anticonceptionalele pot reduce pilozitatea excesiva?
buna ziua.am citit ca anticonceptionalele pot reduce pilozitatea excesiva.pot spune ca eu o am pe fata si ma simt foarte jenata oricate metode de epilare folosesc se vede urat.as dori sa stiu daca este adevarata afirmatia pe care am citit-o si cum se numesc acele anticonceptionale.m-as duce la medic dar cand am fost cu o prietena si se uita foarte urat chiar daca avem 18 ani.nu as mai indrazni sa merg si eu.va multumesc pentru intelegere!
3 comentarii
In anumite cazuri de pilozitate de acest fel, anticonceptionalele sunt una dintre variantele de tratament. Pe de alta parte, avand in vedere reactiile adverse care apar mai ales la folosirea lor timp indelungat, nu as spune ca reprezinta, in general, metoda de prima alegere.
Ceea ce ar trebui facut la dv este un diagnostic mai precis: e vorba de un adevarat hirsutism, adica de o boala, sau doar de o mica problema cosmetica, ce ar putea avea solutie dermato-cosmetica (epilare laser, de exemplu). Deci, tot la medicul dv trebuie sa mergeti. Iar daca se uita urat la dv (lucru care mi se pare asa de ciudat, incat indraznesc sa ma indoiesc de realitatea obiectiva a unei asemenea uitaturi...) atunci e foarte simplu: gasiti un alt medic, care sa se uite mai frumos.
Ceea ce ar trebui facut la dv este un diagnostic mai precis: e vorba de un adevarat hirsutism, adica de o boala, sau doar de o mica problema cosmetica, ce ar putea avea solutie dermato-cosmetica (epilare laser, de exemplu). Deci, tot la medicul dv trebuie sa mergeti. Iar daca se uita urat la dv (lucru care mi se pare asa de ciudat, incat indraznesc sa ma indoiesc de realitatea obiectiva a unei asemenea uitaturi...) atunci e foarte simplu: gasiti un alt medic, care sa se uite mai frumos.
Buna, as avea si eu 2 intrebari, am fost nevoita sa iau doua pastile de a doua zi, doua zile la rand, stiu ca nu e bine, dar au fost luate de urgenta, as vrea sa stiu daca si-au facut efectu.A doua intrebare, azi am avut sangerari toata ziua, dureri de burta de spate, am crezut ca e ciclu si am inceput sa iau anticonceptionalele, dar sangerarea s-a oprit spre seara, isi fac efectu daca nu a fost un ciclu ?Va multumesc frumos pentru raspuns !
Pastilele de a doua zi, daca sunt luate corect, isi fac efectul in peste 98 % dintre cazuri.
Anticonceptionalele isi fac si ele efectul, pe care e bine sa il considerati ca fiind deplin dupa a 7-a pilula.
Anticonceptionalele isi fac si ele efectul, pe care e bine sa il considerati ca fiind deplin dupa a 7-a pilula.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tratamentate impotriva pilozitatii la copii
- 2Cat de eficinte sunt anticonceptionalele tip mercilon luate in locul postinorului?
- 3Triregol afecteaza viata sexuala?
- 2folosirea anticonceptionalelor ca si tratament
- 3anticonceptionale... de unde? de care?
- 6nevoie de pareri... care sunt cele mai bune anticonceptionale?
- 3yasmin sau marvelon 28?
- 3Influenteaza nurofenul efectul anticonceptionalelor?
- 3Pastila in plus
- 3anticonceptionale sau sterilet
- 0aspirina poate reduce efectul anticonceptionalelor?
- 4intrebare: scurgeri din cauza pastilelor?
- 6ma confrunt cu o problema de pilozitate (pe gat, perciuni, mustata)...ce tip de analize sa fac?
- 1Prima menstruatie dupa anticonceptionale
- 1Dupa cat timp trebe sa renunt la anticonceptionale?
- 2Polygynax interactioneaza cu anticonceptionalele Karissa?
- 1Anticonceptionalele
- 0Anticonceptionale Desorelle si Arcoxia...
- 3Marvelon 21... sunt protejata?
- 1Anticonceptionale pentru acnee
Mai multe informații despre: pilozitatea excesiva anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: