Dureri de oase (mâini, picioare, articulații)
Bună ziua. Sunt profesor pensionar, am 75 de ani. Am fost diagnosticat (inclusiv la Szeged: profesorul Barzo Pal) cu: spondiloză cervicală, lumbago, fractură vertebrală, în urma unor RMN-uri (cervical, toraco-lombar). Din cauza durerilor osoase puternice și persistente, am făcut o scintigrafie osoasă (prin care s-a eliminat suspiciunea de metastaze osoase), în cadrul căreia s-a constatat originea poroasă a modificărilor vertebrale, ceea ce trimitea la osteoporoză (deși examenul DEXA, efectual la Hiperdia, în Timișoara, constatase doar o osteopenie incipientă la șoldul stâng). Pentru a constata dacă nu e vorba despre o infecție, mi s-a indicat să fac hemoleucograma, VSH-ul și Proteina C reactivă. Toate trei au ieșit în limite și cu valori normale. A apărut și suspiciunea de TBC osos. Am făcut Quantiferon (a ieșit POZITIV) și Micobacterium (a ieșit NEGATIV). Suspiciunea de Tbc osos a căzut și ea. Am fost consultat și de către reumatolog, care mi-a pus diagnosticul: 1. Durere lombară joasă cu radiculopatie L4 stg. 2. Tasări vertebrale L3 și L4. 3. Condropatie grad III condili femurali genunchi bilateral. 4. Osteoporoză. Am urmat tratament cu: Viscalgic cu acid hialuronic și Gabaran, timp de câteva luni. La control, mi s-a recomandat să reiau Viscalgic după o pauză de 3 luni. După tratament m-am simțit mai bine, dar, de câteva săptămâni, am dureri persistente în oasele de la picioare și mâini, precum și la nivelul mîinilor (degete, articulații) și chiar al tălpilor. În plus, am destul de frecvent furnicături ale feței. Durerile osoase sunt puternice și îmi creează insomnii și un mare disconfort în timpul zilei. Precizez că am urmat (acum un an și jumătate) un tratament (Quetiapină și Tritico ) pentru depresie și anxietate. Mă obsedează gândul că am cancer osos (primar sau metastatic), din cauza durerilor mari de oase. Dorm cam 6-7 ore pe noapte (cu întreruperi), dar am avut situații în care am dormit doar o oră sau două. Am poftă de mâncare, tensiunea este constant bună: 130/75. Nu știu ce să mai cred. Poate că și gândurile negre care mă încearcă contribuie la exacerbarea acestor dureri...Deși, în urma scintigrafiei efectuate la Szeged s-a constat că nu e vorba despre metastaze osoase.
2 comentarii
Buna seara,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg cel mai important element: ce greutate/inaltime aveti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg cel mai important element: ce greutate/inaltime aveti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Bună ziua. Am înălțimea de 1, 69 m. și greutatea de 73 de kg.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1durere la incheieturile mainilor
- 3Incheieturi inflamate sezonier
- 2dureri ale articulatiei mainii stangi
- 0durere si troznire articulatii si spate
- 1Dureri articulare mari
- 1dureri articulare, musculare
- 1durere persistenta incheietura mainii
- 3Durere incheietura mana dreapta si arsura pe os
- 0Lupus?
- 6durere articulatie mana
- 0Dureri încheieturi mâini și picioare
- 0Dureri de mana/ picior copil 4 ani
- 4Dureri spate, nu-mi pot tine gatul drept, dureriarticulatii, gangli limf submaxilar. Ajutor
- 11Durere incheietura.
- 4Poliartopatii de tip inflamator degenerativ
- 5Artrita reumatoida si fibromialgie?
- 0Dureri articulare postejaculare
- 0Dureri genunchi, spate, coate
- 5Artrita de la sapa ?
- 1Probleme articulare si nu numai
Mai multe informații despre: durerile articulare dureri articulatii dureri osoase
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: