Aparat dentar sau nu ?
Buna ziua !
Am o masea in partea dreapta sus care a crescut foarte putin si de 2-3 ani nu mai creste deloc (am aproape 18 ani). Mai am si 2 dinti in fata care sunt putin deplasati, dar nu foarte mult. Am fost la un ortodont care mi-a spus ca am nevoie de aparat dentar (e de inteles cat timp banii intra in buzunarul sau presupun) si ca sunt sanse ca maseaua sa creasca sau nu. Daca nu creste a zis ceva de o interventie chirurgicala. Dupa asta, am fost la un dentist care a spus ca mai bine imbraca maseaua si ca nu are rost sa ma chinui 2 ani cu aparat dentar pentru cei 2 dinti care sunt putin deplasati si maseaua care nu se stie sigur daca va creste.
Ce sa fac ? Eu totusi as tinde spre aparat dentar, dar as vrea sa stiu cam care sunt sansele sa mai creasca maseaua de la varsta asta.
Am o masea in partea dreapta sus care a crescut foarte putin si de 2-3 ani nu mai creste deloc (am aproape 18 ani). Mai am si 2 dinti in fata care sunt putin deplasati, dar nu foarte mult. Am fost la un ortodont care mi-a spus ca am nevoie de aparat dentar (e de inteles cat timp banii intra in buzunarul sau presupun) si ca sunt sanse ca maseaua sa creasca sau nu. Daca nu creste a zis ceva de o interventie chirurgicala. Dupa asta, am fost la un dentist care a spus ca mai bine imbraca maseaua si ca nu are rost sa ma chinui 2 ani cu aparat dentar pentru cei 2 dinti care sunt putin deplasati si maseaua care nu se stie sigur daca va creste.
Ce sa fac ? Eu totusi as tinde spre aparat dentar, dar as vrea sa stiu cam care sunt sansele sa mai creasca maseaua de la varsta asta.
7 comentarii
Buna seara,
Nu stiu cazul dar parerea mea este ca tot timpul sa alegem metoda mai putin invaziva, in situatia de fata fiind aparatul. Puteti sa postati o rx panoramica pentru mai multe detalii
Nu stiu cazul dar parerea mea este ca tot timpul sa alegem metoda mai putin invaziva, in situatia de fata fiind aparatul. Puteti sa postati o rx panoramica pentru mai multe detalii
Buna seara. In primul rand sa stiti ca mai sunt sanse sa erupa acea masea, dar trebuie investigat foarte bine cazul, sa nu existe un blocaj, o anchiloza. In al doilea rand, asa cum spunea si dr.de mai sus, un aparat dentar este procedeul cel mai non-invaziv pentru care ati putea opta.
Uitati: https://i.imgur.com/jSDWegi.jpg (este de acum 2 ani, nu cred ca s-a schimbat ceva)
Buna dimineata,
In cazul dvs medicul ortodont are dreptate. In partea dreapta sus maselele dvs nu au iesit cum trebuie. Cu ajutorul unui aparat ortodontic fix problemele se vor rezolva. S-ar putea sa fie nevoie sa scoateti si molarul de minte de pe acea parte, dar acest lucru il va decide ortodontul.
In cazul dvs medicul ortodont are dreptate. In partea dreapta sus maselele dvs nu au iesit cum trebuie. Cu ajutorul unui aparat ortodontic fix problemele se vor rezolva. S-ar putea sa fie nevoie sa scoateti si molarul de minte de pe acea parte, dar acest lucru il va decide ortodontul.
Si se merita sa imi pun in toata gura pentru maseaua respectiva si cei 2 dinti din fata ? Sau sa-mi pun doar in zona maselei ?
Aparatul ortodontic fix se pune pe toti dintii, unul la maxilar si unul la mandibula.
Tehnica de aliniere a dintilor cu aparate fixe presupune ca un dinte stramb sau malpozitionat sa se indrepte pe baza suportului cu ceilalti dinti, deci este nevoie de cat mai multi dinti. De asemenea, uneori, problemele de ocluzie (muscatura), se rezolva purtand elastice care se agata de la unii dinti de sus la unii de jos, deci, da, trebuie ca aparatele sa fie pe ambele arcade.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Indepartare aparat
- 1Disjunctor maxilar
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
- 3Aparat dentar Invisalign sau aparat dentar Spark?
- 1Gutiera și retainer
- 1Retainer dupa aparat dentar.
- 1Aparat dentar copil
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 1Aparat dentar mobil adult