Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare. | Forumul Medical ROmedic

Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.

2153 comentarii 1 2 ..... 68697071 72 ÃŽnainte ›
0
28-03-2015, ora 12:16
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Ma gandesc 'Daca fac ca nebunu, daca o sa lesin, daca o iau razna si atunci parca chiar se intampla'Cateodata parca vorbeste gandurile fara mine, ganduri irationale fara sens gen, dintr-o data
0
28-03-2015, ora 12:24
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Nu stiu ce sa mai fac, intru in panica cateodata, tremur foarte tare, am multe griji dar multe sa nu inebunesc sau sa mor :(( nu mai suport, nu ma intelege nimeni, am facut un examen pshiologic si aia mi-o spus ca sunt prea tanar sa am probleme, dar mie rau mereu, parca sunt beat, nici nu mai pot sa port o conversatie pentru ca parca nu mai vorbesc cum vorbeam inainte, parca nu mai sunt eu, am observat cand ma duceam la sala, faceam sport, ma simteam mai bine dupa, adica tot ameteam si din astea dar ma simteam mai in forma, am luat spring si dupa am intrat in panica pentru ca am citit prospectul si sunt 10001 de reactii adverse si ma simt mai rau de atunci, oare ce sanse am sa ma vindec? Vad lumea altfel nici nu stiu cum sa explic, cateodata parca nici nu mai cunosc lucrurile, ma uit pe cer si vad mii de stele transparente care se misca, sunt intr-o tensiune maxima, nu pot sta linistit deloc, si medicul asta mi-a dat un diagnostic gresit cred, am fost odata acum un an la alt doctor si am luat anxiar, nu mult, vreo 2-3 zile, ma simteam mai bine cu el, dar am schimbat doctorul si acuma totul merge prost.nu ma pot gandi la altceva, numai asta am in cap 'Cand imi revin?' numai la starile astea ma gandesc, ce ar trebui sa fac? va rog ajutati-ma! si cand ma gandesc mai pozitiv parca ma simt mai bine, dar cum sa gandesc pozitiv daca am starile astea ca debea stau in picioare. Nici nu mai stiu cum e sa te simti normal, cand ma gandesc cum era sa fiu sanatos parca vroiam sa imi revin din ce in ce mai repede, Am mai avut un prieten cu astfel de stari si io dat actovegin si milagamma si daca imi amintesc bine coaxil, si in 6 luni de tratament si-o revenit, acum 1 an am fost si eu la un neurolog credeam ca am ceva la creier, si mi-o dat actovegin si miligamma si am tinut vreo 2 luni si m-am simtit mai bine dar incet, incet, si am oprit tratamentul pentru ca era prea departe sa iau pastilele...
0
28-03-2015, ora 13:36
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Emi, intra pe profilul meu si citeste postarile mele pe acest topic. Sunt pe mobil acum si nu pot scrie mult. Putem vorbi si in privat daca vrei. E important sa te mobilizezi si sa mergi la alt psihiatru si sa ii explici tot ce simti, sa iti recomande si un psiholog bun si sa incepi si psihoterapie in paralrl cu tratamentul medicamentos. Povestim. Toate cele bune! Apropo, doar oamenii care nu sunt nebuni au ganduti ca innebunesc, cei care au probleme de genul nu prea constientizeaza ca au probleme. Totul vine de la anxietate, tuturor ne-a facut viata un cosmar. Dar se poate trata, trebuie gasite un tratament potrivit si psiholog bun si multa intelegere de la apropiati! Ei nu vor intelege ce ai, dar e nevoie sa le explici ca pot sa te ajute mult incercand sa iti inteleaga problemele
0
28-03-2015, ora 18:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ EmiEmiliano

Simptomele pe care le enumeri sunt de anxietate, nu de alte boli psihice ca schizofrenia sau mai stiu eu ce.

Daca nu iti merge bine ai la dispozitie urmatoarele etape:

a. se creste ad-ul
b. se schimba ad-ul
c. se combina 2 ad-uri
d. se combina 2 ad-uri cu un neuroleptic
0
28-03-2015, ora 19:05
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
'Daca nu iti merge bine ai la dispozitie urmatoarele etape:

a. se creste ad-ul
b. se schimba ad-ul
c. se combina 2 ad-uri
d. se combina 2 ad-uri cu un neuroleptic' nu inteleg cum adica?

ce sunt ad?
0
28-03-2015, ora 19:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
antidepresivul
0
28-03-2015, ora 20:22
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
aaa multumesc de raspuns clara, si mai este o chestie care ma inspaimanta, si nu stiu daca e din cauza anxietatii, parca nu mai traiesc clipa, nu stiu cum sa explic, daca ma duc la magazin si ma intorc parca nici nu am fost acolo o fi de la anxietate?
0
28-03-2015, ora 21:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da.
Seroxat ati luat vreodata ?
Seroxatul pe multi i-a vindecat.
0
28-03-2015, ora 21:49
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Nu
0
28-03-2015, ora 21:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cereti medicului.
Am avut o fata pe Forum care a fost timp de 6 ani jumate la 20 de doctori.
Luase toate medicamentele in afara de seroxat.
Ultimul l-a luat pe Seroxat.
S-a vindecat complet.
0
28-03-2015, ora 22:01
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Iti multumesc ca ma intelegi si pentru ca ma ajuti chiar apreciez gestu ma voi duce luni si ii voi spune
0
28-03-2015, ora 22:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am remisie de anxietate de 7 ani de la Seroxat.
0
28-03-2015, ora 22:14
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Dar dupa ce anxietatea se vindeca, este posibil sa revina din nou?
0
28-03-2015, ora 22:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
DA

De asta eu ii zic remisie.

Sunt de fapt 8 ani de cand nu iau ad-uri zilnice.

Boala asta vine si pleaca in episoade. Doar daca e bine tratata.
0
28-03-2015, ora 22:31
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Aaaa... La mine o inceput anxietatea cand aveam 12 ani am intrat in taxiu si mi-am aprins o tigara, si taximetristu mi-o spus ca o avut un coleg care o murit si acuma putrezeste in mormant ca a fumat.Si normal ca cand am ajuns acasa m-am speriat si am abut un atac de panica crezand ca am Cancer la plamani si din aceea seara timp de cateva luni aveam cate un atac seara de panica dar numai seara. Si acuma cred ca de acolo se trage
0
28-03-2015, ora 22:44
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Si am mai avut eu episoade din astea de anxietate dar eu nu prea stiam si ma tinea 1 luna maxim dupa trecea, ca primul an in care o aparut starile nici nu le-am bagat in seama, primul simptom a fost ameteala dar dupa 1 an am pus frana pentru ca a inceput sa imi fie din ce in ce mai rau
0
31-03-2015, ora 00:04
Livia Ghiarasim
Nu este medic/terapeut
Livia Ghiarasim
Buna seara, sotul meu se confrunta cu atacurile de panica de vreo 6 luni, nu ii e frica de moarte doar ca nu se poate indeparta de casa... mentionez ca lucreaza in IT si isi petrece majoritatea timpului in fata calculatorului.. in camera lui la PC se simte cel mai in siguranta. Am mers impreuna la psihiatru in luna decembrie si i-a recomandat anxiar cate jumatate de pastila de 3 ori pe zi si magne b6. In prima luna era foarte agitat si nervos apoi incet incet i-au trecut aceste stari. Ultima data i-a fost recomandat anxiar doar de 2 ori pe zi cate jumatate su un emocalm seara. De cateva zile a renuntat brusc la anxiar su spune ca se simte mai bine. E ok?
Nu si-a revenit complet, in continuare nu poate iesi din casa decat in zona in care locuim si nici nu prea are vointa sa lupte cu starile lui. Uneori il gasesc plangand ca ar vrea sa fie cel de dinainte... eu incerc sa-l sprijin cat pot de mult dar as vrea sa ma ajutati cu sfaturi va rog... si eu vreau sa-si revina, sa mergem in concedii impreuna, sa ne bucuram de viata... uneori simt ca nu mai fac fata nici eu.
0
31-03-2015, ora 08:47
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Pai nu pare tocmai ok. Poate ar fi bine sa inceapa psihoterapie, pe mine m-a ajutat foarte mult..si sa inceapa gradat sa iasa din zona de "confort". Sa mearga la plimbare, chisr daca e foarte incomod, sa isi extinda incet teritoriul iar, chiar daca ii va fi greu, nu va pati nimic...sa nu se forteze, dar, in acelasi timp, sa nu se complaca in situatia in care e, deoarece as nu va fi mai bine.
0
31-03-2015, ora 14:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Da, din păcate, soţul dvs nu poate vedea obiectiv situaţia în care se afla. Nu e vorba doar de anxietate, ci a dezvoltat probabil si depresie in urma evitării situaţiilor si locurilor potenţial anxiogene. Nu consider suficient tratamentul medicamentos, iar o alta opinie a unui psihiatru ar fi indicata. După aceea, recomand psihoterapie cognitiv comportamentala -
0
31-03-2015, ora 18:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Livia Ghiarasim

Poate dura si 3 ani si 7 ani tratamentul pentru depresie si anxietate.
In general boala este cronica, vine si pleaca in episoade doar daca este tratata bine. Daca nu, produce multa suferinta.
Sa mearga la psihiatru si sa ceara un antidepresiv - medicament ce merge si pe anxietate si pe depresie.
Eu am facut in jur de 2 ani tratament cu 3 antidepresive consecutive si am o remisie a bolii de aproximativ 8 ani.

Cu benzodiazepine ca anxiarul care este un medicament romanesc foarte bun, anxietatea se retrage repede dar pe moment. Benzodiazepinele nu prea vindeca.
Sa incerce un antidepresiv. Cititi prospecte pe net.

Efectin (Venlafaxina), Seroxat (Paroxetina), Wellbutrin, Elontril (Bupropion), Valdoxan (Agomelatinum), Tritico (Trazodona), Prozac (Fluoxetina), Celexa (Citalopram), Cipralex (Escitalopram).
0
31-03-2015, ora 23:17
Livia Ghiarasim
Nu este medic/terapeut
Livia Ghiarasim
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Sper sa ii fie de folos. El este perfectionist si agitat si se streseaza pentru orice lucru marunt, probabil de aici i se trage.
0
01-04-2015, ora 00:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Livia Ghiarasim

Daca ar lua un antidepresiv s-ar echilibra neurotransmitatorii si s-ar linisti. Boala asta e o dereglare a neurotransmitatorilor.
Antidepresivele aduc neurotransmitatorii la o cantitate optima si sinapsele se pot face corect.
0
01-04-2015, ora 22:17
@all: bolile psihice nu se datoreaza exclusiv 'dereglarii neurotransmitatorilor', pt ca psihicul nu se poate reduce doar la functia unui organ sau mai multe. Pana va intelege omenirea (si in special medicina alopata, care e sclava propriilor principii) acest lucru si pana cand va reusi sa iasa din gandirea aceasta orientata exclusiv pe 'ceea ce se vede/atinge/auzi/gusta' = material.va mai trece o vreme! Desi nu multi medici neaga implicatia gandurilor (tipare si scheme de gandire formate in copilaria mica si intarite pe toata durata vietii) in bolile psihice si a celor psihosomatice in special, putini sunt cei care o si spun: ex concret al persoanelor care sufera de tulburari anxioase, eventual cu atacuri de panica, ce sunt trimise la o multime de analize efectiv inutile, ce nu arata nimic organic/fiziologic = material, dupa care sunt trimise acasa cu clasicul 'du-te draga acasa, ca n-ai nimic - totul e in mintea ta/capul tau!!!' - fara alte explicatii, insa cu o sacosa de pastile (f bune, insa doar pana la urmatorul atac de panica sau urmatoarea criza de anxietate!).
Dar e mai simplu sa spui ca 'neurotransmitatorii-s de vina', decat sa accepti ca gandul/rile care genereaza si intretin tulburarea/rile nu se pot gasi fizic/material la nicio analiza! Pt ca asta ar insemna sa-ti dai cu stangul in dreptul si sa fii nevoit sa accepti importanta si eficienta psihoterapiei - dar ce-ti mai iese din toata treaba asta?!
0
02-04-2015, ora 17:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Analizele s-au efectuat pe cadavre si s-a ajuns la aceste concluzii.

1. Nu poti sectiona creierul omului sa verifici daca are depresie.

2. Neurotransmitatorii sunt in toti nervii din corp. Unii au peste 1 metru lungime. Nu poti sectiona corpul sa verifici daca emisia de neurotransmitatori e corespunzatoare in fanta sinaptica,

3. Neurotransmitatorii nu se gasesc in sange si nu pot fi vizibil prin alte proceduri la ora actuala.

4. Exista aparate deosebit de performante doar in strainate in care la analiza apare la psihotici o marire a volumului subtantei albe, masa de substanta alba din lobii frontal si temporal isi schimba volumul, in schizo ventriculii laterali se maresc comparativ cu aceeasi analiza efectuata la oamenii normali, bipolarii au dereglare genetica pe cromozomii 6 si 8.

5. Cred ca tuturor bolnavilor, fara exceptie, ne-ar fi mai bine cu sedinte la psiholog insa preturile sunt foarte mari. Putini isi pot permite.
Asteptam cu mult interes demersurile ca si sedintele la psiholog sa fie achitate de Casa de Sanatate. Pina atunci ne luptam cu boala cum putem. Chiar daca iei pastile nu mai ai energia si puterea de concentrare de atunci cand erai sanatos, dar macar dispare majoritatea simptomelor.
0
03-04-2015, ora 11:30
da clara_p, asa este din punct de vedere medical. Insa te opresti in aceeasi teorie: "neurotransmitatorii sunt de vina", ceea ce nu este realist, pt ca "dereglarea neurotransmitatorilor" este deja raspunsul in organism a ceea ce a fost initial psihologic, daca nu a fost genetic. Am facut mai devreme referire la limitarile(blocarea in sabloane chiar si atunci cand nu mai au niciun argument sau solutie strict medicala, datorita preconceptiilor proprii) multor medici, fara a dori sa neg cumva realizarile medicinei ca stiinta - sunt 2 lucruri total diferite. Medicina de azi datoreaza mult celei de "ieri", iar cand a aparut, aceasta stiinta s-a bazat pe cunoasterea omului ca intreg, nu doar din punct de vedere organic, cum se intampla in prezent in f multe cazuri. Am toata stima pt descoperirile din acest domeniu si pt multe alte lucruri, dar nu pot trece cu vederea cazurile oamenilor care mi-au trecut pragul cabinetului cu probleme psihice netratate decat dintr-un punct de vedere rigid, care anula practic orice implicatie de alta natura decat organica. Iar acei oameni isi pierdusera deja increderea in medicina si erau la un pas de a-si distruge viata, doar pt ca nu au gasit intelegerea si implicarea de care aveau nevoie. E f usor sa distrugi un om cu un cuvant, dupa cum e la fel de usor sa-l ridici, iar asta iti poate oferi inca ceva in plus care sa arate ce inseamna "psihicul" cu adevarat: nu se vede, dar se simte in reactii - la asta ma refer.
Si da, e f aiurea ca serviciile psihologice nu se deconteaza in totalitate, dar asta se intampla tocmai din motivele pe care le-am expus mai sus. Poate ca totusi se vor mai schimba lucrurile, insa aceasta schimbare depinde de o schimbare de viziune in medicina.
0
10-04-2015, ora 10:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu sunt de parere ca oricarui om cu orice afectiune psihica de la moderata in sus i-ar face bine sa mearga si la psiholog si la psihiatru.
0
10-04-2015, ora 17:00
De acord cu tine - cele 2 combinate au efect pozitiv asupra tulburărilor psihice.
1
14-04-2015, ora 17:29
mambel
Nu este medic/terapeut
mambel
Buna ziua tuturor! Ma numesc Monica si pot sa spun cu tot entuziasmul din lume ca am scapat de anxietate. Din pacate nu pot da numele produselor folosite, firma sau numarul meu de telefon. Daca administratorii ne lasa pe privat sa schimbam adrese sa va spun si modalitatea, pentru ca e simplu sa arunci orice produs omului fara sa explici.
Din propria experienta o spun ca am utilizat paxetin si imi recidivase atunci cand l-am intrerupt, si mi-am dat seama si cat de mult mi-am intoxicat organismul cu asemenea pastile. Datorita unei persoane care mi-a deschis ochii si m-a facut sa vad ca pana la urma si medicii de renume au inceput sa recunoasca medicamentele nu folosesc la nimic si ca mai sunt si daunatoare am reusit sa inteleg ce am facut eu organismului meu atatia ani.
Plus.. ca nu e vorba aici numai de partea psihologica, ci chiar pur si simplu creierul da un semn de alarma ca in organism se intampla ceve aici dereglarea intregului organism al meu era logica. Cand am tratata urat. Anxietatea este doar semnalul de alarma ca in organism ceva nu mai functioneaza ok. Spun asta pentru ca datorita unui nutritionist am citit carti scrise de oameni care atunci cand au revenit la natura sa consume din surse sanatoase s-au vindecat si au trait si inca multi ani.
M-as bucura enorm sa ajut si pe altii in problema asta si nunumai, pentru ca intr-adevar stresul va fi in curand o adoua cauza chiar de mortalitate dupa bolile de inima.
Nici un doctor "priceput" nu imi spusese pana acum despre homocisteina si despre sangele ingrosat pe care il aveam. Cand am tratat aceasta cauza.. VOILA!
Si inca un lucru dovedit: acum o luna pentru prima data am reusit sa sofez singura, fara nimeni in masina, fara nici un stres, fara panica, fara palpitatii, fara psihiatrii, fara psihologi. Sa sofez fara teaza ca mi se incetoseaza vederea de la nenorocitul de paxetin (xeroxat) care din cauza lui am pierdut un examen important din viata mea, pentru ca dupa o ora nu am mai vazut clar nimic din ce scria pe foaia de examen, desi acum nu-mi pare rau.
Pentru mine acesta este una din REALIZARILE dovedite ca ceea ce face natura este "mai mult ca perfectul"! Va doresc o zi minunata si cu drag astept sa ne cunoastem!! :)
0
17-04-2015, ora 00:29
mambel
Nu este medic/terapeut
mambel
Buna seara. Revin din nou :)
Astazi fara nicio planificare a venit fratele meu sa ma ia de la tara cu masina si ma intreaba daca vreau sa conduc.
La care eu i-am raspuns... mda bine, dar facem schimb pe la jumatatea drumului.
La care.. am scos cheia din contact in fata blocului :))
Si ma simteam suoer bine, cu o stare calma, dar totodta ma simteam energica. o senzatie de 2 in 1. :)
Un stil de viata sanatos conteaza enorm. Va imbratisez. Si credeti-ma.. atacurile de panica sunt vindecabile. orice se poate vindeca!!!
0
18-04-2015, ora 16:15
EmiEmiliano
Nu este medic/terapeut
EmiEmiliano
Buna, cand ma uit pe cer sau ceva alb, zapada o foaie sau altceva mai luminos vad niste purici, stelute transparente care se misca, o fi tot de la anxietate? Am niste stari foarte ciudate de 2 ani de zile dar nu am frici, am vazut ca multa lume le este frica sa iasa din casa sau chestii din astea, dar eu nu am asa ceva pur si simplu am stari ciudate, si nu stiu sigur daca este anxietate sau nu. va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu..
Adaugă un comentariu / răspuns
2153 comentarii 1 2 ..... 68697071 72 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul