Anxietate adolescenți (16ani)
Bună! După 10 luni de stres/ anxietate cu diferite simptome, fiul meu a reușit să ajungă la un psihiatru pediatru (fusese la neurolog și psihiatru pentru adulți, dar voia să meargă și la un psihiatru pediatru, are 16 ani) și a reușit să îi prezinte frica principală (starea de sănătate) și a înțeles că nu are nicio afecțiune în realitate ci doar anxietatea că ar avea una. Știind că are această anxietate de 10 luni, i-a prescris medicație, dar mă gândeam că e ceva prea dur pentru el. I-a fost prescris Xanax 30 de zile cu 0, 75 mg pe zi și Anafranil 7 zile 10 mg și până la 30 de zile 25 mg. Am citit pe prospect că Xanax (eventual și Anafranil) nu se ia înainte de 18 ani și că poate provoca leziuni ale creierului pentru că nu este încă dezlvoltat complet. El spune că nu vrea să ia medicamente și mai ales că i-a confirmat un medic la care voia sa meargă că e doar anxietate, crede că poate trece peste, deși a trecut printr-o perioadă de anxietate majoră și poate chiar început de depresie, fiind foarte interesat de studii și sănătate. Oare să schimbe medicul? A fost prea “dur” în tratament? Ce părere aveți?
1 comentarii
Nu, nu e dur. Xanaxul se ia doar in prima luna ca sa il ajute sa nu aibe efecte secundare la instaurarea Anafranilului si apoi ramane cu o pastila de Anafranil pe zi. Nu e dur deloc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5insarcinata... sub tratament antidepresiv
- 4vreau sa fiu bine pt familia mea si sa evit o cadere
- 3rog tratament homeopat anxietate
- 9Anxietate. Depresie... Tratament?
- 11am facut primul pas
- 3SIRIN - imi poate spune cineva cat de eficient este acest preparat impotriva anxietatii?
- 13anxietate de sanatate
- 6Despre anxiolitice
- 4suspect depresie
- 3Cum se manifesta anxietatea?
- 33ajustare doza rivotril
- 20Psihiatru bun iasi
- 17tulburari psihice
- 34Anxietate de boala
- 3Simptome cauzate de anxietate/sindrom de panica?
- 0Nevralgie intercostala de 5 luni ? Atacuri de panica ? sau ceva mai grav ?
- 7Depresie si simptome ciudate
- 15Anxietate
- 11se vindeca anxietatea ?
- 2Sindrom anxios cu atacuri panica
Mai multe informații despre: Anxietatea anxietatea la adolescenti
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: