Anticoncepționalele si varicele

Buna! Am 19 ani si am varice pe membrele inferioare inca de la varsta frageda de 14 ani, presupun ca este pe bază genetică deoarece si ambii mei parinti au si parintii acestora iar pana de curand nu m-am îngrijorat deloc deoarece nu mi-au creat probleme decat ca erau inestetice ( mentionez ca acestea nu sunt îngroșate, sunt mai degraba niste firicele mov destul de dese, unele putin mai groase ).
In luna August am inceput sa iau pentru prima data anticonceptionale (Karissa), doamna ginecoloaga mi-a prescris acest fel de contracepție dupa ce am vorbit de sanatatea mea generala si istoricul meu legat de varice. In prima saptamana nu am obsevat nimic neobisnuit, decat oboseala, dar din a doua saptamana am observat ca picioarele ma dor tot mai des iar cand stateam jos aveam furnicături in zona gleznei, nu imi era amortita dar simteam furnicături pana nu masam locul, dar un lucru care ma alarma si mai mult este faptul ca mi se pare ca mi au aparut cateva firicele mov de varice in partea superioară a picioarelor (zona unde am natural mai putine varice ) iar acum sunt panicata sa nu fie vorba de cheag de sange sau ceva de genul. Ma gandeam sa ma las de anticonceptionale sau ce ar trebui sa fac in acest caz ?
In luna August am inceput sa iau pentru prima data anticonceptionale (Karissa), doamna ginecoloaga mi-a prescris acest fel de contracepție dupa ce am vorbit de sanatatea mea generala si istoricul meu legat de varice. In prima saptamana nu am obsevat nimic neobisnuit, decat oboseala, dar din a doua saptamana am observat ca picioarele ma dor tot mai des iar cand stateam jos aveam furnicături in zona gleznei, nu imi era amortita dar simteam furnicături pana nu masam locul, dar un lucru care ma alarma si mai mult este faptul ca mi se pare ca mi au aparut cateva firicele mov de varice in partea superioară a picioarelor (zona unde am natural mai putine varice ) iar acum sunt panicata sa nu fie vorba de cheag de sange sau ceva de genul. Ma gandeam sa ma las de anticonceptionale sau ce ar trebui sa fac in acest caz ?
2 comentarii

Buna.
Trebuie sa renuntati la anticonceptionale. Risc de tromboze.
Trebuie sa renuntati la anticonceptionale. Risc de tromboze.

Cred că trebuie să contactați un flebolog. El va decide dacă nu va mai lua aceste pastile.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4varicele... remedii? se poate opera cu laser?
- 9varice la 30 ani
- 2contraceptive:efecte secundare
- 6iau yasmin de 7 luni (regulat) si simt ca acum am dor ovarele, spatele, pieptul
- 5sunt bune melleva 35?
- 5am luat yasmine timp de 5 luni la ore diferite si ciclul nu se opreste
- 3varice la 25 ani
- 9Gonatroza bilaterala dreapta
- 2Varice m. plevine
- 4artizia - reactii adverse
- 5inainte sa iau desorelle aveam greata de la marvelon 21 imediat ce luam pastila
- 6escapelle si reactii adverse dupa 5 zile
- 0Cel mai bun chirurg cardiovascular - varice
- 5probleme de la nuvaring
- 4Diane 35... pofta de mancare
- 0Marvelon 21 - efect advers?
- 0Efecte adverse anticonceptionale. Ce se intampla daca incetez sa le mai iau?
- 2Simptome Karissa AJUTOR !!
- 0Întrerupere anticoncepționale
- 2AC Midiana, menstruatie redusa
Mai multe informații despre: Varicele efectele adverse ale anticonceptionalelor varicele la tineri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: