAPROXEN 500 mg 2 tabl pe zi
AMITRIPTILINA 25 mg 1 tabl seara
Doctorul spune ca am si o fibromialgie asociata cu poliartrita
si ca asta ar tb sa ma ajute
Problema e ca amitriptilina nu o pot lua pt ca ma simt adormita toata ziua si nu pot merge la munca, iar de la naproxen am mari probleme stomacale dupa ce mananc, Durerile sunt mai mari acum decat cu tratamentul anterior.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Din ianuarie nu mai am viata mea, am o durere permanenta si nonstop.
Astept raspunsui si sfaturi care ar putea sa ma ajute cumva
Multumesc tare mult
Sunt o femeie de 39 de ani si nu locuiesc in Romania.
Am o talasemie minora mostenita de la mama asta insemnand o Hb de maxim 10, 5. Am o intoleranta la gluten descoperita acum 5 ani, ovare polichistice si mai nou, adica in ianuarie 2021 a inceput calvarul. Am avut in decembrie o interventie dentara de curatare paradontoza si mi s-au inlocuit si niste dinti lipsa.Totul bun si frumos pana cand pe 19 ianuarie au inceput vagi dureri osoase in tot corpul.Durerile s-au accentuat in asa fel incat nu ma mai puteam misca, nu mai puteam dormi, si am sunat medicul de familie care m-a trimis la reumatolog.Dr reumatolog mi-a dat de facut analizele uzuale pentru poliartrita.Proteina reactiva 11, 1( val max 5 )
C4 - - 23.3(10-40)
Factor reumatoid - <10 ( <14.0)
CcP -0.9 (<7)
In comentarii apare ca CCP este fata de factorul reumatoid foarte bun indicator de artrita reumatoida si ca sensivitatea este de 80%. Ca se poate sa fie o poliartrita in forme incipiente cu o forma usoara de eroziune.
AM FACUT si radiografii maini si picioare, la maini aparand o osoara demineralizare cu o usoara forma de artrita reumatoida
Am inceput un tratament cu
PREDNISOLON 5 mg 5 tabl pe zi (schema de trei zile) pana am
ajuns la 1 tabl pe zi
COLECOXIB 200 mg 1 tabl pe zi
NOVAMINSULFON pic 30 pic de 3 ori pe zi
Acest tratament nu a functionat f bn, avand in continuare dureri si articulatii umflate
Am facut o scintigrafie osoasa la care ( fiind sub tratament cu prednisolon) au aparut semne de inflamatie doar la umeri)
Mi s-a oprit tot tratamentul de mai sus si acum iau
NAPROXEN 500 mg 2 tabl pe zi
AMITRIPTILINA 25 mg 1 tabl seara
Doctorul spune ca am si o fibromialgie asociata cu poliartrita
si ca asta ar tb sa ma ajute
Problema e ca amitriptilina nu o pot lua pt ca ma simt adormita toata ziua si nu pot merge la munca, iar de la naproxen am mari probleme stomacale dupa ce mananc, Durerile sunt mai mari acum decat cu tratamentul anterior.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Din ianuarie nu mai am viata mea, am o durere permanenta si nonstop.
Astept raspunsui si sfaturi care ar putea sa ma ajute cumva
Multumesc tare mult
5 comentarii
Buna ziua,
Eu va sfatuiesc sa cereti opinia si a unui alt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eu va sfatuiesc sa cereti opinia si a unui alt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
O sa incerc sa gasesc un alt medic reumatolog pentru o a doua parere.
Nu stiu daca a-ti putea sa imi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu diagnosticul.Este corect pus sau dvs aveti o alta parere?
O sa incerc sa gasesc un alt medic reumatolog pentru o a doua parere.
Nu stiu daca a-ti putea sa imi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu diagnosticul.Este corect pus sau dvs aveti o alta parere?
Diagnosticul se pune strict doar in urma examinarii clinice directe.
Cum as putea pune un diagnostic fara examinare directa?
Pe de alta parte, acest diagnostic este strict de competenta reumatologului.
Multumesc pentru intelegere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cum as putea pune un diagnostic fara examinare directa?
Pe de alta parte, acest diagnostic este strict de competenta reumatologului.
Multumesc pentru intelegere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Vedeti ca exista Grupul de Facebook Comunitate suport impotriva durerilor de oase, muschi si articulatii. Puneti intrebarea si acolo.
Bună seara! Am o rugăminte și o întrebare în legătură cu tatăl meu; a fost diagnosticat cu artrita reumatoidă cu dureri f mari și deformări la oasele mâinilor. Face tratament cu Plaquenil de aproximativ 3 săptămâni, durerile au mai cedat și inflamația, dar a slăbit f. Mult. Menționez că are un sindrom mielodisplazic tratat de câtva ani, hipertensiune, fibrilație atriala. Am citit că Plaquenil poate da că efect secundar scădere în greutate. Face tratament cam de aceeași perioadă și cu diurex având și ascită.Dl Dr. reumatolog spune că nu are legătură cu Plaquenil.Va mulțumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3patologii reimatice artrita reumatica sau nu
- 9OK de acord
- 2arterita reumatismala la 18 ani
- 1708Poliartrita reumatoida
- 2Valori mari ale factorului reumatoid
- 3durere umar bazin genunchi stingi
- 17am artrita reumatoida
- 0BOALA STILL - informatii
- 1Artrita Reumatoida si Spina Bifida Oculta
- 3Artrita reumatoida sau probleme cu coloana cervicala?
- 1Artrita reumatoida
- 5Durere oase muschi
- 0Dureri de oase in tot corpul. Nu găsesc ce am! Ajutor va rog!
Mai multe informații despre: Artrita reumatoida dureri osoase
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: