Anticoncepționalele si varicele
Buna! Am 19 ani si am varice pe membrele inferioare inca de la varsta frageda de 14 ani, presupun ca este pe bază genetică deoarece si ambii mei parinti au si parintii acestora iar pana de curand nu m-am îngrijorat deloc deoarece nu mi-au creat probleme decat ca erau inestetice ( mentionez ca acestea nu sunt îngroșate, sunt mai degraba niste firicele mov destul de dese, unele putin mai groase ).
In luna August am inceput sa iau pentru prima data anticonceptionale (Karissa), doamna ginecoloaga mi-a prescris acest fel de contracepție dupa ce am vorbit de sanatatea mea generala si istoricul meu legat de varice. In prima saptamana nu am obsevat nimic neobisnuit, decat oboseala, dar din a doua saptamana am observat ca picioarele ma dor tot mai des iar cand stateam jos aveam furnicături in zona gleznei, nu imi era amortita dar simteam furnicături pana nu masam locul, dar un lucru care ma alarma si mai mult este faptul ca mi se pare ca mi au aparut cateva firicele mov de varice in partea superioară a picioarelor (zona unde am natural mai putine varice ) iar acum sunt panicata sa nu fie vorba de cheag de sange sau ceva de genul. Ma gandeam sa ma las de anticonceptionale sau ce ar trebui sa fac in acest caz ?
In luna August am inceput sa iau pentru prima data anticonceptionale (Karissa), doamna ginecoloaga mi-a prescris acest fel de contracepție dupa ce am vorbit de sanatatea mea generala si istoricul meu legat de varice. In prima saptamana nu am obsevat nimic neobisnuit, decat oboseala, dar din a doua saptamana am observat ca picioarele ma dor tot mai des iar cand stateam jos aveam furnicături in zona gleznei, nu imi era amortita dar simteam furnicături pana nu masam locul, dar un lucru care ma alarma si mai mult este faptul ca mi se pare ca mi au aparut cateva firicele mov de varice in partea superioară a picioarelor (zona unde am natural mai putine varice ) iar acum sunt panicata sa nu fie vorba de cheag de sange sau ceva de genul. Ma gandeam sa ma las de anticonceptionale sau ce ar trebui sa fac in acest caz ?
2 comentarii
Buna.
Trebuie sa renuntati la anticonceptionale. Risc de tromboze.
Trebuie sa renuntati la anticonceptionale. Risc de tromboze.
Cred că trebuie să contactați un flebolog. El va decide dacă nu va mai lua aceste pastile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5problema neobisnuita cu anticonceptionalele
- 13Ma dor picioarele, mai ales in profunzime. Ar putea fi varice?
- 7varice in urma unei sarcini
- 11Varice - operatie, unde?
- 3varice sau trombofeblita
- 4de aprox. un an sufar de varice
- 6efecte adverse la anticonceptionale! va rog mult ajutati-ma!
- 3vene mici pe picioare
- 4Actiunea contraceptivelor
- 4artizia - reactii adverse
- 13Indicatie operatie varice..care este cea mai sigura si mai usoara interventie?
- 5Boli favorizate de pilula
- 2Apasare in capul pieptului
- 0Varice ?
- 2Epilepsie sau nu??
- 4Efecte secundare
- 0Probleme Logest! O opinie medicala va rog! coșuri in barbie, foarte dureroase
Mai multe informații despre: Varicele efectele adverse ale anticonceptionalelor varicele la tineri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: